Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Friday 21 June 2013

GAMBAR !!! BATU NERAKA : BATU DARI BURUNG ABABIL BERNILAI RM12 JUTASeorang lelaki arab yang menemui sebiji batu dikatakan batu sijil atau di panggil ‘ batu neraka ‘ telah di tawarkan 4 juta usd atau dalam RM12 juta. Tetapi beliau menolak tawaran tersebut. Batu yang mempunyai lukisan burung dan gajah ini dikatakan batu yang di dijatuhkan burung Ababil terhadap tentera Abrahah yang mahu meruntuhkan Kaabah.

Bagaimana batu itu ditemui..?


Ketika dalam perjalanan melalui sebuah gunung berhampiran sempadan Yaman, seorang lelaki Arab dikenali sebagai Saleh Musfer Al Gamdi telah menemui sebiji batu yang amat pelik.
Menurut beliau, batu tersebut mungkin seperti yang telah disebut dalam satu ayat Al-Quran, di mana Allah telah menghantar burung Ababil untuk membuang batu-batu Sejil (batu neraka) untuk memusnahkan tentera yang diketuai oleh ketua perang Abrahah dari Yaman yang mahu meruntuhkan Kaabah di Tanah Suci Makkah.
Setahun selepas beliau menemui batu tersebut, beliau telah ditawarkan $4 Juta(RM12 Juta)  untuk batu tersebut oleh pembida. Batu itu mempunyai keunikan dimana terdapat lukisan burung dan gajah dan berat 131 gram, betul-betul sama dengan perkataan yang disebut dalam ayat al-Quran mengenai batu itu iaitu dalam Surah Al-Fil.
Pakar menganggarkan bahawa batu itu berusia sejak hampir 1,442 tahun. Di samping itu, beliau memberitahu bahawa beliau telah menjumpai batu tersebut setelah bermimpi ayah dan datuknya, satu lagi sebab untuk beliau tidak menjualnya.
Sumber: Tengoktvonline

TERKINI !!! 7 Lokasi "Panas" Agenda jahat pemimpin #Blackout505 .Agenda "Jahat" pemimpin pembangkang untuk merosakan perpaduan dan cuba mencetuskan keganasan demi mencapai cita-cita Politik melalu cara yang begitu keji. Mengajak rakyat turun dijalanan dengan bedemo serta menakut-nakutkan mesyarakat memang sudahpun dijangkakan. Perkaran terancang ini, sudah dijangkan selepas PR tewas pada PRU13, dengan menyalahkan dan menghalakan kegagalan kepada pihak lain. 

#Balckout505 dilihat agenda "jahat" pemimpin pembangkang. Pembangkang nampaknya terus berdegil dan enggan berkompromi langsung dalam soal hendak buat himpunan Blackout 505 di Kuala Lumpur pada Sabtu ini.-Agendadaily

Di sebalik Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) sanggup mencadangkan tiga lokasi lain termasuk Stadium Merdeka sebagai tempat berkumpul, mereka nampaknya sudah set untuk 'langgar'.

Pada Rabu, di internet sudah tersebar tujuh lokasi di sekitar Kuala Lumpur tempat pemimpin pembangkang berkumpul dan berarak ke Padang Merbok pada 22 Jun ini.

Lokasi tersebut adalah Brickfields, Masjid Negara, Jalan Pudu, Jalan Raja Laut, Sogo, Universiti Malaya dan Jalan Pekeliling.

Tanpa mempedulikan amaran pihak berkuasa, jangan berarak, pemimpin-pemimpin pembangkang nampaknya sudah buat macam negara ini tak ada undang-undang dan hendak main redah saja.

Bos mereka, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam sidang media hari ini bahkan marah kepada Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Bakri Zinin yang menasihati pembangkang supaya tidak melanggar undang-undang.

Anwar cuba perlekeh arahan pegawai tinggi polis tersebut sebagai kenyataan serupa pemimpin UMNO bahagian.

Sebelum ini Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Ahmad Phesal Talib mencadangkan Stadium Merdeka Stadium Titiwangsa, dan Taman Rekreasi Air Panas sebagai tempat diadakan himpunan tersebut.

Ahmad Phesal dalam pertemuan dengan dalam pertemuan pemimpin pembangkang pada 14 Jun lalu, Taman Rekreasi Air Panas dicadangkan atas faktor kawasan tersebut yang lapang yang juga mempunyai kemudahan tempat letak kereta, di samping, berhampiran dengan Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE), membolehkan akses terus ke lokasi berkenaan.

"Seperti mana yang dibincangkan, Stadium Merdeka merupakan lokasi paling sesuai, dan DBKL bersedia membantu dari segi penyediaan tapak perniagaan dan kawalan lalu lintas.

"Berdasarkan pengalaman Bersih 3.0 juga, penganjuran dilokasi itu, membuatkan peserta lebih disiplin, dan tidak melibatkan kerosakan harta benda DBKL, melainkan penambahan jumlah sampah yang terpaksa di kutip kontraktor kebersihan,"katanya.

Beliau dalam pada itu menambah, meskipun Stadium Merdeka bukan di bawah seliaan DBKL, pihaknya bersedia memberikan kerjasama dalam urusan permohonan keguaan stadium berkenaan.

"Ketika sesi perbicangan berlangsung, wakil penganjur setuju untuk pertimbangkan dan akan membuat keputusan setelah perbincangan bersama peringkat tertinggi penganjur dibuat. Namun, sehingga kini, DBKL masih belum menerima sebarang maklum balas rasmi daripada mereka,"katanya sambil menyatakan tidak menetapkan sebarang tempoh akhir untuk pihak penganjur memberikan maklum balas.

Mengulangi pendirian tidak membenarkan penganjuran perhimpunan itu di Padang Merbuk, Ahmad Phesal berkata, selain kelulusan awal yang telah diberikan kepada pihak Majlis Olimpik Malaysia, penganjuran tersebut berisiko merosakkan kemudahan di padang berkenaan yang menjadi lokasi aktiviti sukan.

"Jika kita benarkan, dengan kehadiran berpuluh ribu peserta perhimpunan, dalam tempoh dari jam 11 pagi hingga 6 petang, ia boleh menyebabkan berlaku kerosakan, dan berdasarkan pengalaman lepas, DBKL terpaksa mengeluarkan belanja kira-kira RM100,000 untuk tujuan pembaikian,"katanya.

Rafizi dalam kenyataannya kepada media selepas pertemuan berlangsung bersama Ahmad Phesal 14 Jun lalu, berkata perhimpunan 505 akan tetap dilaksanakan di Padang Merbok setelah menyifatkan alasan yang diberikan DBKL tidak munasabah.

PANAS !!! SYIAH DALAM PAS ????


Daeng Selili : Kita tahu bahawa Syiah telah lama bertapak di Malaysia namun sukar untuk dikenalpasti kerana mereka tidak menonjolkan diri. Walaubagaimanapun, sejak akhir-akhir ini, penganut Syiah telah menunjukkan warna mereka secara terbuka. Tidak pasti bagaimana ia boleh terjadi begini tetapi yang pastinya begitu ramai orang-orang Melayu yang keliru dan menganggap Syiah itu sebagai cabang mazhab dalam Islam.

Antara pemimpin Syiah di Malaysia yang dikenalpasti ialah Mat Sabu iaitu Naib Presiden PAS. Walaupun tidak mengakuinya tetapi beliau tidak pernah menafikannya. Malah beliau juga sering dikesan menghadiri program di Iran iaitu negara yang mengamalkan Syiah. Beberapa kali kita melihat program-program PAS turut memaparkan unsur Syiah di mana secara terbuka menjulang Khomeini. Cara PAS mendewakan Nik Aziz juga menyerupai pendewaan rakyat Iran terhadap Khomeini.


Hari ini, Syiah semakin berleluasa malah mula membuka surau-surau mereka sendiri. Di pusat-pusat pengajian tinggi juga kumpulan Syiah tidak lagi segan silu menampakkan diri.

Kita tidak tahu bagaimana ada yang boleh terpengaruh dengan ajaran Syiah yang jelas sesat dan menyimpang dari AlQuran dan Sunnah. Tetapi, yang kita tahu orang-orang Syiah pasti menyokong PAS. Ini tidak mengejutkan kerana kedua-dua Syiah dan PAS memainkan peranan yang sama iaitu memecahbelahkan umat Islam.

Syiah diketahui membantu Amerika memusnahkan Iraq, manakala PAS pula turut membantu Amerika tanpa sedar, dalam usaha menjatuhkan kerajaan Islam yang sah di Malaysia. Ini dilakukan dengan cara bekerjasama dengan agen Amerika iaitu BERSIH dan juga SUARAM sama ada secara langsung ataupun melalui Pakatan Rakyat.

Dengan bersekongkol dengan PKR dan DAP, PAS turut membantu menyebar kesesatan. PKR menyokong pluralisme dan menerima LGBT sebagai hak asasi manusia. Manakala DAP pula cuba menyesatkan dan memurtadkan umat Islam melalui perjuangannya untuk menghapuskan agama Islam sebagai agama rasmi serta penyebaran Injil dalam Bahasa Melayu dengan menggunakan kalimah Allah sebagai merujuk kepada Tuhan Kristian.

Justeru, tidak hairanlah apabila puak Syiah memilih PAS dan bukan UMNO sebagai platform untuk mengembangkan gerakan mereka. Melihat dari hubungan PAS dengan Syiah, maka tidak hairanlah kenapa pemimpin PAS sering terlibat dalam skandal seks atau zina. Dengan nafsu orang PAS yang sukar dikekang, pastilah ajaran Syiah yang menghalalkan muta’ah amat menarik hati mereka.

Kita memahami kenapa DAP sanggup bekerjasama dengan PAS iaitu untuk ditunggang bagi mendapatkan undi Melayu. Tetapi, jika kita hairan kenapa PAS juga sanggup bekerjasama dengan DAP, maka jawapannya ialah Syiah. Puak-puak Syiah inilah yang menjadi penghubung ‘rohani’ antara PAS dan DAP bagi merealisasikan kemusnahan golongan Ahlul Sunnah di Malaysia.

Tidak salah dikatakan bahawa Syiah adalah jauh lebih bahaya dari semua ancaman lain seperti LGBT, pluralisme atau Malaysian Malaysia kerana Syiah bertopengkan Islam dan bergerak sebagai salah satu dari mazhab dalam Islam. Sedangkan ancaman-ancaman yang lain itu adalah nyata dan mudah untuk ditentang.

Kita sedia maklum bahawa umat Islam di Malaysia, rata-ratanya masih ‘cetek’ ilmu agama dan cukup mudah terpedaya dengan penampilan atau cakap-cakap pelat Arab. Oleh itu, ramai di antara kita masih keliru antara ‘sesat’ dengan ‘jahil’. Memandangkan puak Syiah sering membawa penampilan Islamik, maka ramai yang terus menganggap mereka sebagai Islam. Di masa yang sama mereka juga gemar sekali mengutuk dan menghukum mereka-mereka yang tidak berpenampilan Islamik sebagai berdosa dah ahli neraka.

Ini mereka lakukan tanpa sedar bahawa orang yang dihukum mereka itu masih Islam, tetapi mereka yang mengikut ajaran dan kumpulan Syiah itu pula mungkin sudah terbatal Islamnya.

Justeru, kebimbangan Timbalan Menteri Besar Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah terhadap fahaman Syiah adalah berasas, lebih-lebih lagi sebagai pemimpin PAS. Berdasarkan kenyataan ini, PAS dan UMNO wajib bersama-sama memain peranan menolak ajaran Syiah secara tegas dan bersepadu. Hanya dengan terhapusnya Syiah maka umat Islam di Malaysia boleh bersatu.JUAL MURAH !!! Charade Aura CX FOR SALE


Iklan: Kereta Untuk Dijual

Daihatsu Charade Aura CX

Tahun 1990

Enjin Tip top

993cc

Harga RM4,800

Berminat sila hubungi  011-11066252


*dari blog Budak Benteng

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...