Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Saturday, 4 May 2013

GILA BABI !!! KETUA PR SABAH "DITELANJANGKAN"????

Air yang tenang jangan disangka tiada buaya.. Orang tua selalu nasihatkan sarang tebuan jangan diusik.. Apabila nasihat-nasihat seperti ini tidak diendahkan, maka jadilah macam calon harapan Anwar Ibrahim iaitu Lajim Ukin.. Tidak pasal-pasal terkedu lidah berbicara apabila Ketua Menteri Sabah, Datuk Musa Aman, membedal Lajim dengan hujah-hujah yang sarat dengan fakta.. siap memulangkan paku buah keras untuk dijawab oleh Lajim..

Mana mau sorok muka uncle Lajim? you punya fitnah sudah kantoi.. tanah (padang bola sepak dan tapak Tamu) yang kononya milik Musa Aman (menurut pembohongan Lajim Ukin), rupanya adalah tanah yang masih dimiliki atas nama majlis daerah Beaufort, bukannya Musa Aman.

Kalaupun Lajim Ukin terdesak mahu menumbangkang kerajaan BN Sabah, lebih-lebih lagi selepas adiknya Jarih Ukin keluar meninggalkan PKR dan menyertai BN, takkan lah sampai terpaksa bergantung dengan fitnah dan pembohongan semata-mata mahu merealisasikan impian Anwar Ibrahim?? 

Asyik minta pemimpin-pemimpin BN guna cara baik, bersih, telus dan murni dalam usaha menarik sokongan rakyat, tapi pemimpin-pemimpin pembangkang sendiri asyik menggunakan cara kotor, jijik dan tidak bertamadun untuk melaksanakan misi rampasan kuasa.

Memandangkan Lajim sudah kantoi memfitnah Musa Aman, apakata jika giliran Lajim pula menjawab soalan-soalan cepu emas berikut:

  1. Siapa yang merompak lebih daripada 2,000 ekar tanah rakyat di Kg Nukahan dan 1,430 ekar tanah di Batu 60 untuk dijual kepada syarikat-syarikat besar.
  2. Siapa yang merompak ladang lembu (miliki Kerajaan Negeri) dan beribu-ribu ekar tanah di Telupid (milik Jabatan Haiwan dan Industri Perkhidmatan Haiwan)?
  3. Siapa yang merompak tanah di Lingkungan dengan menggunakan perjanjian berat sebelah, dimana seorang tauke mendapat 80%, sementara Koperasi Pembangunan Desa hanya mendapat 20%?
  4. Siapa yang beli surat cinta bernilai RM50 ribu?
  5. Siapa penaja kewangan, seorang rakyat Brunei yang berhijrah ke Sabah dikenali sebagai Mr. W?? Malah Lajim sendiri dikenali sebagai Mr. J, bermaksud "Jackpot"
  6. Siapa yang telah menjanjikan kontrak bernilai RM50 juta untuk membina kolej Islam di Beaufort tetapi dia meminta Mr.W supaya membayar komisyen pendahuluan untuk disalurkan kepada Tabung Pilihanraya Ke-12?
  7. Siapa yang pernah berhutang kepada Ah Long sejumlah RM800,000 dan dia terpaksa menggadai dua jam Rolex emasnya untuk membayar hutang tersebut?

Kalau ikutkan, ada banyak lagi cerita pasal si Raja Judi Lajim Ukin ni.. tapi cukuplah setakat di sini. selebihnya jom layan Lajim kenapa pulas 360 darjah oleh Musa Aman:

BACA LAGI : KLIK SINI

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...