Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Tuesday 30 April 2013

AGAK-AGAK LAH NAK HINA ORANG MACAM NI !!! MACAI JENIS APA NI????


Gambar diambil dari Facebook pencacai DAP bernama Li Li Wong https://www.facebook.com/lili.wong.14
SUMBER

GILA BABUN !!! BABUN PON TAK MACAM NI ??? AWAS MELAYU AKAN DIHALOU MACAM SAMPAH !!!


pap1Sebelum ini Pisau pernah dedahkan penglibatan secara serius parti PAP Singapura apabila memberi bantuan kewangan dan juga jentera untuk mempertahankan regim DAP Pulau Pinang.
 
Puluhan juta disalurkan kepada DAP,menurut sumber Pisau sekarang ini ratusan ahli PAP sudah tiba sejak 2 minggu lepas dan setiap peti undi yang ditandingi oleh DAP akan diawasi dan dibantu oleh ahli parti PAP Singapura.Campur tangan Singapura didalam pilihanraya negara kita cukup besar peranannya. Bukan saja wang ringgit dan kakitangan,mereka juga turut mengerakkan jentera propaganda untuk membantu kelangsungan pemerintahan regim DAP di Pulau Pinang.
 
2 hari lepas  Liew Yeow Hooi,Calon parti PCM N28 Komtar telah ditemubual oleh Liew Fan Chyi wartawan Singapore Press . Temuramah dibuat di Evergreen Laurel Hotel di Gurney Drive.
 
Liew turut  ditemani oleh Ng Weng Lok Ketua PCM Bahagian Timur Laut ,apa yang menarik didalam temuramah ini,Wartawan Singapore Press ini telah menyatakan dasar dasar yang dilaksanakan oleh Lim Guan Eng adalah baik untuk Pulau Pinang dan seluruh masyarakat Cina. Namun Yeow Hooi dengan tegas menafikan perkara tersebut sebaliknya beliau berkata Lim Guan Eng hanya pandai cakap tetapi tidak mampu untuk laksanakan dasar tersebut.
 
Tambah Yeow Hooi lagi,Lim Guan Eng hanya tahu memburukkan kerajaan BN tetapi tidak pula beliau pernah menceritakan kebaikkan BN seperti pendidikan serta perubatan dengan kos yang percuma dan minimun dimana kerajaan Singapura sendiri tidak dapat sediakan perkhidmatan seperti itu kepada rakyatnya.
Wartawan Singapura itu menjadi kaget dan tidak mampu mempengaruhi Yeow Hooi,menurut sumber DAP wartawan tersebut sebelum ini telah menemubual Lim Guan Eng dan telah mendapatkan butiran mengenai dasar dasar yang kononnya dilaksanakan oleh regim DAP.

Sebenarnya tujuan wartawan tersebut menemui Yeow Hooi adalah untuk mempertikaikan kenapa PCM mahu menentang DAP sedangkan dasar DAP itu kononnya amat baik.Ternyata niat wartawan tersebut gagal untuk mempengaruhi Yeow Hooi ,selepas pertemuan itu tamat,Wartawan ini terus ke ibu pejabat DAP negeri .

ANAK JATI MALAYA: teman harap sangat pihak berkuasa khususnya lebih berhati hati didalam apa -apa tindakkan ...teman tahu deme tengah merancang sesuatu untuk huru harakan negara ini.

KAH KAH KAH !!! BARU AQ TAHU !!! BETUL KE APA YANG DIDAKWA DALAM VIDEO INI !!! KLIK DULU BARU TAHU

solidariti-anak-muda-malaysia-4Disaat Anwar Ibrahim sering menyalahkan SPR kononnya terlibat didalam penipuan daftar pemilih serta perjalanan mengundi sewaktu pilihanraya, hari ini rakyat didedahkan tentang realiti sebenar yang berlaku.
Menariknya, pendedahan ini bukan dibuat oleh pihak kerajaan, sebaliknya ia didedahkan sendiri oleh ‘orang kuat’ Anwar sendiri iaitu Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali dengan nama Chegu Bard.
Didalam video dibawah, Chegu Bard yang kini merupakan calon PKR bagi Dun Sungai Acheh di Parlimen Nibong Tebal, telah mendedahkan betapa Anwar sendiri menjadi perancang sebenar didalam penipuan pemilihan PKR.

 


Chegu Bard sendiri menyatakan yang beliau tidak percaya dengan kredibiliti Anwar serta mempersoalkan tuduhan Anwar terhadap SPR kerana sebelum ini Chegu Bard sendiri telah ditipu dengan teruk semasa pemilihan parti tersebut.
 
Dan Chegu Bard juga mendedahkan bahawa Anwar cuba menyogoknya dengan wang ringgit serta jawatan bagi menutup rahsia berkenaan pemilihan parti PKR sendiri yang disifatkannya sebagai tak adil dan demokrasi.
 
Rakyat Malaysia khususnya ahli-ahli PKR serta Pakatan harus melihat pendedahan oleh Chegu Bard ini sebagai satu ‘turning point’ untuk meninggalkan Anwar. Apatah lagi Anwar seringkali berceramah yang kononnya SPR bersekongkol dengan kerajaan untuk menipu rakyat didalam proses pengundian.
 
Walhal yang sebenarnya, Anwar sendiri menjadi dalang penipuan yang berlaku didalam PKR sendiri seperti mana yang di katakan oleh Chegu Bard didalam video ini. Tak mungkin Chegu Bard berbohong kerana beliau sendiri menjadi mangsa penipuan Anwar tersebut.
 
Jadi, jika pemimpin utama dalam organisasi PKR sendiri menjadi mangsa penipuan licik Anwar Ibrahim, apakah mustahil rakyat bawahan yang masih ‘hijau’ dengan politik menjadi mangsa Anwar seterusnya?
Dan pengundi di seluruh negara khususnya di Parlimen Permatang Pauh serta Dun Sungai Acheh harus menolak calon-calon dari PKR. Jangan biarkan manusia-manusia munafik seperti mereka-mereka itu berterusan memperbodohkan rakyat dimasa hadapan.
 
Cukup-cukuplah dengan apa yang terjadi sebelum ini seperti yang terjadi di Kampung Buah Pala. Jangan biarkan ‘pisang berbuah dua kali’ dengan membiarkan konco-konco Anwar didalam PKR berterusan menipu rakyat. Tumbangkan PKR dan Pakatan sebelum nasib anak cucu kita menjadi taruhan.
Pisau kata ” hang sendiri kata Anwar penipu…”

GILA babi !!! INI RUPANYA CARA DEME MERAMPAS PUTRAJAYA !!! BIADAP BETUL !!!


Ini adalah perbuatan tidak bertanggungjawab oleh militan-militan pembangkang di negara ini yang nampaknya akan benar-benar mahu mencetuskan huru-hara pada hari pengundian 5 Mei nanti. 

Rentetan dari imej-imej ini, kita dapat bayangkan bahawa terdapat perkaitan yang jelas bahawa terdapat rancangan jijik puak yang kononnya menegakkan 'keadilan' dengan cara yang tidak adil pada ketika menyedari mereka akan kalah.
Tolak kumpulan ini. Mereka yang mahu merampas pemerintahan dengan cara tidak benar harus dihapuskan dari muka bumi.

Jejaki pemilik nombor 0123900740 itu !!!!!!! SUMBER

CELAKA LAHANAT !!! SIAL BETUL !!! SIAL Punya Budak Sekolah...Polis Cepat Pergi Cekup Budak Budak Kes Buli Pelajar Sekolah Perempuan Ini...!!

Sumpah...! Demi Allah...!!Kalau aku dapatlah budak budak yang buat kerja giler nie, aku belasah lumat..! Sial punya budak budak tak ada langsung nilai kemanusiaan.Boleh mendidih darah bila menonton video klip dibawah ini dimana seorang pelajar perempuan ini telah dibuli sakan, mulutnya disumbat stokin busok, rambutnya dikerat-kerat... Tanpa memperdulikan tangisan pelajar perempuan ini.PANAS !!! MACAI VERSI RED GIANT BEAN DIDEDAHAN????


Siapa sangka mereka yang selama ini mengatakan sebagai pejuang kepada hak kebebasan bersuara,sebenarnya secara diam turut menguna pakai startegi komunis dan gestapo untuk menakut-nakutkan rakyat.Inilah realiti politik yang ada di dalam DAP apabila mengunakan politik paling kotor dan hina demi kepentingan politik perkauman yang sempit.Isu yang ingin dibincangkan adalah mengenai kumpulan cybertaroppers DAP yang dikenali sebagai ‘Red Bean Army’ yang berfungsi untuk menyerang,menghina,mengugut mana-mana kumpulan atau individu yang dilihat cenderung kepada BN/Umno.Ia bukanlah satu dakwaan semata-mata,kerana terdapat bukti yang jelas di samping pengakuan khusus dari bekas pemimpin DAPSY (Pemuda DAP) Shen Yee Aun.Beliau ketika ditemui menjelaskan kumpulan pencacai tersebut ditubuhkan khusus untuk mewujudkan gerakan persepsi di kalangan maysrakat kononnya pakatan diterima oleh majoriti rakyat.Ia adalah merupakan sesuatu yang serius,kerana mereka yang menyatakan sokongan kepada BN/Umno akan diserang dengan ‘kejam’ oleh siber buli khususnya kepada masyarakat Cina. 

Gambaran yang cuba diberikan,kononnya orang Cina mesti berdiri menentang Barisan Nasional.Ia adalah satu trend yang berbahaya dan jika tidak ditangani dengan betul kumpulan cybertroopers ini akan menjadikan golongan awam sebagai mangsa serangan.Contohnya,Datuk Seri Michelle Yeoh seorang selebriti yang telah dijadikan sebagai mangsa dan sasaran dengan sumpah seranah dan cacian hanya kerana menyokong BN. Beliau yang pulang ke tanahair baru-baru ini,mengatakan bahawa dia benar-benar percaya dengan kepimpinan Datuk Seri Najib dan merupakan orang yang terbaik untuk memimpin negara.Seterusnya seorang wanita yang merupakan ahli jawatankuasa sebuah pertubuhan NGO telah dilemparkan dengan pelbagai bahasa kesat.Tidak cukup dengan itu wanita itu turut diugut untuk dirogol dan di bunuh hanya kerana mengeluarkan kenyataan yang tidak selari dengan pendirian pakatan pembangkang.

Dan yang terbaru,artis popular tanahair Azhar Sulaiman turut menjadi mangsa tindakan rakus dari Red Bean Army.Facebook beliau yang baru-baru ini mencetuskan kekecohan berikutan videonya yang mengutuk kepimpinan pakatan rakyat telah digodam oleh mereka yang tidak dikenali.Ia kerana Azhar secara terang-terangan menunjukkan sokongan kepada kepimpinan Datuk Seri Najib.telah memuat naik status di laman Twitternya,dengan menulis,
 “Facebook Saya Telah Di Hacked.Kurang Ajar!!!! Pakatan Rakyat Halang Hak Saya Untuk Bersuara-Ini Demokrasi dan Freedom Of Speech ??” Menurut Shen,beberapa minggu lalu beliau telah membuat laporan polis berhubung isu tersebut.Sejurus selepas itu laporan juga telah dikemukan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia bagi memantau dan mengambil tindakan terhadap mereka yang bertanggungjawab.Ia disebabkan kerana ugutan yang berterusan diterima oleh seorang pelajar dari Universiti Monash yang muncul dalam Youtube pro-kerajaan.Shen turut menjelaskan sebagai salah seorang mantan pimpinan DAPSY beliau menerima tekanan yang paling dasyat.Selain ugutan,mereka turut mencuri kenderaan yang dia gunakan setiap kali hadir ke program-program ceramah.Malah rakan-rakannya turut diugut dan diancam dengan kata-kata kesat. “Mungkin kerana tidak tahan dan takut, ada di antara mereka yang telah mula menjauhkan diri daripada saya. Mereka turut mengatakan saya sebagai Perkasa Cina” katanya ketika ditemui.
 

Misteri Sang BABY AISHAH ???? SIAPA KAH BABY AISHAH !!! HANTU KUT !!!

Gambar Hiasan
Kecoh dan gempar di seluruh negara baru-baru ini kerana tersebarnya aksi akrobatik seorang lelaki bersama pasangannya di semua rangkaian media.Malah aksi stopa tersebut sudah pun menjadi barah paling perit buat kem PAS kerana ianya bukan sekadar aksi akrobatik tetapi menyebaban PAS dan pimpinannya turut berdepan dengan persoalan moral.

Jika sebelum ini PAS begitu mendabik dada kononnya UMNOlah yang paling korup dan tidak bermoral kini segalanya terpaling kepada mereka.

Benar ianya hanyalah sekadar bahan yang sudah pasti di spin , spin dan spin oleh jentera parti PAS tetapi jauh di satu sudut Nik Aziz dan Hadi Awang perlu ingat sebahagian besar mereka yang dulunya taksub kepada PAS kini mula menjauhkan diri malah mula mempersoalkan sejauh mana suci dan Islamnya pimpinan PAS hari ini.

Rasanya cukup setakat tu mukadimahnya , kita kembali fokus kepada tajuk di atas , Siapa Aishah Baby ?

Untuk makluman semua satu artikel yang sama menyuarakan kekecewaan dan mengkritik kewarasan pendirian PAS tentang isu moral Stopa Spendar dilihat disiarakan oleh dua laman blog kepunyaan calun PKR Nik Nazmi dan pegawai pejabat MB Selangor, Tricia Teoh.

Artikel yang dimakudkan adalah seperti berikut..
 
BACA LAGI SINI

BANYAK NYA RETE !!! IDENTITI TERBONGKAR - BIODATA WANITA SIMPANAN #STOPAALI DI RUNGKAI ????

 
Alkisahnya begini, 
Pada awal video klip yang anda akan tonton sebentar lagi, Mustapha Ali kata "I call, I message U tak jawab..."

Suami isteri kalau nak main kena call dulu ker? Kena book hotel ker? Suami tunggu dalam bilik, isteri tekan door bell macam call girl kan kan??? Kalau dia isteri Mustapha Ali tunjukkanlah tunjukkanlah tunjukkanlah...

Lepas main satu round, kena urut satu badan.? Selesai semua Mustapha bagi duit, main dengan isteri kena bayar ker? Ambil duit dalam sampul, duit Derma Memali kah?

Pada penghujung video klip ini pula, wanita yang menjadi bahan belasahan Mustapha Ali update status perbelanjaan wang, dia akan buat bayaran untuk beli machine dan pindah rumah. Wanita ini juga ada menyebut mengenai nak buka Car Wash bersama Mustapha Ali.

Pindah rumah...? Jadi perempuan simpanan Mustapha Ali ker..?

Lihatlah 'taste' selera pimpinan tertinggi PAS, wanita pakai jeans ketat, baju seksi tidak bertudung, rambut pula 'blonde'. Tak ada langsung ciri ciri 'dress code' Muslimah PAS.

Nama Wanita Simpanan Mustapha Ali: Aishah Baby Binti Badar....
Alamat Kondo : BLOK D, TINGKAT 2, NOMBOR 3, D-2-3
Nama Kondo: EVERGREEN SCOT PINE CONDOMINIUM,SELANGOR.
Rumah Keluarga : Lorong Durian Sakat, Bandar Baru Sg. Long, Kg. Jawa, Klang.
Jenis kereta : Toyota Wish
Nombor Kenderaan: WSE 2512

Copy paste dari: http://mymassa.blogspot.com/2013/04/biodata-wanita-simpanan-mustapha-ali.html?m=1

PANAS TERIK !!! CheguBard TIKAM anwaribrahim DENGAN DEDAHAN BERANI MATI.........


Disaat Anwar Ibrahim sering menyalahkan SPR kononnya terlibat didalam penipuan daftar pemilih serta perjalanan mengundi sewaktu pilihanraya, hari ini rakyat didedahkan tentang realiti sebenar yang berlaku.

Menariknya, pendedahan ini bukan dibuat oleh pihak kerajaan, sebaliknya ia didedahkan sendiri oleh 'orang kuat' Anwar sendiri iaitu Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali dengan nama Chegu Bard.

Didalam video dibawah, Chegu Bard yang kini merupakan calon PKR bagi Dun Sungai Acheh di Parlimen Nibong Tebal, telah mendedahkan betapa Anwar sendiri menjadi perancang sebenar didalam penipuan pemilihan PKR.

Chegu Bard sendiri menyatakan yang beliau tidak percaya dengan kredibiliti Anwar serta mempersoalkan tuduhan Anwar terhadap SPR kerana sebelum ini Chegu Bard sendiri telah ditipu dengan teruk semasa pemilihan parti tersebut.

Dan Chegu Bard juga mendedahkan bahawa Anwar cuba menyogoknya dengan wang ringgit serta jawatan bagi menutup rahsia berkenaan pemilihan parti PKR sendiri yang disifatkannya sebagai tak adil dan demokrasi.

Rakyat Malaysia khususnya ahli-ahli PKR serta Pakatan harus melihat pendedahan oleh Chegu Bard ini sebagai satu 'turning point' untuk meninggalkan Anwar. Apatah lagi Anwar seringkali berceramah yang kononnya SPR bersekongkol dengan kerajaan untuk menipu rakyat didalam proses pengundian.

Walhal yang sebenarnya, Anwar sendiri menjadi dalang penipuan yang berlaku didalam PKR sendiri seperti mana yang di katakan oleh Chegu Bard didalam video ini. Tak mungkin Chegu Bard berbohong kerana beliau sendiri menjadi mangsa penipuan Anwar tersebut.

Jadi, jika pemimpin utama dalam organisasi PKR sendiri menjadi mangsa penipuan licik Anwar Ibrahim, apakah mustahil rakyat bawahan yang masih 'hijau' dengan politik menjadi mangsa Anwar seterusnya?

Dan pengundi di seluruh negara khususnya di Parlimen Permatang Pauh serta Dun Sungai Acheh harus menolak calon-calon dari PKR. Jangan biarkan manusia-manusia munafik seperti mereka-mereka itu berterusan memperbodohkan rakyat dimasa hadapan.

Cukup-cukuplah dengan apa yang terjadi sebelum ini seperti yang terjadi di Kampung Buah Pala. Jangan biarkan 'pisang berbuah dua kali' dengan membiarkan konco-konco Anwar didalam PKR berterusan menipu rakyat. Tumbangkan PKR dan Pakatan sebelum nasib anak cucu kita menjadi taruhan.
 
LAGI SINI

HAPUSKAN DAP LAKNATULLAH : KEPADA MELAYU JOHOR KAMI BERGANTUNG HARAP !
Pilihanraya berdarah 1969 merupakan satu pengajaran keras yang tidak harus dan tidak akan dilupakan oleh rakyat Malaysia.  Orang yang bijak pasti tahu bahawa mereka yang melupakan sejarah akan terpaksa melalui yang sama berkali-kali.  

Bagaimanapun, setelah bertahun berlalu dalam suasana aman dan makmur, segala trauma dari tragedi tersebut, walaupun tidak pernah dilupakan, mula kelihatan bagai sebuah mimpi yang ngeri.  

Pun begitu `jauh di dalam minda kita, kita sentiasa waspada kalau-kalau sejarah itu berulang, terutamanya sejak pemecatan Anwar Ibrahim.  Sejak pemecatannya, beliau terus mengancam negara ini dengan drama ganas setiap kali melihat ‘peluang’ untuk berbuat demikian.  Dan setiap kali juga, drama itu menyegarkan kembali ingatan terhadap tragedi 13 Mei.  

Reformasi, Bersih atau apa jua nama demonstrasi yang didalanginya, matlamatnya adalah jelas iaitu untuk mencetuskan huru-hara, ketidakstabilan dan krisis.  Kita pasti, sekiranya beliau kalah lagi dalam PRU kali ini, maka bagi Pakatan Rakyat, anarki adalah perlu untuk memastikan impiannya menjadi Perdana Menteri tercapai.  

Beliau tahu bahawa impian tersebut tidak begitu sukar untuk dicapai dengan DAP, yang menjadi dalang utama tragedi 13 Mei, berada di pihaknya.  

Mengimbas sejarahnya, tragedi tersebut tercetus apabila DAP tidak lagi mampu menyembunyikan warna sebenar mereka sebagai rasis dan chauvinis Cina. 

 Sejak azali lagi, parti DAP lahir dan hidup atas kebencian terhadap Melayu, kerajaan, Sultan dan apa saja yang merujuk kepada perkara-perkara ini.  

Sebelum pilihanraya 1969 yang diadakan pada 10 Mei, keadaan sudah pun mula tegang berikutan tempoh berkempen yang panjang iaitu 21 hari.  

Tempoh itu digunakan sepenuhnya oleh pembangkang (DAP, Gerakan dan PPP) untuk mempromosi perkauman, kebencian, prasangka, keraguan serta keangkuhan kerana kejayaan mereka menguasai ekonomi negara ini.  Mereka juga menghina dan memperlekehkan Melayu yang ketinggalan jauh di belakang.  

Bertitik tolak dari situ, keputusan PRU kemudiannya menyaksikan Perikatan kehilangan majoriti 2/3 iaitu pengurangan jumlah kerusi Parlimen dari 89 kepada hanya 66.  Gabungan pembangkang Cina memenangi 25 kerusi manakala PAS 12.  

Pembangkang menganggap keputusan tersebut sebagai kemenangan di pihak mereka, atau sekurang-kurangnya di Kuala Lumpur.  Maka, pada 13 Mei, mereka pun mengadakan perarakan lengkap dengan penyapu yang diikat di kenderaan sebagai simbol ingin ‘menyapu bersih’ Melayu dari bandar itu.  Mereka turut melaungkan kata-kata kesat dan mendabik dada bongkak terhadap Melayu.  

Pertumpahan darah berlaku apabila mereka gagal mengawal diri dan berarak memasuki kawasan Melayu, iaitu Kampung Baru, untuk mempamerkan keangkuhan mereka.  Jelas, mereka telah tersilap congak akan tahap kesabaran kaum Melayu yang selama ini dilihat lemah lembut dan suka mengalah.  Mereka tidak menyangka bahawa kaum Melayu akan bangkit melawan mereka.  

Dalam sekelip mata, Kuala Lumpur pun menyaksikan Cina dipancung, Melayu ditikam, rumah dibakar dengan sekeluarga di dalamnya, kereta dimusnahkan dan sebagainya.  Dalam satu kejadian, kongsi gelap Cina telah mengarahkan semua kaum Cina keluar dari panggung wayang sebelum mereka masuk ke dalam dan membunuh semua Melayu.  Keadaan huru-hara ini pantas merebak ke luar Kuala Lumpur terutama di bandar di mana terdapat ramai kaum Cina.  

Maka, darurat pun diisytiharkan di Kuala Lumpur.  Pasukan keselamatan seramai 2000 dari Rejimen Askar Melayu DiRaja dan 3600 polis dikerahkan untuk mengawal keadaan.  300 keluarga Cina dipindahkan ke pusat pelarian di Stadium Merdeka dan beberapa tempat lain bagi memastikan keselamatan mereka.  

Pada 16 Mei, Majlis Gerakan Negara (MAGERAN) ditubuhkan dengan perkenan YDP Agong, Sultan Ismail Nasiruddin Shah diketuai oleh Tun Abd. Razak.  Dengan Parlimen digantung, maka Mageran memegang kuasa tertinggi selama 18 bulan.  Mageran telah memperkenalkan langkah keselamatan bagi memulihkan keadaan termasuk menubuhkan pasukan sukarelawan, tentera sempadan dan battalion pasukan polis.  Keadaan pulih secara perlahan-lahan. 

Laporan rasmi menunjukkan kematian berjumlah 196 orang, cedera 439, hilang 39 dan ditahan 9143.  Bagaimanapun ramai yang percaya bahawa jumlah kematian adalah jauh lebih tinggi.  Angka-angka lain yang signifikan dalam sejarah ini ialah jangka masa kempen yang panjang iaitu 21 hari, serta keganasan yang bermula pada hari ke-3 selepas pilihanraya.  

Sehingga ke hari ini, DAP terus konsisten menuduh UMNO sebagai dalang dan sebagai rasis kerana masih mengingati tragedi itu.  

Soalnya, bagaimana UMNO boleh melupakannya jika DAP masih lagi membawa sikap perkauman yang sama sejak 1969 sehingga kini?  Bukankah jelas bahawa orang-orang yang bijak tidak akan melupakan sejarah?

Ia mungkin satu kebetulan bahawa Pilihanraya ke-13 ini yang digelar sebagai ‘ibu kepada semua pilihanraya’, diadakan dalam bulan yang sama iaitu bulan Mei.  Tetapi, kejadian bom di ceramah, letupan di bilik gerakan, pukul dan belasah serta kata-kata kesat termasuk membangkitkan semangat perkauman yang sedang dilakukan oleh DAP tidak mungkin satu kebetulan.  Malah, ia memperlihatkan seolah-olah semua ini adalah dirancang.  Dalam kata lain, seolah-olah ada  percubaan untuk mengulangi sejarah 13 Mei 1969.  

Hanya beberapa hari lepas, kita dikejutkan dengan pembunuhan pegawai tinggi kastam dengan tembakan.  Ia mungkin tiada kena mengena dengan pilihanraya, namun kita tidak boleh menolak sebarang kemungkinan.  

Penggunaan bahan letupan dan pembunuh profesional bukanlah cara Malaysia.  Malaysia mungkin telah melihat jenayah ganas tapi bukan dengan cara ini.  Jenayah sebegini pastinya dirancang rapi dengan dana yang banyak.

Maka, berbalik kepada Anwar Ibrahim, Raja Drama yang mempunyai hubungan akrab dengan puak Neo-con.  Pihak Neo-con sudah terdedah sebagai dalang di belakang kejatuhan beberapa pemimpin dan kerajaan di beberapa negara seawal 1940-an lagi.  

Objektifnya ialah menguasai sumber negara tersebut, lokasi yang strategik dan seterusnya memerintah dunia.  Ini dilakukan melalui rangkaian yang kompleks dalam bentuk NGO, agen, alat dan boneka yang telah dilatih, dibentuk, ‘dicipta’ dan ‘dipasang’ di negara-negara sasaran. 

Modus Operandi mereka adalah sama dengan strategi perjuangan Anwar iaitu memburukkan kerajaan sedia ada, mengadakan demonstrasi jalanan yang kemudiannya bertukar menjadi ganas.

Kita telah pun menyaksikan perkara yang sama berlaku di negara-negara Arab, yang mana dirujuk sebagai ‘Arab Spring’.  Kerajaan negara itu jelas telah gagal menangani ‘serangan’ oleh NGO, agen dan alat-alat Neo-con yang menyamar sebagai pejuang kebebasan, pertubuhan hak asasi serta parti politik.  Akibatnya, satu demi satu negara Arab jatuh dengan pantas, bagaikan kesan domino.  

‘Arab Spring’ inilah yang menjadi impian Anwar dan beliau tidak pernah menyembunyikannya.  Beberapa kali beliau dilaporkan menyebutnya di dalam wawancara dan kenyataan dalam media antarabangsa.  Antaranya, Financial Times pada 13 Januari 2013, Anwar berkata “Malaysia Spring dalam persiapan untuk berlaku.  PR pasti menang mana-mana pilihanraya yang bersih”.  

 Pada 24 Februari 2013 di Bangkok, Inter Press Service melaporkan Anwar berkata “Arab Spring adalah berguna bagi dunia Islam.”  Dan pada 15 April 2013, kepada US business Channel, CNBC, mungkin menyedari kenyataannya sebelum ini adalah ‘silap’, maka Anwar meringankan sedikit nadanya dengan berkata, “Peralihan dalam demokrasi dilakukan melalui pilihanraya maka kita tidak boleh membandingkan Malaysia dengan Timur Tengah atau Arab Spring”. 

Dengan hakikat impian ‘Malaysia Spring’ Anwar, dan DAP yang sarat dengan kebencian yang meluap-luap, serta dengan PAS yang mengalami kecelaruan emosi, ekstremisme rambang dan kesetiaan buta tuli, ditambah lagi dengan dana yang tiada hadnya dari pihak Neo-Con, maka tidak mustahil bahawa pengulangan sejarah 13 Mei kini berada dalam pembikinan.  

