Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Saturday 21 September 2013

SENARAI TERKINI calon MAJLIS TERTINGGI UMNO YANG SAH BERTANDING

KUALA LUMPUR 21 Sept. - Berikut adalah senarai 50 daripada 64 calon bagi jawatan Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO setelah tempoh penyerahan borang pencalonan berakhir pukul 5 petang tadi:

Baca Lagi Di: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20130921/po_92/Senarai-calon-Majlis-Tertinggi-UMNO#ixzz2fXQzgMyN
© UtusaN

panas !pwtc Kecoh

Proses penyerahan borang pencalonan bagi pemilihan Umno 2013 sedikit kecoh berikutan pencabar jawatan Ketua Pergerakan Pemuda, Syed Rosli Syed Harman Jamalullail, membuat provokasi di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini.

Syed Rosli, 37, yang juga Penolong Setiausaha Cawangan Pusat Bandar Taman Chempaka, Pandan dilihat cuba menarik perhatian media apabila seolah-olah menyampaikan ucapan di ruang kaunter mengambil nombor giliran selepas menyerahkan borang pencalonan bagi jawatan itu pada 8.20 pagi.

Beliau turut melafazkan sumpah laknat berbunyi: "Wallahi, Watallahi, Wabillahi. Bahawa sesungguhnya saya, Syed Rosli Syed Harman Jamalullail, bersumpah laknat bersama Al-Quran sekiranya saya menjadi Ketua Pemuda, saya tidak akan melakukan perbuatan seperti rasuah.

"Saya juga mencabar Ketua Pemuda dan barisan kepimpinan Pemuda untuk sama bersumpah laknat sekiranya mereka merasakan mereka memimpin dengan bersih," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Syed Rosli mendakwa Pergerakan Pemuda di bawah kepimpinan Khairy Jamaluddin, yang juga Menteri Belia dan Sukan, dilihat lemah dan lesu selain terpalit dengan isu rasuah.

"Kalau tak bersih, jangan pimpin Umno. Rakyat tengok Umno ini rasuah. Saya ahli biasa tetapi saya dah jemu dengan gelagat Pemuda Umno. Saya menawarkan diri bertanding Ketua Pemuda kerana saya mahu melihat Pemuda lebih berani dan membuktikan Umno ikhlas memperjuangkan nasib orang bawahan," katanya.

Syed Rosli menafikan hasratnya untuk bertanding jawatan utama sayap itu adalah bagi kepentingan diri.

Pemilihan Umno kali ini menyaksikan sejumlah 24 jawatan dipertandingkan di peringkat sayap Pemuda terdiri daripada Pengerusi Tetap, Timbalan Pengerusi Tetap, Ketua Pemuda, Naib Ketua Pemuda dan 20 Exco.

Mesyuarat perwakilan dan pemilihan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri Umno Bahagian serta pemilihan bagi jawatan Exco pusat bagi ketiga-tiga sayap parti itu akan 

PANAS TERBAKAR !! PEMANDU BAS DI PERAK DI TIPU DAN DIANIAYA OLEH SYARIKAT BAS TEMPATAN PERAK??? Mohon Kerajaan Negeri Pantau


Semalam Anak Jati Malaya Berkesempatan menaikki sebuah kenderaan awam iaitu bas . Semasa teman menaiki bas ini pemandu dan juga mengeluh dengan sisitem pengangkitan yang terdapat di negeri Perak . Masih tak berubah-rubah dari dahulu lagi .

Semalam didalam bas juga anak jati juga ada mendengar keluhan pemandu bas yang juga seorang pemandu bas awam di negeri Perak . Keluhannya seolah-olah tidak didengari kadangkala dalam nadanya mempersoalkan dimana keadilan untuk seorang pemandu bas.

Katanya lagi semasa berbual dengan penumpang yang lain,beliau begitu marah dengan pengurusan bas jeneral Perak yang hanya pandai berjanji untuk menaikkan gaji pemandu bas di perak dari RM680 ke RM900 . Namun janji tinggal janji. Kesian pon ada.

Menurut nya lagi syarikat tersebut tidak pernah langsung mencube sedaya upaya untuk memberi pengangkutan yang terbaik pada pengguna.

Kebetulan semalam anak jati menaikki bas yang sama ,tiba-tiba bas ini rosak nasib baik lah Anak Jati dah sampai ke destinasi ini.

Jadi Anak Jati mengharapkan tolong lah jaga kebajikkan pemandu Bas,mereka juga seorang manusia yg memerlukan keadilan dan kebajikkan . Tolong lah bantu mereka !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...