Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Monday, 4 March 2013

Terbaru!! Kepala Anggota Keselamatan Malaysia dipenggal sehingga mati.
Menurut sumber yang berada di Bandar Semporna,Seorang pegawai dan empat anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) terkorban dalam serangan hendap oleh sekumpulan lelaki bersenjata di Kampung Sri Jaya, Siminul, Semporna, Sabah, Sabtu.

Insiden  di lokasi tersebut telah mengorbankan 5 anggota polis berlaku dengan amat kejam, mereka telah bergegas ke lokasi kerana mendapat laporan kononnya terhadap sekumpulan lelaki bersenjata api,Tiba ditempat kejadian, Anggota polis itu ditembak semasa menuju ke sebuah premis di kampung berkenaan dan mereka membalas tembakan untuk mempertahankan diri,seorang ditembak tepat dikepala manakala 3 orang lagi ditembak dengan menggunakan mesingan. Seorang lagi pada ketika itu dijadikan tebusan dan berakhir dengan kepalanya dipenggal.

Kejadian di perkampungan atas air pada pukul 8 malam itu turut menyebabkan dua anggota kumpulan bersenjata terbabit terbunuh.

Kelima-lima anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Semporna itu ditugas untuk menjalankan siasatan di kampung berkenaan berikutan polis mendapat maklumat mengenai sekumpulan lelaki bersenjata di kampung itu..

Kenapa sehingga sekarang perintah berkurung tidak dikeluarkan? MI berharap pihak KDN jangan terlambat dalam membuat keputusan.Perintah berkurung harus dikuat kuasakan serta merta untuk mengekang kumpulan pengganas ini.

Kenapa risikan Filipina kaitkan Anwar  dengan Nur Misuari, Kita perlu fahami tawaran yang dibuat oleh pemimpin pakatan kepada kumpulan ini . Anwar hanya perlu memainkan jarum dan membuat beberapa tawaran kepada Misuari kerana melihat perjanjian damai yang dipelopori oleh kerajaan Malaysia sudah pasti tidak menguntungkan Nur Misuari yang mahukan wilayah yang merdeka.

Adalah tidak mengejutkan jika sebelum ini pihak keselamatan negera dilihat cuba berkompromi dan tidak mahu sebarang pertumpahan darah kerana kerajaan harus mengambil kira sebarang konflik yang berlaku pasti akan merebak dan sukar dikawal tawaran yang dibuat oleh pemimpin pakatan kepada MNLF memang sukar ditolak memandangkan perjanjian yang dibuat oleh MILF dengan kerajaan Filipina dilihat membelakangkan kepentingan perjuangan Nur Misuari dan MNLF.

BACA LAGI DISINI

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. bro, better remove this topic...
    gambar tu melibatkan insiden yang berlaku di siam beberapa tahun lepas...
    lg pun benda macam ni akan tambahkan keadaan yang sedia kelam kabut...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...