Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Tuesday, 20 August 2013

PANAS !!! ANWAR KANTOI LAGI ??? BETUL KEW??Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Sabah Datuk Seri Salleh Said Keruak mendakwa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim bermain "sandiwara" demi kelangsungan politiknya yang kian lemah.

Beliau berkata Anwar cuba memanipulasi keadaan demi kepentingan dirinya selepas gagal menjadi perdana menteri.

"Beliau (Anwar) kini memikirkan kerajaan perpaduan dan mengenepikan rakan-rakannya dalam Pakatan. Beliau hanya berminat akan kuasa politik untuk dirinya sendiri," katanya kepada pemberita pada majlis rumah terbuka Aidilfitri beliau di Likas, dekat sini malam tadi.

Antara yang hadir ialah Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman dan pemimpin-pemimpin negeri.

Salleh, yang juga Speaker Dewan Undangan Negeri diminta mengulas kenyataan Anwar baru-baru ini mengenai perkara itu.

Anwar dipetik sebagai mengesahkan kononnya beliau menerima tawaran daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai "kerajaan perpaduan".

Bagaimanapun, Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya, dalam kenyataan pada Jumaat menafikan wujud perbincangan mengenai cadangan kerajaan perpaduan antara Najib dan ketua pembangkang itu.

Menurut kenyataan itu, sebarang bentuk perbincangan tidak akan berlaku selagi Anwar dan pembangkang terus menolak dan mempersoalkan keputusan Pilihan Raya Umum ke-13.

Salleh berkata Barisan Nasional (BN) pastinya tidak berminat dengan Anwar, menyatakan "kerajaan perpaduan tidak timbul langsung".
"Beliau (Anwar) mencuba nasibnya. BN sebuah organisasi matang dan Najib seorang ahli politik yang 'very gentleman' (amat budiman).

"Kita semua boleh bekerjasama untuk membangunkan negara tanpa mengira fahaman politik kita," katanya. - Bernama

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...