Jika difikirkan, slogan pembangkang sendiri, iaitu ‘Ini Kalilah’ dengan sendirinya menggambarkan maksud yang jauh lebih besar dari sekadar ‘sebuah pilihanraya yang paling penting’.  ‘Ini Kalilah’ seolah-olah tiada pilihan, iaitu hanya sekali ini sahaja dan buat kesekian kalinya.  

Oleh itu, bukanlah satu paranoia atau tokok tambah jika dikatakan bahawa keganasan yang berlaku dalam kempen pilihanraya kali ini hanyalah permulaannya.  Satu keganasan yang jauh lebih besar dan serius dijangka berlaku pada hari pengundian, sepertimana yang didedahkan oleh bekas pemimpin DAP yang telah meninggalkan parti itu.  

Tetapi jika kita melihat kembali sejarah 1969, hari ketiga selepas pilihanraya adalah hari yang benar-benar bahaya di mana kemenangan atau kekalahan boleh saja menjadi punca.  

Adakah kita sudah bersedia?  
APA MUSA HASSAN BIKIN NI !!!! HAI ADA APA-APA KEW????Bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan kini menyertai Majlis Keselamatan Pakatan Rakyat sebagai penasihat.

Walau bagaimanapun jelasnya, beliau tidak memihak kepada mana-mana parti politik dan akan membuat perkara sama jika dijemput oleh Barisan Nasional (BN).


Musa menegaskan keputusan dibuat atas dasar kebimbangan beliau terhadap keganasan politik menjelang pilihan raya umum, 5 Mei nanti.

“Saya tidak memihak kepada mana-mana parti politik...Saya datang hari ini kerana saya mengambil urusan keselamatan rakyat dengan serius,” kata Musa.

Sidang media itu juga disertai bekas ketua turus tentera darat Jeneral (B) Tan Sri Md Hashim Hussein yang juga calon Pakatan di Parlimen Johor Bharu.

"Sebagai pihak yang menghabiskan sebahagian besar hidup kami melindungi dan berkhidmat kepada rakyat Malaysia untuk memastikan keselamatan di negara kita, kami berharap keganasan politik tiada tempatnya lagi dalam proses demokrasi kita," kata Hashim.

Musa sebelum ini dikaitkan dengan pembangkang apabila mendakwa Kementerian Dalam Negeri (KDN) campur tangan dalam urusan polis sekali gus mengganggu urusan pihak berkuasa.

"Saya tidak mahu ada pihak beri arahan salah. Arahan mesti dari polis, bukan dari orang luar," kata beliau.

Namun apabila ditanya sama ada beliau mahu menyertai politik, Musa berkata beliau tidak berminat.


Admin juga difahamkan.... Beliau menyatakan tiada sebarang perlantikan beliau sbg Penasihat Majlis Keselamatan tersebut. Beliau hanya di panggil oleh Jen Hashim utk memberikan pandangan berkaitan aspek keselamatan pilihanraya dan sekadar memberi kenyataan umum sbg ex-IGP bhw kesemua parti bertanding perlu menjaga kelakuan penyokong dan melapor kpd polis sekiranya ternampak apa2 perbuatan jenayah pilihanraya. Di tanya wartawan samada beliau akan memberikan nasihat bila di minta mana2 pihak berkaitan keselamatan, beliau pasti menjawab YA. Kenyataan umum ini BUKAN bermaksud beliau menyokong PR. Beliau bersetuju kenyataan beliau telah di manipulasikan utk kepentingan PR dan beliau akan membuat sidang media khas utk menjelaskan hal ini. 


Beliau juga menafikan bersetuju dgn "kenyataan bersama" yg di baca Jen Hashim krn beliau tidak pernah di rujuk sblm Jen Hashim membuat kenyataan tersebut. Itu adalah kenyataan peribadi Jen Hashim dan tiada kaitan dgn beliau

PANAS TERIK !!! APA KHALID TOLAK HUDUD PAS !!! UDAH MACAM TU PULAK !!!

Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim memecahkan tembelang parti PKR apabila membuat kenyataan menolak Hudud yang dibawa PAS, dengan alasan dalam keadaan sekarang ia tidak membolehkan hukum Islam itu dilaksanakan.


Sedang pada sebelum ini serin mendakwa bahawa PAS berjuang untuk menegakkan hukum Islam namun seperti kebiasaanya rakan sekutu mereka dari parti komponen pakatan pembangkang, PKR dan DAP tetap bertegas dan tak henti-henti menolak pelaksanaan hukum itu.

Umpama orang yang bertepuk sebelah tangan, apabila Khalid bertegas mengatakan walaupun Hudud diterima sebagai salah satu prinsip pentadbiran Islam, namun Perlembagaan Persekutuan tidak akan membenarkannya. Apatah lagi ingin dilaksanakan bagi menghormati rakyat Malaysia yang terdiri daripada pelbagai kaum dan kelas masyarakat.

“Kita mesti menerima hakikat bahawa dalam Islam, Hudud itu dianggap sebagai salah satu cara pemerintahan Islam.

“Tetapi saya rasa ia tidak boleh dilaksanakan dalam keadaan sekarang,” kata Abdul Khalid ketika ditanya oleh pihak wartawan semalam.

Bagi PAS untuk melaksanakan Hudud, mereka perlu melutut kepada PKR dan DAP kerana PAS tiada suara dalam PR. Mereka tidak akan menjadi parti utama dalam PR, peranan yang dimainkan hanya cukup sekadar sebagai pemerhati dan dijadikan alat dan kuda tunggangan semua pihak yang berkepentingan.

Pelaksanaan hukum Hudud telah diperjuangkan oleh PAS sebelum ini semenjak parti tersebut ditubuhkan. Setelah bersama PR, PAS tidak lagi mengangkat hukum Hudud sebagai isu utama dan lebih menumpukan kepada perkara-perkara yang termaktub dalam Buku Jingga dikeluarkan oleh pakatan tersebut.

Datuk Dr Haron Din bagaimanapun yakin rakan PR akan menerima undang-undang hudud kerana DAP sanggup bertanding menggunakan simbol PAS jika simbol roket mereka tidak dibenarkan.

Lebih malang bila Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh turut menegaskan, keputusan awal parti itu untuk menggunakan logo PAS pada Pilihan Raya Ke-13 (PRU-13) tidak sama sekali bermakna yang mereka bersetuju untuk menerima Hukum Hudud yang hendak dilaksanakan oleh PAS di negara ini.

Kebenaran yang diberikan oleh PAS itu, kata Karpal tidak mengambarkan yang DAP telah berganjak daripada pendirian mereka untuk menolak Hudud.

Bercakap dalam satu sidang akhbar, Karpal sekali lagi menegaskan yang Malaysia adalah sebuah negara sekular dan bukannya sebuah negara Islam sebagaimana yang diputuskan oleh Mahkamah Persekutuan pada tahun 1988.

“Pengenalan Hukum Hudud di negara ini akan menyebabkan sistem perundangan kita terbahagi kepada dua dan ini kita dapati sangat sukar untuk dilaksanakan dalam sebuah masyarakat majmuk,” ujarnya.

Kesimpulannya, Pas sebenarnya sedar bahawa selagi bersama dengan DAP dan PKR adalah musthil untuk mereka mengangkat ‘Hudud ala Pas’ di Malaysia. Namun atas faktor kuasa dan pangkat ia terpaksa dilakukan demi menipu pengundi bahawa Pas tetap memperjuangkan Islam, walaupun pada hakikatnya ia adalah sebaliknya.

Dadah Dalam Bas Justin BieberPihak polis Sweden menemui dadah dan sejenis senjata dalam bas jelajah Justin Bieber semasa menggeledah bas yang diletakkan berdekatan lokasi konsert Bieber di Stockholm pada Rabu.

Polis Sweden bertindak menyiasat bas tersebut selepas terhidu bau dadah jenis marijuana, namun tiada sesiapa ditahan berikutan bas itu didapati kosong semasa digeledah.

Sejurus itu, Bieber dilaporkan meninggalkan Sweden sekitar tengah hari, Khamis untuk persiapan konsert seterusnya di Finland pada Jumaat.

Ini merupakan insiden terbaru yang melibatkan ranka jelajah Eropah Bieber selepas beberapa siri kontroversi terhadapnya.

Semasa di London, penyanyi berusia 19 tahun itu muncul lewat dua jam di pentas selain pengsan di belakang pentas pada hari berikutnya.

Di Jerman pula, dia terpaksa meninggalkan monyet peliharaannya di tempat kuarantin susulan tiada surat pelepasan untuk membawa haiwan masuk.

Manakala semasa di Netherlands, Bieber dikritik kerana menulis mesej agar Anne Frank menjadi peminat setianya semasa melawat muzium tokoh bersejarah itu.

NGERI !!! KALAU LEMAH JANTUNG TIDAK DIGALAKKAN !!! Kerana Merogol Dan Membunuh Anaknya Sendiri..Lelaki Ini Di Penggal Kepalanya

Dari sumber yang saya terima peristiwa ini terjadi di Brazil beberapa waktu yang lalu, penyebabnya adalah kes rogol. Seorang ayah tega memperkosa anaknya kemudian anak tersebut dibunuh dengan kejam, hal tersebut membuat warga sekitar marah dan menghakiminya dengan membunuh dan memenggal kepalanya. Tidak hanya itu, setelah di penggal, kepalanya di gantung pada sebuah kayu dipinggir jalan agar dilihat oleh orang banyak sebagai pembelajaran bagi warga yang lain agar tidak melakukan kejahatan yang sama seperti yang dilakukan oleh lelaki biadab tersebut.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...