Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Sunday, 24 February 2013

Penduduk Kelantan mengamuk??TUMPAT 22 Feb. - Lebih 100 penduduk dan peneroka tanah di Pasir Pekan Hilir di sini, mengemukakan bantahan terhadap tindakan Kerajaan Pas Kelantan yang memindah milik tanah seluas 400 hektar di tebing Sungai Kelantan kepada bukan bumiputera.

Dalam demonstrasi aman pada pukul 11 pagi itu, penduduk kampung terbabit turut mendesak Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat supaya memberikan mereka geran kerana mendakwa telah dijanjikan pemimpin itu sendiri sekitar tahun 1990-an.

Seorang penduduk, Mohamad Ismail, 60, berkata, pendedahan pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Orang Muda Berpadu Anti Korupsi (OMBAK) mengenai urusniaga tanah itu kelmarin menggemparkan penduduk yang mendakwa tertipu dengan klausa tebus guna kepada mereka ketika mula-mula mengambil tanah di situ.No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget