Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday, 8 May 2013

GAMBAR INI MEMBUATKAN CINA DAP TAK SENANG DUDUK !!!! Terbaik !!!



MENTERI Besar Kedah, Datuk Muhkriz Mahathir diiringi Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar (kiri) selepas melawat bekas Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak yang menerima rawatan di Unit Rawatan Koronari (CCU) Hospital Pulau Pinang (HPP) di sini, hari ini.

Sebelum ini juga, Dato' Mukhriz sempat ziarah Ustaz Azizan ketika mendapat tahu bahawa Ustaz Azizan dimasukkan ke KMC (Kedah Medical Center).Beberapa pesanan dan nasihat Ustaz Azizan kepada Mukhriz sempat diberikan ketika Mukhriz melawat beliau disana. Keprihatinan beliau sebagai seorang MB kepada Ustaz Azizan sangatlah mulia walaupun kedua-duanya berbeza fahaman politik,ianya tidak membataskan beliau untuk menziarahi bekas MB Kedah tersebut.

Sikap sebeginilah yang perlu ada pada semua pemimpin politik terutamannya pemimpin politik Melayu    untuk menyemai semangat persaudaraan dan persahabatan yang seagama dan sebangsa dengan kita.
Mungkin ini antara pesanan yang dititipkan ayahandanya Tun Dr. Mahathir supaya bersikap baik kepada semua walaupun seteru politik sendiri kerana semua orang tahu bahawa Ustaz Azizan bersahabat baik dengan Tun dan Dato' Seri Najib cuma mereka berlainan parti sahaja.

Politik Islam yang sebenar ialah politik merentasi ruang lingkup sempadan parti.

NAJIB PERLI WARTAWAN !!! PADAB MUKA KAU WARTAWAN!!!



Kepada kaum Cina AJM nak ulang , ampa mau reti bila mana keputusan PRU13 tetap memihak kepada Barisan Nasional.Jangan lupa apabila kaum Cina swing , Melayu dan India yang menyokong Pakatan Haprak juga mengundi pembangkang .. UMNO dan Barisan Nasional tetap menubuhkan kerajaan.

Ampa mau ingat !! Rakaman diatas jelas membuktikan kepimpinan negara YAB Datuk Seri Najib kini faham dan beliau pasti akan melakukan sesuatu.

Jangan lupa satu perkara , seluruh jentera maya yang selama ini menyokong perjuangan UMNO akan pastikan bangsat yang tak reti berterima kasih bakal menerima nasib yang setimpal dengan lakonan dan pembohongan ampa.


HOTAK KEPALA KAMU !!! SOAL MELAYU DIANGGAP RASIS, SOAL BANGSA LAIN DIKATA HAK!!!!


PETANG tadi bertempat di Balai Polis Sentul, Pertubuhan Nadi Rakyat Malaysia diketuai oleh Sdr. Rafi Awang Kechik sebagai Presiden Nadi Rakyat Malayasia telah membuat laporan polis ke atas beberapa akaun facebook milik individu-indivdiu yang didakwa telah mengeluarkan status yang lebih cenderung kepada sikap rasis terhadap bangsa Melayu. Klik SINI untuk membaca kenyataan akhbar beliau.

Perkara ini ekoran penahanan seorang individu yang dikaitkan dengan blogger Papa Gomo atas status twitter beliau yang dianggap rasis oleh seorang lelaki berbangsa Cina dari Nibong Tebal yang telah membuat laporan polis tentang perkara ini. 

Syabas kepada PDRM kerana bertindak pantas dengan menahan Papa Gomo. Selepas ini diharap PDRM tidak lah lokek untuk menahan lebih ramai lagi individu-individu yang telah mengeluarkan status berbaur RASIS didalam media sosial seperti facebook, twitter mahupun blog. Jangan berat sebelah pulak. Laporan telah pun dibuat dan aku percaya selepas ini akan lebih banyak lagi laporan polis ke atas status yang berbaur RASIS akan diajukan.

"BERCAKAP SOAL MELAYU DIANGGAP RASIS, SOAL BANGSA LAIN DIKATA HAK!"

CELAKA MANA HARAM JADAH YANG BERANI UGUT TUN M NI??? BANGSAT BETUL !!!


Pemimpin pembangkang terutama sekali DAP sudah mula menunjukkan belang mereka apabila mengugut untuk menangkap bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamed.

Alasannya ialah konon kerana Tun Dr Mahathir telah mengeluarkan kata-kata hasutan menuduh Penasihat DAP, Lim Kit Siang sebagai perkauman.

Ugutan oleh Pengerusi DAP, Karpal Singh dalam ceramahnya di Kluang, Johor itu mungkin dilihat satu perkara remeh bagi segelintir penyokong PR tapi hakikatnya itulah nawaitu sebenar pembangkang seandainya mereka diberi peluang berkuasa.

Dalam ceramah yang sama juga Karpal selaku suara rasmi DAP turut menegaskan pendirian parti itu untuk menghalang perlaksanaan hudud di negara ini, kenyataannya itu tentu sahaja sebagai peringatan kepada PAS.kebelakangan ini PAS kembali menimbulkan polemik hudud dalam usahanya menarik kembali sokongan Melayu Islam, walau pun hakikatnya ia hanyalah retorik namun bagi DAP isu tersebut dikhuatiri boleh menjejaskan sokongan bukan Islam kepada DAP dan PR.

Berikutan itu ramai pemimpin DAP bangkit mempersoalkan kejujuran PAS selaku rakan dalam pakatan pembangkang kerana ia dilihat satu perlanggaran terhadap persetujuan bersama yang sepatutnya hanya fokus untuk menjatuhkan BN.

Belum pun berkuasa DAP sudah berangan untuk menangkap orang itu dan ini, kemudian dengan selambanya mempersoalkan keazaman rakan sepakatan, maka tidak sukar dibayangkan tahap kezaliman yang bakal mereka lakukan dan betapa celarunya negara andai PR berada di singgah sana pemerintahan negara.

Apa pun, ini membuktikan laungan kebebasan dan ketelusan yang sering dilaungkan oleh PR hanyalah omongan kosong semata-mata dari sudut lain ia pastinya mengecewakan sesetengah penyokong PR yang selama ini sering diulit propaganda dan mimpi indah.

PANAS !!! VIDEO ANWAR LAGI !!!! HEEE TAK ABIS-ABIS !!!

Video di bawah bakal menjadi bukti sama ada Anwar Ibrahim akan berbohong besar kepada rakyat sekali lagi atau tidak.



Anwar Ibrahim dengan jelas menyatakan bahwa beliau akan mengundur diri daripada arena politik jika gagal menawan Putra Jaya. Bukan sekali tetapi dua kali Anwar menekankan perkara tersebut - (minit 1:05 dan 2:04)

KLIK SINI UNTUK TONTON VIDEO DAN ULASAN PENUH 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget