Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Sunday, 10 February 2013

Lautan Merah di Pekan

PEKAN - Konvoi Jelajah Anak Malaysia telah menjelajahi kawasan ke-19 di lapan buah negeri sejak dilancarkan di Putrajaya pada 31 Januari lalu.

Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Universiti Perguruan Sultan Idris, Fadillah Mukhatar .

"Pekan merupakan kawasan yang ke-19 kita lawati dan selepas ini kita akan terus ke Segamat, Johor.

"Sebelum ini, peserta telah pergi ke beberapa buah negeri, antaranya Selangor, Perak, Kedah, Perlis dan Kuala Terengganu," katanya ketika di program Muzikal Rakyat di Taman Agro-Tech.

Yang hadir sama Ahli Mesyuarat dan Exco Kerajaan Negeri Pahang, Dato' Hj. Ishak Hj. Mohamad.

Menurutnya, sepanjang program tersebut, mereka akan mendengar masalah rakyat untuk direkod dan laporan kaji selidik itu akan dihantar kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.
"Kami sangat bangga dan berbesar hati melihat sambutan hangat yang ditunjukkan oleh penduduk Pekan terhadap program 'Jelajah Anak Malaysia'.

"Sambutan di Pekan antara yang paling meriah setakat ini.


Sementara itu, Presiden Alumni Aspirasi,  Mohd. Shahar Abdullah berkata, program itu juga memberi peluang kepada mahasiswa berkomunikasi, mempelajari cara menguruskan organisasi dengan baik dan mempelajari cara berhadapan dengan masyarakat.

Sementara itu, sempena program tersebut di daerah ini, pihaknya turut melancarkan lagu bertajuk Kami Sayang PM sebagai tanda terima kasih kepada kesemua Perdana Menteri yang telah dan sedang menerajui negara sejak merdeka hingga sekarang.

"Lagu ini telah diilhamkan sejak sebulan yang lalu dan menunjukkan bahawa mahasiswa menyokong penuh kepimpinan Perdana Menteri," katanya.

Artis terkenal, Najwa Latif turut hadir memeriahkan program Rakyat Service Centre (RSC) dengan menyampaikan tiga buah lagu.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget