Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday 26 December 2012

9 tips puaskan isteri9 tip memuaskan isteri anda di ranjang.

Berikut adalah 9 tip memuaskan isteri anda di ranjang.

1. Isteri anda akan lebih cepat klimaks jika anda mendayung mengikut ritma tertentu. Carilah ritma yang sesuai seperti laju, laju perlahan atau laju, laju,laju. Jika anda sudah menemui ritma yang di sukai isteri anda, dia pasti akan cepat datang inzal.

2. Gunakan kreativiti anda untuk merangsang isteri ketika foreplay. Cari satu imaginasi yang boleh memberi kepuasan kepada isteri anda setiap kali anda lakukan seks.

3. Fokus pada bahagian atas badan isteri anda ketika anda lakukan foreplay. Sentuh sekali sekala bahagian vagina untuk lihat sama ada bahagian tersebut sudah basah atau tidak. Percayalah, isteri anda pasti akan cepat klimaks apabila anda mula berdayung nanti.

4. Gunakan jari untuk merangsang g-spot isteri anda sambil merangsang klitorisnya menggunakan lidah anda. Rangsangan sebegini pasti akan memuaskan isteri ana.

5. Letakkan badan anda secara lurus apabila anda ingin merangsang vagina isteri anda supaya kepala anda tidak kebas apabila anda merangsang klitoris dia dengan lidah anda.

6. Rangsang bahagian peha dan bahagian atas vagina isteri anda dengan rabaan tangan semasa anda sedang jilat biji kelentit dia. Dia pasti tidak keruan dengan tindakan anda ini.

7. Kekalkan rangsangan emosi ketika berhubungan seks seperti pandangan mata, ayat – ayat cinta dan rabaan yang penuh kasih sayang.

8. Bagi hint kepada isteri anda bahawa anda inginkan dia nanti. Hint akan menyebabkan dia rasa tertunggu – tunggu dan sudah pasti dia tidak sabar untuk capai kepuasan.

9. Sentiasa target untuk berikan isteri anda dua kali orgasm sebelum anda sendiri mencapai klimaks.Sumber

Harimau Muda jadi sandaran MalaysiaTAHUN lalu, pengendali Harimau Muda, Ong Kim Swee menerima hadiah hari jadi paling bermakna apabila skuad kendaliannya berjaya mempertahankan pingat emas temasya Sukan SEA di Jakarta, Indonesia.

Setahun dari sekarang, tidak mustahil skrip yang lebih kurang sama juga bakal dialami Kim Swee menjelang Sukan SEA di Myanmar.

Apa yang pasti, tarikh 11 Disember 2013 pastinya menjadi hari yang cukup istimewa buat beliau jika anak-anak buahnya berjaya melakar hatrik pada temasya dwitahunan itu.

Sedar ia sesuatu yang cukup indah, Kim Swee, 42, sebaliknya enggan memikirkan sentimen peribadi dan kekal fokus untuk memburu emas bola sepak yang ketujuh buat Malaysia sejak temasya itu diperkenalkan pada 1959 (dahulunya dikenali sebagai Sukan SEAP).

“Jika melihat jadual asal acara bola sepak bagi temasya 2013, memang sekitar waktu itu (11 Disember) perjuangan Harimau Muda bermula bagi mempertahankan emas.

“Sudah tentu ia hadiah hari jadi yang cukup istimewa buat saya jika kami sekali lagi mengulangi kejayaan seperti mana tahun lalu.

“Cuma bagi saya, ia lebih bermakna buat seluruh rakyat Malaysia jika kami berjaya mempertahankan pingat emas dan bukan semata-mata kerana saya seorang.

“Jadi, ada baiknya saya kekal fokus memburu emas untuk Malaysia, bukan untuk diri saya sendiri,” kata Kim Swee kepada Kosmo! semalam.

Untuk rekod, Malaysia sebelum ini berjaya menggenggam ‘ibu’ segala emas itu pada temasya 1961, 1977, 1979, 1989, 2009 dan 2011.

