Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday, 14 February 2013

Info Terbaru:Bersih di Ipoh esok Pagi.



Esok di Ipoh dijangka puluhan ribu bakal hadir beramai-ramai disini membimbangkan beberapa pemimpin utama termasuk pembangkang Lembu Pakatan Roket! Tentunya bandar Ipoh akan Jem giller, bagi penduduk ipoh sendiri pun telah awal-awal merancang perjalanan terutama jalan-jalan utama di pusat bandar utama di Perak


Pelbagai bangsa juga bakal hadir dan berhimpun disini, lokasi bersebelahan bangunan yik fong, pasar besar dan bangunan Dewan bandaraya (DBI). Tetapi kali ini memang sebenarnya BERSIH dan bukan BERSHIT macam cai dan lembu roket sebelum nie. Ipoh tentunya JEM teruk!


Lagi JEM Teruk tentunya puak cai dan lembu roket, manakan tidak esok dema akan sediakan pelbagai alasan ataupun fitnah untuk memalukan tetamu utama Ds Najib yang bakal hadir dalam siri jelajah bertemu Rakyat.

Nak Tahu Cerita Klik Sekupangduas

UFB Nafi bertanding PRU


Fathul Bari

SHAH ALAM – “Belum ada kata putus untuk saya bertanding  atas tiket Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) ini.” Demikian kata Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia, Fathul Bari Mat Jahaya.

Tidak menafikan dan mengiakan, Fathul menjelaskan bahawa sehingga kini tiada sebarang  pertemuan dan perbincangan antaranya dirinya dengan mana-mana pimpinan parti politik.

“Sudah lama kedengaran desas-desus bahawa saya akan bertanding, tetapi ingin saya katakan tiada pertemuan, perbincangan dan hitam putih dengan mana-mana pimpinan  parti untuk saya menjadi calon pada pilihan raya ini,” katanya kepada Sinar Harian.

Bagaimanapun tegasnya, beliau tidak mahu sebarang persepsi negatif pelbagai pihak terhadapnya pada masa akan datang.

“Apa pun, saya tidak mahu apabila mengatakan akan bertanding, tiba-tiba parti katakan saya tidak tercalon. Itu akan memberi gambaran tidak baik terhadap saya.

“Dan, seandainya saya katakan tidak akan bertanding dan secara tiba-tiba nama saya tercalon, nanti ada pihak mengatakan bahawa saya berbohong,” katanya.

IPS di sahkan Sakit mental?


Mesti IPS mengamuk . Keh Keh Keh.. Ok ini cerita pasal Facebook. Mari kita baca!




Terlalu Lama Layari Facebook Boleh Jejaskan Mental

Cuti sekolah sudah tiba dan pastinya cuti yang panjang ini akan dihabiskan dengan melayari internet khususnya. Menurut kajian terkini, para pelajar yang menggunakan cuti mereka bagi bermain Facebook selama tiga hingga tujuh jam sehari dikhuatiri akan terjejas mereka di masa hadapan.

Risiko penjejasan mental dan kemurungan ini berlaku kerana kurang pergaulan sosial yang sangat penting dalam pembentukan minda, kerana, apabila tiba masa untuk hidup berdikari didunia luar, golongan ini bakal berdepan dengan masalah menyerap tekanan ketika bekerja kesan daripada kelemahan mereka untuk menguasai keadaan sekeliling, iaitu copy skills.

Pengarah Hospital Sentosa, Dr Lau Kim Kah, berkata bagi mengelak keadaan itu, ibu bapa perlu menggalakkan anak mereka keluar bersosial secara sihat khususnya ketika musim sekolah, supaya kemahiran menguasai tekanan dapat dipelajari.

Kemahiran murid

“Apa yang dimaksudkan dengan copy skills adalah kemahiran murid meniru atau belajar daripada persekitarannya dalam memahami masalah dan menyerap tekanan.

“Kegagalan mempelajari kemahiran dalam situasi bukan formal akan menyebabkan golongan terbabit berdepan risiko mengidap kemurungan, sekali gus mengalami masalah mental,” katanya ketika ditemui BH sempena majlis perasmian hari terbuka dan jualan amal Hospital Sentosa, di sini, semalam.

Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2011 menunjukkan hampir 340,000 penduduk negara ini atau 1.8 peratus menghadapi kemurungan, manakala penyakit keresahan adalah 1.7 peratus. Tahap kemurungan didapati lebih tinggi membabitkan 2.5 peratus dalam kalangan usia 16 hingga 24 tahun dan kedua tertinggi membabitkan penduduk berumur 65 tahun ke atas.

Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri, Dr Chin Zin Hing, berkata pihaknya menghadapi cabaran besar meningkatkan kesedaran masyarakat terhadap tanggapan menyamakan maksud kesihatan mental dan penyakit mental.

“Kesihatan mental adalah membabitkan semua ahli masyarakat berbeza manakala penyakit mental cuma membabitkan individu tertentu saja,” katanya.

INFO: Risiko kemurungan

Pelajar melayari laman sosial facebook selama tiga hingga tujuh jam sehari dibimbangi mengidap kemurungan pada masa depan.

Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2011 menunjukkan hampir 340,000 penduduk negara ini atau 1.8 peratus menghadapi kemurungan.


Video Lawak Parody kutuk Pemimpin pembangkang


Layan jangan lawan..

Pengganas Warga Asing Di Kepong




Pihak berkuasa keselamatan berjaya mengesan sekumpulan lelaki warga asing berpakaian ala tentera dan bersenjata api menceroboh masuk ke Lahad Datu, Sabah.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata kumpulan tersebut menceroboh masuk Selasa disebabkan masalah yang berlaku di selatan Filipina.

Beliau berkata pihak keselamatan telah mengambil tindakan mengepung kawasan tersebut dan mengarahkan kumpulan tersebut meletak senjata serta menyerah diri.



"Keadaan ini adalah terkawal dan orang ramai tidak perlu bimbang," kata Ismail dalam kenyataan tiga perenggan yang dikeluarkan pada pukul 8.30 malam Rabu.

Menurut sumber polis, lebih 100 anggota kumpulan, disyaki kumpulan militan dari selatan Filipina, bersenjata lengkap dan berpakaian celoreng tentera telah mendarat di persisiran pantai Lahad Datu dengan menaiki bot pancung.

Bagaimanapun setakat 10 malam, pihak berkuasa keselamatan tidak dapat mengesahkan tujuan kumpulan itu sama ada merancang untuk melakukan aktiviti keganasan di bandar berkenaan.

Pihak berkuasa juga tidak dapat memastikan sama ada kumpulan berkenaan mempunyai kaitan dengan penahanan tiga lelaki termasuk bekas tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), Yazid Sufaat, minggu lepas dan kematian seorang rakyat Malaysia Mohd Noor Fikrie Abd Kahar, 26, yang ditembak oleh pasukan keselamatan Filipina di Davao, selatan Filipina, 14 Dis lepas.

Sementara itu, Panglima ATM Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin ketika dihubungi Bernama enggan mengulas lanjut mengenai insiden itu dan hanya berkata "tunggu kenyataan daripada Ketua Polis Negara".

Pengarah Jabatan Petugas Khas dan Anti Pengganas Bukit Aman, Datuk Mohamad Fuzi Harun, berkata polis Sabah masih menjalankan siasatan terhadap insiden tersebut.

Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib ketika dihubungi enggan mengulas lanjut mengenai insiden tersebut dan kemungkinan satu sidang media akan diadakan Khamis berhubung perkara itu.

Pak Lebai kantoi merendek


gila kan...Kih kih...Pak lebai pon turut merendek...apa komen bro?

Dap takutkan kebangkitan sokongan rakyat pada kerajaan


Kerajaan DAP di Pulau Pinang dah melampau bila cuba haramkan untuk mengibar bendera BN di Pulau Pinang. Begitulah busuk hatinya pihak berkuasa yang dikuasai oleh pemerintahan kuku-besi DAP yang cuba mensabotaj bendera parti lawan mereka. Kalau kat negeri lain yang diperintah oleh kerajaan BN tiada halangan untuk mereka sangkut bendera roket merah tu. Baru dapat perintah satu negeri dah naik tocang nak halang macam-macam aktiviti demokrasi yang bebas dilakukan selama ini. Ikuti laporan isu bendara ini yang dilaporkan dalam sebuah akhbar tempatan beberapa hari lalu dibawah;

Barisan Nasional (BN) mungkin tidak dibenarkan memasang bendera parti sepanjang kempen Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) berikutan kegagalannya mematuhi peraturan yang ditetapkan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang.

Ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Ong Ah Teong mendakwa, banyak bendera 1Malaysia yang digantung di laluan-laluan utama di negeri ini sempena Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina 1Malaysia anjuran BN negeri kelmarin tidak mempunyai permit.

Selain itu jelasnya, pengantungan bendera berkenaan juga dikatakan membahayakan penguna jalan raya terutama penunggang motosikal.

MPPP memberi tempoh seminggu kepada BN negeri untuk tampil membayar kompaun bagi menuntut kembali bendera-bendera yang dirampas.

"Sekiranya gagal berbuat demikian, kami (MPPP) akan menyenaraihitam BN untuk memohon permit bagi mengantung bendera parti selepas ini termasuklah semasa berlangsungnya pilihan raya umum nanti," katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Sah Gangnam Style bukan guna duit rakyat


Scooter Braun Projects, syarikat pengurusan bintang popular Korea Selatan Psy, yang dikenali dunia dengan lagunya 'Gangnam Style', hari ini menyatakan bahawa mereka tidak pernah diminta atau dibayar oleh kerajaan Malaysia untuk persembahan penyanyi itu di Pulau Pinang baru-baru ini.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan kepada Bernama hari ini,  pengurusan itu menegaskan bahawa berita dan artikel yang tersebar dalam Internet, yang mendakwa sebaliknya, adalah anggapan semata-mata dan ternyata tidak benar.

"Scooter Braun Projects ingin menegaskan bahawa kami tidak pernah diminta atau dibayar oleh kerajaan Malaysia untuk persembahan artis itu di Pulau Pinang, Malaysia baru-baru ini," menurut kenyataan itu.

Pengurusan itu turut menafikan dakwaan di beberapa blog kononnya kerajaan Malaysia menaja persembahan artis itu pada Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina 1Malaysia di Pulau Pinang, Isnin lepas.

Pada Selasa, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menjelaskan bahawa persembahan Psy di Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina 1Malaysia itu tidak melibatkan wang rakyat.

Beliau juga berkata orang ramai tidak dikenakan apa-apa bayaran untuk menonton persembahan artis yang turut mempopularkan gaya tarian lagunya itu.

Persembahan Psy ialah kemuncak majlis yang dihadiri ribuan orang anjuran Barisan Nasional Pulau Pinang, di Han Chiang College.

SUMBER : KLPos

DR PORNTHIP PUNK DAH SERIK


Dengar kabo si sorang dr Pornthip ni dah terlalu serik apabila  DR PORNTHIP PUNK SERIK JADI MANGSA POLITIK PKR !! .Nak tahu citer sebenar Klik link yang telah diberikan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget