Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Monday 15 October 2012

~SEGERAKAN SIASATAN:PERKASA DESAK SPRM SEGERAKAN PENYIASATAN KES NGA KOR MENG~Pertubuhan Pribumi PERKASA Malaysia menyerahkan satu memorandum kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang menuntut supaya diumumkan segera hasil penyiasatan terhadap ADUN Pantai Remis, Nga Kor Ming berhubung dakwaan penyalahgunaan kuasa membabitkan kes kontrak sut MajlisBandaraya Ipoh (MBI).Ketua Wira PERKASA Malaysia, Irwan Fahmi yang mengetuai rombongan seramai 15 ahli PERKASA menyerahkan memorandum itu kepada Ketua Penolong Kanan Penguasa SPRM Perak, Lina Harlina Mohd Halim di Pejabat SPRM, Meru Raya pagi ini.
Sebelum itu, Irwan Fahmi bersama rombongan ahli PERKASA Malaysia telah berhimpun dan merentangkan sepanduk dihadapan pintu masuk pejabat SPRM berbunyi ` Kami minta penjelasan SPRM berhubung kes salahguna kuasa oleh Nga Kor Ming. Kenapa SPRM masih belum ambil tindakan’’.

Irwan semasa bercakap kepada media selepas menyerahkan memorandum itu berkata, PERKASA berharap SPRM dapat mengumumkan segera hasil siasatan mereka berhubung kes ini kerana ia sudah mengambil masa yang agak lama iaitu sudah lebih setahun.

`` SPRM harus segera mengumumkan hasil siasatan mereka berhubung kes ini kerana ia melibatkan kepentingan rakyat . Kita hendak tahu hasil siasatan kerana sebelum ini pihak pembangkang sering menuduh kerajaan rasuah,’’ katanya.

Menurut beliau, pihak SPRM harus tegas dalam menangani kes in i kerana tiada sesiapapun yang dapat mengatasi undang-undang.

Beliau berharap SPRM Perak dapat memberi maklumbalas segera terhadap memorandum yang diserahkan, jika tidak pihaknya akan memanjangkan perkara itu kepada Ibupejabat SPRM di Putrajaya.

Irwan menambah, ini sebenarnya merupakan mainan pembangkang yang gemar melemparkan pelbagai tuduhan terhadap kerajaan kononnya rasuah tetapi sebenarnya segala tuduhan yang mereka buat adalah tidak berasas malah rakyat sudah dapat menilai belang sebenar mereka.

Sehubungan dengan itu beliau turut menjelaskan bahawa 200,000 ahli PERKASA yang juga pengundi berdaftar di seluruh negara akan memberikan sokongan penuh kepada kerajaan BN.

``Kita juga pastikan 200,000 ahli kami tidak akan memberikan sebarang undi kepada parti-parti pembangkang menjelang pilihan raya umum ke-13 nanti,’’ tegasnya.

~TIBAI:LINTAS LANGSUNG DARI DEWAN AHMAD SAID~

WAH BELUM LAGI MULA PROGRAM NAMPAKYA PROGRAM TIBAI DI SG ROKAM YANG JULUNG2 KALI DIADAKAN AMAT MERIAH DAN RAMAI SEKALI WALAUPON MASIH MENUNGGU KEHADIRAN PENCERAMAH,PENGUNJUNG YG HADIR SEMAKIN RAMAI

KELIBAT SI PENCERAMAH TELAH DIKESAN JAM 9.25
ANTARA PENCERMAH YANG HADIR PADA MALAM INI ADALAH

ZAHIR MD ARIF
YB ZULKIFLI NOORDIN

BERIKUT ADALAH SERBA SEDIKIT ISI YANG TELAH DISENTUH OLEH PENCERAMAH MURSYIDUL AM TIBAI SAUDAR ZAHIR MD ARIF


ANTARANYA

1)Situasi melayu yang dalam bahaya. 
Perlunya melayu yang menjaga melayu sendiri.


2) Anwar pernah tulis surat dan kirim kepada george soros menerusi wan azizah.
   Anwar jatuhkan tun ghafar.

3) Suqiu minta daripada dr mahathir agar hak istimewa orang melayu dilucutkan 
    anwar sentiasa update isu politik melalui akhbar walaupun dalam penjara
    Anwar belasah mursyidul am tibai sebab kenyataan akhbar. 
4) Anwar bukan saja nak gadaikan kepentingan melayu, malah cuba tipu kaum cina dan india.
- perlunya mendakap kembali UMNO dan BN.
- Jasa umno tak boleh dinafikan

- umno tak pernah tipu cina dan india
Umno berfungsi menegakkan syira islam dan tak pernah tolak hudud dan ada cita-cita melaksanakannya.
 

5) Nik aziz perlu didesak disingkirkan.
 kisah nik aziz dilawati dato seri najib ketika dia sakit. Rawatan tak sempurna di hospital kelantan. Dato najib arahkan nik aziz dibawa ke ijn kuala lumpur melalui helikopter. Dapat wad ijn kelas diraja. Diziarahi oleh perdana menteri, tun abdullah dan yang dipertuan agong. Tapi seminggu selepas itu timbul isu royalti minyak. Bila tak diluluskan pemberian royalti, nik aziz buat solat hajat minta najib mati 
ITU SAHAJA SUMBER DR RISIKAN AJM

JAM 10.42 MALAM UCAPAN YB ZUL
1)Dimana letaknya kekuatan TIBAI? Jawapannya pada huruf Ta... Kalau Ta jadi Cha, maka sebutannya CIBAI.

2)Undi calon Melayu Islam dari parti selain UMNO x menjamin MARTABATnya Islam, Melayu dan Raja2 sb xde maknanya sekira x mendominasi sesebuah pakatan...
Wlpun undi diberikan kpd calon BN bkn Melayu dn Islam, UMNO mendominasi. Berkuasa. Martabat Islam, Melayu dan Raja2 xkan GOYAH!

3) Scorpene - 1991 diusulkan 1995 diluluskan perbelanjaan pembelian oleh Menteri Kewangan. Siapa?? Yeeeehhhaaa! X lain x bukan mamat BISEKSUAL Anwar Ibrahim. Dia sakit amnesia ke? Hilang ingatan? 

4) Cincin 24 juta. Ape ke bengap bnor DSRosmah nak declare kat kastam? Diam2 beli diam2 pakai suda laaaa...kekekeke 
Masaelahnya cincin BUKAN UTK DIPAKAI! Ianya dibawa masuk utk PAMERAN anjuran BAKTI bg menambah dana persatuan. DSRosmah sbg FIRST LADY adalah Yg DiPertua Bakti! Opcos le sblm dibawak masuk, documentation oleh Tuan Punya cincin kepada pihak Kastam dibuat atas nama DSRosmah!

NI PULAK VIDEO SIDANG MEDIA


KITA TENGOK SAHAJA GAMBAR NYAPENCERAMAH KITA:YB ZULKIFLI NOORDINPENUH DGN RAKYAT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...