Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Saturday 22 September 2012

~SERBA SEDIKIT TENTANG DATO' SERI DR. ZAMBRI ABDUL KADIR,MB BESAR PERAK~


BERIKUT ADALAH SERBA SEDIKIT BUTIRAN TENTANG  DATO' SERI DR. ZAMBRI ABDUL KADIR,MB BESAR PERAKYang Amat Berhormat Dato' Seri Diraja Dr Zambry Abdul Kadir  S.P.S.A.S.P.M.P.D.G.S.M.D.P.M.P.A.M.S
JAWATAN KINI 

Menteri Besar Perak

TARIKH BERKHIDMAT

12 MEI 2009

ADUN NEGERI PERAK ,PULAU PANGKOR

MULA BERKHIDMAT:4 MAC 2004

DILAHIRKAN PADA 22 MAC 1962

DILAHIRKAN DI PULAU PANGKOR,PERAK DARUL RIDZUAN

PARTI POLITIK:UMNO (BARISAN NASIONAL)

TEMPAT TINGGAL :KG MASJID PULAU PANGKOR,NEGERI PERAK

PEKERJAAN :ADUN

AGAMA;ISLAM PENDIDIKAN DATUK SERI
TahunPendidikanKelulusan
1987Universiti Islam Antarabangsa MalaysiaB Econs (Kepujian)
1991Universiti Islam Antarabangsa MalaysiaMA (Pemikiran Islam)
1992Universiti TempleAmerika SyarikatMA (Falsafah Politik dan Perbandingan Agama)
1995Universiti Temple, Amerika SyarikatPh.D (Pemikiran Politik)

Dato' Seri Dr Zambry Abdul Kadir merupakan ahli Dewan Undangan Negeri Perak kawasan PangkorNegeri Perak dan menjadi Menteri Besar Perak pada 6 Februari 2009 selepas 3 Adun PR menjadi Adun Bebas .

Beliau berkelulusan Ph.D dari Amerika Syarikat dan menjadi pensyarah di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Pada tahun 1998, beliau telah ditahan Akta Keselamatan Dalam Negeri kerana mempertikaikan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Antara salah satu slogan yang telah dibawa oleh ds Zambry di negeri perak adalah slogan Perak Aman  Jaya. Dalam slogan ini beliau menekankan tiga aspek iaitu peluang berkualiti,pendapatan berkualiti serta kehidupan berkualitiokay sekarang Anak Jati Malaya berbesar hati ingin menunjukkan apa itu Perak Aman Jaya

sekitar program di Perak


program visit perak 2012DS ZAMRY BERJIWA RAKYAT


sempat meluang kan masa bersama rakyat :)mendengar masalah dan rintihan rakyat.peringatan dari seorang pemimpin buat kita semua

Kalau Anak Jati Malaya nak cerita tentang perjuangan ,keikhlasan DS Zambry sebagai wakil rakyat sampai esok pagi tak habis.Biarlah rakyat sahaja yang menilainya..Insyallah PRU 13 DS masih bersama kami..

BLOGGER PCT SUPPORT DATO' SERI DR. ZAMBRY ABDUL KADIR,MB BESAR PERAK

ikuti wawancara di link ini
~Tunku Aziz Jauh Lebih Mulia ~
Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim sedia menjelajah ke seluruh negara bagi membuka minda rakyat, khususnya penyokong pembangkang supaya membuat keputusan tepat pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) nanti.

Menurutnya, beliau mahu pengundi membuat pilihan berdasarkan akal fikiran bukannya mengikut perasaan. Ia kerana, jelasnya, PRU-13 sangat penting untuk Malaysia dan rakyat seharusnya membuat pilihan yang tepat demi masa depan mereka.

"Kita mahu rakyat dimaklumkan mengenai perkara sebenar supaya mereka dapat membuat keputusan tepat.

Tiba masa untuk ahlol ahlol regim PAS yang menjadi tukang basuh najis DAP buat keputusan yang tepat...???.
 

~Himpunan Aman Umno mahu DAP pecat Ngeh~

KUALA LUMPUR -  Himpunan aman anjuran Pemuda Umno hari ini mengecam tindakan menghina agama oleh pemimpin-pemimpin politik di Malaysia sambil menggesa DAP memecat Datuk Ngeh Koo Ham.

Koo Kam kini merupakan Pengerusi DAP Perak. Beliau juga merupakan Ahli Parlimen Beruas dan Ahli Dewan Undangan Negeri Setiawan.

Pengerusi Kelab 1Malaysia, Datuk Azeez Rahman mengutuk keras tindakan Khoo Ham, yang didakwa menghina perhimpunan diadakan oleh umat Islam.

Menurutnya, kenyataan Koo Ham awal minggu ini menerusi Twitter perlu dikenakan tindakan tegas dan dikeluarkan dari DAP.

"Kita kecam tindakan Koo Ham itu yang menghina tindakan umat Islam untuk mengadakan bantahan berhubung isu penghinaan agama Islam dan Nabi Muhammad SAW.

"Kita bagi tempoh tujuh hari untuk DAP lucutkan jawatan Koo Ham itu, kalau tak dilucutkan kita anggap DAP sokong perbuatan hina agama lain," katanya ketika berucap pada demonstrasi bantahan filem Innocence of Muslims di pekarangan Masjid Jamek Kampung Baru di sini selepas selesai solat Jumaat.

Sebelum ini, Twitter yang dikeluarkan oleh Koo Ham menjadi perhatian ramai pihak dan Khairy telah menyoalkan pendirian Pemuda Pas berhubung rancangan bantahan yang akan dibuat oleh umat Islam pada hari ini.

DAP dijangka membincangkan isu itu pada mesyuarat jawatankuasa eksekutif pusatnya minggu hadapan.

Dalam pada itu, Ketua Pemuda Umno dan Barisan Nasional, Khairy Jamaluddin berkata, Koo Ham perlu diambil tindakan tegas oleh DAP.

Katanya, musuh orang Islam bukan rakyat Amerika Syarikat (AS) tetapi orang yang menghina agama lain dan tidak menghormati agama seperti yang dilakukan pemimpin DAP itu.

"Kalau Koo Ham kata jangan buang masa, tapi lebih baik kita buang mereka.

"Kita berhimpun bukan untuk bermusuh dengan orang bukan Islam atau rakyat AS tapi untuk menentang kebiadapan orang yang menghina agama termasuk Koo Ham dan DAP perlu ambil tindakan terhadapnya," katanya.

Sehubungan itu, Khairy juga menyatakan ucapan terima kasih kepada semua rakyat Malaysia tanpa mengira agama dan politik yang bersama bersolidariti pada hari ini.

Seramai 3,000 orang hadir termasuk 13 pertubuhan bukan kerajaan (NGO)  dalam himpunan aman bantahan filem kontroversi dan karikatur yang dikeluarkan oleh Perancis beberapa hari lalu.

Himpunan berakhir kira-kira pukul 2.30 petang tanpa sebarang provokasi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...