Skuad Thailand pula masih merupakan pemenang emas terbanyak dalam acara bola sepak temasya terunggul di rantau Asia Tenggara itu apabila muncul juara sebanyak 13 kali, selain turut memegang rekod muncul juara lapan kali berturut-turut dari edisi 1993 hingga 2007.

Mengulas lanjut, Kim Swee sekali lagi menegaskan, kemampuan sebenar anak-anak buahnya melakar sejarah hatrik bakal diketahui kira-kira tiga bulan sebelum temasya bermula.

“Tidak ada lagi eksperimen pemain ketika tiga bulan terakhir, sebaliknya ketika itu saya yakin sudah mengenal pasti sistem atau kelemahan pasukan sebelum memulakan misi di Myanmar.

“Reputasi selaku juara bertahan juga bukan jaminan kerana skuad kali ini bukan lagi skuad yang sama seperti mana tahun lalu.

“Jadi, saya harap kesinambungan kejayaan mempertahankan emas Sukan SEA mampu direalisasikan dengan syarat pemain tahu apa yang perlu mereka lakukan,” tegas Kim Swee.

Nasib Pulau Pinang terletak pada undi mereka sendiriKISAH di sebalik Kongres Kebangsaan DAP Ke-16 masih menjadi bualan sama ada melalui media cetak, media elektronik, media baru atau mulut ke mulut. DAP, parti terakhir yang mengadakan perhimpunan sebelum ‘turun padang’ berjuang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) yang dijangka diadakan pada 2013, paling lewat bulan Mei atau Jun, dalam tempoh 60 hari selepas berakhirnya penggal Parlimen sekarang. DAP mahu melangkah ke Putrajaya melalui kempennya ‘Seratus Hari ke Putrajaya’, maknanya, jangkaan parti itu PRU-13 diadakan pada pertengahan Mac.

Dengan barisan baru jawatankuasa eksekutif pusat (CEC) yang sekali lagi diketuai oleh Karpal Singh selaku Pengerusi dan Lim Guan Eng sebagai Setiausaha Agung, DAP telah ‘melancarkan’ roket perjuangannya menuju Putrajaya melalui ucapan Guan Eng yang bertemakan ‘Perubahan di tangan mu’.

Sejak dulu, DAP memang ‘pakar’ dan begitu kreatif mencipta slogan untuk menarik perhatian pengundi. Keadilan, kebebasan, demokrasi dan pentadbiran yang bersih cukup sinonim dengan DAP. Begitu juga dengan Tukar!, Change!, Enough is Enough, Try Five Years dan Chief Minister with POWER. Khabarnya pada kali ini DAP sudah pun menyediakan lagu tema kempen PRUnya iaitu video bertajuk Ubah Rocket Style yang memaparkan pemimpin-pemimpin DAP beraksi mengikut parodi tarian ‘kuda’ popular penyanyi Psy dari Korea iaitu Oppa Gangnam Style.

DAP seperti ucapan dasar Guan Eng mahu bertanding di lebih banyak kerusi pada PRU akan datang iaitu tambahan tiga lagi kerusi Parlimen dan 10 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN). Pada 2008, DAP memenangi 28 daripada 47 kerusi Parlimen dan 73 daripada 102 kerusi DUN yang ditandingi. Di Pulau Pinang, DAP menang 19 kerusi DUN yang ditandinginya seterusnya membentuk kerajaan negeri bersama PKR (9 kerusi) dan Pas (1 kerusi).

Kata Guan Eng: “Buat julung kalinya dalam seumur hidup, ini merupakan masa untuk membuat perubahan ke arah versi baharu Malaysia bagi permulaan untuk menghubungkan antara satu sama lain sebagai bangsa Malaysia...perubahan di tangan anda,".

Perkataan ubah dan perubahan ini sudah lama didengar sejak era bapa Guan Eng iaitu Lim Kit Siang sebagai Setiausaha Agung DAP. Memang berlaku perubahan apabila pada PRU lalu, DAP muncul sebagai peneraju kerajaan negeri Pulau Pinang dan hampir memimpin Perak. Kini, Karpal Singh dan Guan Eng mengekalkan kuasa mereka untuk penggal ketiga berturut-turut. Adakah PRU-13 akan membuahkan hasil yang lebih baik atau sebaliknya?

Halangan DAP pada PRU akan datang di Pulau Pinang sekarang ialah Barisan Nasional (BN) khususnya UMNO. DAP tentunya risau jika sekutunya PKR dan Pas tidak mampu menyumbang kerusi DUN pada PRU akan datang. BN melalui UMNO memenangi 11 kerusi dan DAP pastinya gelisah jika UMNO mampu memperbaiki prestasinya kali ini dengan memenangi semula kerusi Penanti, Sungai Bakap dan Batu Maung (PKR) atau mampu menambah satu lagi kerusi milik Pas di Permatang Pasir. Bagaimanapun UMNO tidak boleh lupa rekod PRU lalu apabila enam kerusi yang dimenanginya bukanlah dengan majoriti selesa. Ada kerusi yang dimenangi UMNO hanya dengan majoriti 250 hingga 535 undi sahaja. Sebaliknya majoriti yang dimenangi parti-parti pakatan pembangkang melebihi 1,000 undi kecuali di Batu Uban (611 undi).

Bagaimanapun ‘perubahan di tangan mu’ mungkin akan mengubah keadaan. Mungkin tangan yang memangkah roket atau bulan akan kembali memangkah dacing. Jika pengundi BN yang berpaling tadah pada 2008 menyahut seruan membuat perubahan, peluang BN melalui UMNO untuk meningkatkan jumlah kerusi kepada 14 atau 15 kerusi boleh berlaku. DAP juga tentunya bimbang sekiranya prestasi sekutu utamanya PKR akan merudum di enam kerusi lain melalui calon-calon BN yang akan diwakili MCA, Gerakan atau MIC. Adakah Gerakan, MCA atau MIC tidak mampu memperbaiki pencapaian dengan menyumbang sekurang-kurangnya enam kerusi?

Begitu juga dengan kerusi DAP yang dimenangi pada PRU lalu. Congakan ini tentunya menimbulkan kerisauan DAP sama ada ia mampu mengekalkan kuasanya di Pulau Pinang atau menyerah kembali kepada BN. Memang sukar untuk meramalkan suasana di Pulau Pinang. Kuasa penentu terletak kepada pengundi-pengundi di 25 kerusi yang majoritinya adalah pengundi Cina. Inilah hakikat politik di Pulau Mutiara itu. Jika UMNO tidak mampu ‘menyerlah’, Gerakan, MCA dan MIC pula tidak berupaya bangkit semula, maka elok BN lupakan saja hasrat mengambil semula Pulau Pinang.

Jika diselak kembali pencapaian DAP sebelum ini, parti itu pernah mengalami turun naik dalam PRU di negeri itu.

Paling manis pencapaian DAP sebelum 2008 ialah pada tahun 1990 apabila memenangi 14 kerusi berbanding BN 19 kerusi. Sebelum itu pada 1986, DAP menang 10 kerusi dan BN 23. Ketika itu UMNO menjadi ‘penyelamat’ kepada BN.

DAP menerima tamparan hebat pada 1995 apabila Gerakan, MCA dan MIC bangkit kembali sehingga membantu BN menguasai 32 kerusi. DAP pula sekadar memenangi satu kerusi melalui Chong Eng yang mengalahkan calon BN dan PBS dengan majoriti 62 undi di Batu Lancang.

Menariknya, pada tahun yang sama, nama-nama besar DAP kecundang. Mereka termasuklah Kit Siang, Karpal Singh, P.Patto, Gooi Hock Seng, Teoh Teik Huat dan Peter Paul Dason. Pada tahun yang sama, DAP juga menurunkan sembilan calon Melayu iaitu Noor Halil Abd Ghani (Seberang Jaya), Mior Ariff Mior Hassan (Permatang Pasir), Abdul Razak Abdul Hamid (Sungai Bakap), Khairul Annuar Ahmad (Sungai Acheh), Ahmad Nor (Sungai Pinang), Rosli Hanafi (Batu Uban), Zulkifli Mohd Noor (Bayan Lepas), Mohd Noor Maruki (Telok Kumbar) dan Mohd Yushof Awang Karim (Telok Bahang).

