Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Sunday, 13 January 2013

Bom Diletupkan UPB ???Kuala Lumpur: Dua beg misteri yang ditemui ditinggalkan di satu tiang lampu berhampiran KLCC dan hadapan bangunan Majlis Peguam di Leboh Pasar diletupkan Unit Pemusnah Bom (UPB) sebaik menerima laporan penemuan itu, pagi tadi.

Tindakan polis meletupkan kedua-dua beg itu menggemparkan peserta perhimpunan yang sudah mula berkumpul di kawasan berkenaan.
Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata, pihaknya yang dimaklumkan mengenai penemuan beg itu memanggil UPB untuk menjalankan siasatan.

Katanya, beg berkenaan yang dikatakan berisi bom ditemui berhampiran KLCC dan hadapan bangunan Majlis Peguam kira-kira jam 8.30 pagi.


"Sebaik dimusnahkan, pemeriksaan lanjut dijalankan mendapati kedua-dua beg itu kosong.


“Tiada sebarang bahan letupan ditemui sebaliknya ia hanya mengandungi kertas dan kotak kosong saja," katanya ketika sidang media di Balai Polis Tun H S Lee, di sini, hari ini.

Katanya, penemuan itu menunjukkan ada pihak tertentu yang cuba untuk memprovokasi perhimpunan berkenaan. Bagaimanapun, keadaan adalah terkawal.

HMETRO

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...