Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Monday, 25 February 2013

Nik Aziz Memperlekeh Konsep Jariah Yang Dianjurkan Rasulullah SAW

sedekah-dalam-islam

Kecoh diperkatakan di dada-dada akhbar tentang Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat yang mengeluarkan fatwa terbarunya yang menganggap penerima wang bantuan BR1M yang dihulurkan kerajaan Barisan Nasional seumpama “ayam” dan “lembu”.

Ekoran itu, Nik Aziz dihentam bertali arus atas keceluparan mulutnya yang ternyata menghina jutaan rakyat di negara ini yang berpusu-pusu mendapatkan BR1M bagi meringankan beban yang ditanggung dalam kehidupan seharian mereka.

Memandangkan Menteri Besar Kelantan itu sudah terlepas cakap dan tak mampu undurkan lagi fatwanya itu, maka dia sekali lagi terpaksa mempertahankan penghinaan yang dia sengaja lemparkan untuk memperlekeh pahala Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak itu.

Katanya, kenyataannya itu bermaksud bahawa Kerajaan BN sengaja menjadikan rakyat sebagai “haiwan” dengan mendorong mereka bersikap seperti “haiwan” apabila menyerbu berbaris bagi mendapatkan bantuan wang ringgit.

Dalam jawapannya itu, dia cuba mengalihkan kesalahannya pada Kerajaan BN, seolah-oleh Kerajaan BN bertanggungjawab “menghaiwankan” rakyat yang menerima BR1M. Nampaknya dia cuba “spin” fakta menandakan seolah-olah dia tak faham bahasa…

Lagi:MYKMU

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget