Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Sunday 17 June 2012

~Perutusan Y.A.B Perdana Menteri Dato' Seri @NajibRazak sempena Israk dan Mikraj 1433 Hijrah~


Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,Salam Sejahtera dan Salam 1 Malaysia, Saudara dan saudari sekalian,


1. Alhamdulillah, sekali lagi kita diberi kesempatan untuk bertemu bulan Rejab, dengan harapan akan disusuli dengan Syaaban seterusnya menikmati kemuliaan beribadah di bulan Ramadhan. Sesungguhnya, 27 Rejab secara tradisinya membawa ingatan kita kepada satu peristiwa agung yang tiada taranya, iaitu Peristiwa Israk dan Mikraj. Biarpun kisah ini berlaku melebihi 1400 tahun yang lalu, tetapi kerelevanan dan kepentingannya adalah amat signifikan buat umat Islam.

2. Sememangnya, ini adalah sesuai dengan apa yang terkandung dalam kitab suci Al-Quran apabila Allah SWT memaktubkan peristiwa agung Israk melalui firman-Nya dalam surah al-Israa^ ayat pertama yang bermaksud:-“Maha Suci Allah yang telah menjalankan hambaNya (Muhammad) pada malam hari dari Masjidilharam (di Mekah) ke Masjid Al-Aqsa (di Palestin), yang Kami berkati sekelilingnya, untuk memperlihatkan kepadanya tanda-tanda (kekuasaan dan kebesaran) Kami. Sesungguhnya Allah jualah Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.”

3. Sebaiknya, selain kita mengagumi peristiwa ini secara harfiah, adalah lebih afdal kiranya kita menjadikannya pedoman bagi mendepani cabaran semasa umat hari ini. Sebagaimana para nabi telah disatukan untuk berimamkan Rasulullah SAW di Masjidil Aqsa, demikianlah kita perlu bersatu untuk mempertahan serta menegakkan agama Islam


4.Kita juga mestilah mengiktibari peristiwa Israk dan Mikraj ini untuk mengukuhkan akhlak kita sebagai seorang muslim yang unggul terutamanya melalui solat dan ibadah-ibadah yang lain. Rasulullah SAW sentiasa menyeru kita agar menjaga solat dan akhlak. Akhlak yang kurang baik dan keruntuhan moral oleh segelintir umat Islam kini berpunca daripada solatnya yang tidak khusyuk menyebabkan mereka masih melakukan perbuatan keji dan maksiat. Justeru, pelaksanaan solat yang khusyuk berupaya menjadi benteng untuk mengukuhkan kekuatan akidah dan akhlak umat Islam bagi menghadapi segala serangan sosial masa kini.


5. Menyaksikan apa yang berlaku di luar negara, kita seharusnya bersyukur dengan kestabilan sosial, politik dan ekonomi yang dianugerahkan oleh Allah SWT kepada kita. Ini semua memerlukan dukungan dan peranan semua pihak. Syukur Alhamdulillah, baru-baru ini kita telah dinobatkan sebagai negara paling selamat di Asia Tenggara dalam Indeks Keamanan Global. Justeru, saya menyeru segenap lapisan masyarakat agar menyokong usaha-usaha kerajaan dan mengambil bahagian dalam membina persekitaran negara yang aman dan selamat.

6. Sesungguhnya, institusi masjid yang menjadi teras di dalam peristiwa bersejarah Israk dan Mikraj ini telah mengingatkan umat Islam dengan ikatan erat mereka dengan Masjidil Aqsa dan Baitulmaqdis. Dunia menyaksikan, bagaimana Malaysia terus istiqamah dengan pendirian kita menentang kezaliman dan keganasan rejim zionis Israel di Palestin tanpa berdolak-dalik.

7. Akhirul kalam, saya dan keluarga mengajak semua umat Islam di negara ini bersama-sama mengiktibari Peristiwa Israk dan Mikraj ini. Semoga penghayatan kita kepada peristiwa hebat ini menjadikan hari esok kita lebih baik daripada hari ini. Insya-Allah.Wabillahi Taufik Walhidayah Wassalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,

MAHASEWEL YANG GILA MEROYAN...HINA SULTAN DLM LAMAN TWEETERNYA


SEDIKIT INFO TNTG SI MAHASEWEL

Nama : Haziq Abdullah bin Abdul Aziz
No matrik : IEB 110029
IC : 920929-13-5425
Alamat asal : No 35, Jalan Ellis, 93300 Kuching, Sarawak.
Pengajian : Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (Tahun Pertama)
IPT : Universiti Malaya

LATAR BELAKANG
Pernah terlibat demonstrasi mansuh PTPTN.
Digantung satu semester akibat tindakan biadap dalam demo tersebut.
Juga terlibat demonstrasi Duduk Bantah di Dataran Merdeka.
Terlibat rusuhan dihadapan pintu pagar UPSI pada tahun baru 2012

Lacurkan diri demi politik sempit dan digantung pengajian, inikah Mahasiswa yang ingin membela rakyat setelah menghuru-harakan negara?? adakah mahasewel ini lupa bahawa Sultan itu PAYUNG NEGARA jika apa-apa terjadi kepada Malaysia tercinta ini??? Anwar ingin menjadikan negara ini sebuah negara REPUBLIK bagi memudahkan PR memerintah secara KUKU BESI tanpa ada kuasa yang boleh menyekatnya kecuali SULTAN!! DAULAT TUANKU!! DAULAT TUANKU!! DAULAT TUANKU!!

AJM: Inilah Mahasewel yang semakin besar kepala seolah-olah mereka paling BESAR dan KUAT di Malaysia ni!! Berapa Anwar bayar untuk MAHASEWEL ni??? Nama sahaja pelajar UNDANG-UNDANG tapi MELANGGAR UNDANG-UNDANG!! 

~siapa dia Mat Sabu~

Bermula sebagai ayam tambatan Pas di atas pentas ceramah, hari ini, Mat Sabu menanti sedang meniti kegemilangan, sebagai individu kedua terpenting dalam Pas.

Biarpun menampilkan imej Islam, berkopiah tetapi masih ramai yang terlupa dengan sejarah silamnya.

Hebat di pentas ceramah, hebat berpolitik, Mat Sabu juga hebat dengan perempuan. Mungkin generasi muda hari ini sudah lupa dengan bilik 121, Hotel Perdana, Kota Bharu. Bilik ini yang menjadi saksi Mat Sabu ditangkap berkhalwat dengan isteri sahabatnya sendiri, Norma.

Ketika ditangkap Mat Sabu hanya bertuala. Tetapi kerana dibicara di negeri serambi Mekah yang dipimpin oleh Mursyidul Am Pas, Nik Aziz Nik Mat maka Haji Mat Sabu dibebaskan.

Mungkin kerana sial Mat Sabu, bisnes Hotel Perdana semakin merosot dan kini diruntuhkan untuk digantikan bangunan baru - mungkin juga Nik Aziz mahu menutup dosa Mat Sabu.

Begitu juga dengan pendidikan, Mat Sabu hanya lulusan Institut Teknologi Mara (tidak diketahui statusnya, lulus @ tidak) dan tidak diketahui latar belakang pendidikan agamanya. Malah ada cakap-cakap mengatakan dia penganut Syiah.

Soalnya dengan rekod pernah ditangkap khalwat dan pendidikan agama yang tidak sehebat mana, layakkah beliau memimpin Parti Islam SeMalaysia?

Inilah wajah sebenar Mat Sabu

Renung Pembohongan Anwar pd Rakyat Malaysia:DS Najib Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengajak rakyat di negara ini supaya menoleh ke belakang untuk menilai rekod lampau ketua pembangkang yang menurutnya melakukan pembohongan besar kepada rakyat pada 16 September 2008.

Beliau berkata ketua pembangkang mendakwa bahawa 30 ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) akan menyeberang ke parti pembangkang pada tarikh itu, sekali gus mengambil alih kerajaan Persekutuan.

"Pada masa itu satu negara dia bohong. Ini merupakan pembohongan terbesar dalam sejarah politik Malaysia. Adakah kita maafkan pemimpin yang bohong kepada rakyat...jangan kita mudah lupa sejarah ini," kata beliau ketika berucap pada majlis perasmian Pusat Kraftangan Sabah yang berharga RM30 juta di sini, hari ini.

Najib berkata, para pemimpin pembangkang termasuk ketua pembangkang kini datang ke Sabah untuk menabur pelbagai janji untuk meraih sokongan rakyat terutama menjelang pilihan raya.

"Kita (BN) tidak menjanjikan lautan yang luas ataupun langit yang biru tapi janji yang berpijak di atas bumi nyata yang kita boleh tunaikan.

"Saya percaya orang Sabah bijak menilai yang mana permata dan yang mana kaca. Kalau kita menilai pemimpin, kita tidak boleh tengok ke depan sahaja...jangan lupa menoleh ke belakang, sejarah dan rekod lampau dia iaitu bukan sahaja waktu pembangkang tetapi juga waktu dia berkuasa," katanya.

Najib berkata ketua pembangkang kini melemparkan "bermacam-macam tuduhan" terhadap kerajaan BN "tetapi cuba kita melihat krisis kewangan 1997."

"Siapa Menteri Kewanganan waktu itu? Siapa yang menyerah negara kita kepada IMF dan pada ketika itu siapa yang memotong peruntukan pembangunan... saya tahu siapa yang menyerahkan kedaulatan negara kita kepada IMF kerana saya duduk dalam Kabinet pada waktu itu.

"Nasib baik Perdana Menteri (Tun Dr Mahathir Mohamad) kita pada masa itu memutuskan untuk tidak menyerahkan kedaulatan kita kepada IMF.

"Kita ada kemampuan, kita ada idea kita sendiri, kita ada kebolehan untuk mencari formula kita sendiri dan kita pulihkan ekonomi negara kita...jangan lupa sejarah ini dan ia seharusnya menjadi renungan kita," katanya.

BERSIH 4.0 CINTAKAN KEAMANAN

MOH KITA NYOKONG WEI ..
ATE JOM KITA HEBOHKN WEI DLM GROUP KITA...

HAH NI KT KL WEY DEME NGUTIP TNDATGN TNDA SETUJU AKN BERSIH 4.0 CINTAKAN KEAMANAN

Winnable Candidates

The Barisan Nasional (BN), particularly Umno, is expected to face problems fielding “winnable” candidates in seats now held by those who had “jumped ship” and are recognised as “BN-friendly caucus”.
Already, BN is finding it difficult to get many incumbent assemblymen and MPs to step down and allow fresh young faces to contest. Now, it encounters a new problem in seats held by the “party hoppers”.
Top on the list is Zahrain Mohd Hashim, a no push-over, whose popularity is on the rise with the coming general election. The Bayan Baru MP is sought for his views on anything regarding his former boss Anwar Ibrahim.
Joining him is Zulkifli Nordin, whose views are also sought on the same subject. The Kulim-Bandar Baru MP is outspoken when it comes to hitting out at his former party – PKR.
Latest to join the stable is Dr Hasan Ali, who “roams” nightly criticising PAS, the party he had placed so much hope to push for his Islamic agenda.
The list continues with names such as Ezam Mohd Nor and several others who had become “turncoats” and found new platforms to continue pursuing their political ambitions.
These people are brave and outspoken in their assaults on Anwar and their former parties, revealing insights that the public had not known before.
They are sought after by the press for any comments that can “dent or create doubts” on their former bosses and parties.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...