Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday, 8 May 2013

HOTAK KEPALA KAMU !!! SOAL MELAYU DIANGGAP RASIS, SOAL BANGSA LAIN DIKATA HAK!!!!


PETANG tadi bertempat di Balai Polis Sentul, Pertubuhan Nadi Rakyat Malaysia diketuai oleh Sdr. Rafi Awang Kechik sebagai Presiden Nadi Rakyat Malayasia telah membuat laporan polis ke atas beberapa akaun facebook milik individu-indivdiu yang didakwa telah mengeluarkan status yang lebih cenderung kepada sikap rasis terhadap bangsa Melayu. Klik SINI untuk membaca kenyataan akhbar beliau.

Perkara ini ekoran penahanan seorang individu yang dikaitkan dengan blogger Papa Gomo atas status twitter beliau yang dianggap rasis oleh seorang lelaki berbangsa Cina dari Nibong Tebal yang telah membuat laporan polis tentang perkara ini. 

Syabas kepada PDRM kerana bertindak pantas dengan menahan Papa Gomo. Selepas ini diharap PDRM tidak lah lokek untuk menahan lebih ramai lagi individu-individu yang telah mengeluarkan status berbaur RASIS didalam media sosial seperti facebook, twitter mahupun blog. Jangan berat sebelah pulak. Laporan telah pun dibuat dan aku percaya selepas ini akan lebih banyak lagi laporan polis ke atas status yang berbaur RASIS akan diajukan.

"BERCAKAP SOAL MELAYU DIANGGAP RASIS, SOAL BANGSA LAIN DIKATA HAK!"

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...