Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday, 26 December 2012

Isu khalimah Allah sengaja dipolitikkan??


Apa yang sebenarnya mereka nak sebenarnya ni.Apa ingat senang-senang ke kerajaan nak bagi kelulusan khalimah Allah dalam bible versi Melayu.Bagi penulis sendiri lar kan,mungkin memudahkan lagi mereka untuk menyampai kan dakwah mereka didalam versi yang mudah dibaca.

Bukan apa rakan sekutu dalam pembangkang iaitu PAS serta ulama turut membidas tindakan Lim Guan Eng membangkitkan semula isu menuntut Kerajaan Pusat membenarkan kalimah Allah digunakan dalam Bible versi bahasa Melayu.Jangan harap lar senang nak guna khalimah ni.

Menurut laporan akhbar BERITA HARIAN Muzakarah memutuskan bahawa lafaz Allah adalah kalimah suci yang khusus bagi agama dan umat Islam serta tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama lain.
Manakala, Mufti Pulau Pinang, Datuk Hassan Ahmad berkata, negeri itu mewartakan kalimah Allah sebagai antara 40 perkataan yang tidak boleh digunakan bukan Islam.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...