Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Tuesday 24 September 2013

PANAS BERAPI !!! OMAR ONG LAWAN ORANG UMNO ???

Omar Ong menunjuk-nunjuk dapat mesyuarat bersama Tun Daim dan Dato Mukhriz yang diatur Dato Shuib Lazim

Sebaik saja kita berenti ungkit cerita dia, maka timbullah Omar Ong balik menunjuk pandai sana sini hingga apa saja hal Perdana Menteri yang Omar Ong tak masuk campur dan cuba jadi batu api.

Omar Ong ni pandai. Bukan sebab dia pandai belajar masuk Oxford. Itu pandai buku.

Sedang jual tahi minyak

Dia pandai guna kebolehan bercakap untuk mempengaruhi seseorang dan menjual ide-ide merepeknya yang akhirnya akan hanya menjahanam klien tapi dia kaya raya.

Omar Ong yang menasihati kerajaan untuk buat AES semasa zaman Pak Lah lagi. Dia sudah ada kepentingan dalam syarikat AES. Bila kerajaan kena ambilalih dari kedua syarikat itu, dialah untung dapat laba keuntungan dulu dan kerajaan kena tanggung operasi ini.

Dengar khabarnya ketika dia mula dapat kerja di Malaysia di Mavcap, dia teah terlibat dalam satu projek bernilai RM80 juta dan terbarai rugi. Dia tak tanggung tapi kerajaan tanggung. Dia bergaji besar dan selepas itu, meneruskan kerajaya di tempat lain.

Dia juga yang membawa ide KPI, delivery performance dan lain-lain untuk dijalankan oleh PEMANDU dan dia mengaup keuntungan dari konsultansi.

Dia terlibat dalam war room dan mencadangkan ide liberal seperti mansuhkan ISA dan EO, membenarkan kalimah Allah untuk gereja Kristian di Sabah dan Sarawak, dll. Apabila ini semua backfire, dia diam lepas tangan dan Menteri dan Perdana Menteri yang disalahkan penyokong BN.

Omar Ong juga menyakinkan PM ambil Dato Paul Low tanpa membuat sekuriti check. Akhirnya PM juga akhirnya tak dapat jelaskan apaila diketahui Paul Low terlibat dalam majlis baiah kristian di Hotel Red Rock Pulau Pinang untuk tukar Malaysia jadi negara Kristian. Dalam majlis itu, Paul Low telah mengkritik pentadbiran negara.

Paul Low dicadangkan Omar Ong atas jawatan sebagai President Transparency International. Kononnya untuk benteras rasuah. Tapi Paul Low hanya tahu kritik pegawai kerajaan yang bermaksud dia menyalahkan Melayu.

Baiklah Omar Ong dan Paul Low ... 70% dari rasuah melibatkan komersial dan hanya 30% melibatkan kerajaan. Bangsa Melayu ke terlibat dengan rasuah komersial? Dalam transaksi rasuah, bangsa apa yang sering memberi? Pastinya bukan Melayu tapi bangsa Omar Ong Cina.  


Kadang kala menyampah dengar Omar Ong dapat nasihat dan cadangkan macam-macam tapi hampir semuanya menjahanamkan dan menghilangkan keyakinan orang ramai pada parti UMNO, pemimpin negara, dan orang Melayu bertambah ditindas.

Baiklah Cina muallaf ... kalau kamu nak sangat tunjuk pandai, silalah bertanding jawatan dalam UMNO dan suarakan dengan jelas pandangan kamu supaya orang UMNO tahu pendirian dan pemikiran kamu. Kamu pun Bendahari Gelang Patah dan bapa kamu ahli UMNO Pulai.

Jangan asyik jadi batu api dan sorok belakang orang tertentu lepas baling ..Tunjuk pandai dan pengaruh orang sana sini serta membawa pelbagaii gagasan yang anih dan tak menjadi tapi takut untuk suarakan pandangan dan pemikiran secara terbuka dan lantang.

FOTO EKSKLUSIF JENAYAH ANGGOTA POLIS YANG MENINGGAL DUNIA BERGELUT DENGAN PENJENAYAH !!

Sungguh menyayatkan hati apabila melihat kepulangan jenazah Allahyarham Koperal Zal-Azri Abdul Somad yang meninggal dunia ketika bergelut dengan seorang suspek dalam Ops Lejang di Taman Teknologi Cheng, Melaka kelmarin.Jenazah Allahyarham sampai ke Gelugor, Pulau Pinang lewat semalam dan disemadikan di tanah perkuburan Sungai Gelugor di sini.
Sama-samalah kita sedekahkan ayat suci Al-Fatihah kepada Allahyarham. 


Sumber : KLIK SINI

Yang ANAAK JATI MALAYA sangat terkilan ialah apabila ada anggota polis yang meninggal dunia semasa menjalankan tugas demi ketenteraman rakyat Malaysia, masih ada juga yang mencarut menghina pihak polis !

Bukti terbaru Kilk Sini

TERKINI !!! Lagi Kenaikan Gaji Baru Untuk Kakitangan Awam Diumumkan Kerajaan!!!?


Pelarasan kenaikan gaji baru 2013/2014 kakitangan awam : Jikalau sebelum ini iaitu sekitar bulan Julai 2013 tempoh hari, kalangan kakitangan kerajaan telah pun menikmati & menerima Kenaikan Gaji Tahunan yang baru (KLIK SINI). Dan berita gembira buat 1.4 juta kakitangan awam tidak akan berhenti setakat ini sahaja. Ini kerana….

Pelarasan Gaji : Gaji Baru Naik Berkuatkuasa Seawal Disember 2013?

Berita ini, baru Berita Semasa perolehi langsung daripada Putrajaya sebentar tadi.
Berdasarkan maklumat yang pihak Berita Semasa terima melalui salah seorang panel yang menjadi wakil bagi pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) yang telah terlibat secara langsung dalam pelarasan gaji baru kakitangan awam kali ini memaklumkan akan ada berita gembira  sekitar 3 bulan daripada sekarang di mana pengiraan untuk pelarasan gaji baru telah pun dijalankan dan dijangka akan mula dikuatkuasakan sekitar bulan 12 (Disember 2013) ataupun awal tahun 2014. Sama-sama kita nantikan.
Apa respon balas anda pula terutamanya kalangan penjawat & kakitangan awam di Malaysia?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...