Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Monday, 26 November 2012

~RAHSIA BESAR DIDEDAH...APAKAH???~
KUALA LUMPUR - Masyarakat dunia digesa menolak peperangan dan budaya keganasan dalam menyelesaikan konflik politik bagi memastikan keamanan dan kemakmuran global dapat dicapai.

Mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Mahathir Mohamad berkata, masyarakat dunia hari ini boleh mencontohi pendekatan Malaysia menangani konflik di kalangan negera-negara Asean.

"Malaysia sentiasa mengelak konfrontasi di kalangan negara-negara jiran. Kami sentiasa mengambil pendekatan rundingan untuk menyelesaikan segala masalah atau tuntutan bertindih.

"Ini adalah rahsia kejayaan Malaysia mengekalkan keamanan di rantau ini. Peperangan bukan jalan penyelesaian walaupun Malaysia mampu untuk berperang," katanya sambil berseloroh di hadapan jemputan 'UMNO's International Forum' sempena Perhimpunan Agung UMNO 2012 hari ini.

Dalam pada itu, beliau mendakwa amalan hak demokrasi untuk berhimpun dan kebebasan bersuara yang melampau dan ekstrem meletakkan masyarakat dalam ketidakstabilan.

Dakwanya, golongan minoriti yang tidak berpuas hati kerana tewas dalam pilihan raya akan menggunakan hak berkenaan untuk menjejaskan dan menumbangkan kerajaan.

Kumpulan yang tumbang itu pula, dakwanya, akan menggunakan hak mereka untuk menentang perkara ini dan kitaran berkenaan seterusnya akan menyebabkan ketidakstabilan yang lebih besar kepada masyarakat dan negera.

Perkara ini, dakwanya, akan berterusan tanpa henti jika masing-masing tiada sepakat untuk mengekalkan keamanan demi kemakmuran negara. Apabila kepentingan peribada mengatasi kepentigan negara.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...