Malangnya sama seperti nasib lapan orang Melayu yang bertanding kerusi CEC pada kongres DAP yang lalu, tidak seorang pun yang menang. Bagaimanapun ketika itu, DAP tidak sebulu dengan Pas dan di sesetengah kawasan pula terpaksa berhadapan dalam pertandingan tiga penjuru.

Adakah apa yang berlaku pada 1995 akan berulang di Pulau Pinang? Maksudnya BN menang majoriti besar dan DAP kehilangan tokoh-tokoh utamanya? Adakah keberanian DAP menurunkan sembilan calon Melayu ketika PRU itu akan berulang lagi pada tahun depan? Atau kedudukan 1990 berulang dengan BN menang tipis?

Bagi BN menang besar tentunya sukar kerana landskap politik 1995 dan 2013 tentunya tidak sama. Bagaimanapun seperti diselak minggu lepas, peluang untuk DAP bertanding lebih kerusi termasuk meletakkan lebih ramai calon Melayu tetap ada.

Adakah DAP di bawah pimpinan Karpal dan Guan Eng lebih berani untuk meletakkan lebih ramai calon Melayu pada PRU akan datang? DAP tentunya lebih bersedia kali ini kerana kuasa sudah ada dalam genggaman. Cuma kuasa penentunya tentulah terletak kepada pengundi-pengundi seperti kata Guan Eng, perubahan di tangan anda!

Sumber:UTUSAN

Isu khalimah Allah sengaja dipolitikkan??


Apa yang sebenarnya mereka nak sebenarnya ni.Apa ingat senang-senang ke kerajaan nak bagi kelulusan khalimah Allah dalam bible versi Melayu.Bagi penulis sendiri lar kan,mungkin memudahkan lagi mereka untuk menyampai kan dakwah mereka didalam versi yang mudah dibaca.

Bukan apa rakan sekutu dalam pembangkang iaitu PAS serta ulama turut membidas tindakan Lim Guan Eng membangkitkan semula isu menuntut Kerajaan Pusat membenarkan kalimah Allah digunakan dalam Bible versi bahasa Melayu.Jangan harap lar senang nak guna khalimah ni.

Menurut laporan akhbar BERITA HARIAN Muzakarah memutuskan bahawa lafaz Allah adalah kalimah suci yang khusus bagi agama dan umat Islam serta tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama lain.
Manakala, Mufti Pulau Pinang, Datuk Hassan Ahmad berkata, negeri itu mewartakan kalimah Allah sebagai antara 40 perkataan yang tidak boleh digunakan bukan Islam.

Pasangan Apek tak jemput bapanya ke majlis resepsi!!!amboi3!!!


Apa ke hei ni yop,tak jemput bapa di majlis pernikahannya.Hee artis ni macam le buatkan spekulasi...sengaja menimbulkan spekulasi.heee.Bukan apa si bapa  kandung kepada Nur Eilunie Natasha atau Leuniey, Jaafar Mohamad, terkilan tidak dijemput menghadiri majlis pernikahan anak sulungnya itu dengan penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat (Apek), Jumaat ini.Apa cer ni yop sampai lagu tuh...

Menurut laporan dari akhbar BERITA HARIAN  beberapa hari lalu, Jaafar dikunjungi Leuniey dan Apek yang meminta tandatangannya sebagai wali, tetapi mereka tidak menjemputnya ke majlis berkenaan.

“Walaupun agak terguris dengan cara itu (meminta tandatangan), saya terpaksa memenuhi permintaan mereka yang akan melangsungkan perkahwinan Jumaat ini,” katanya dalam nada sebak.

Hmmm biasalah manusia kan kadang-kadang ingat,kadang-kadang lupa..Bakal-bakal pengantin kena ingat benda kecil pon kene ambil perhatian tau.Bak kata pepatah,terlajak perahu boleh berundur,terlajak kata padan la muka...kih kih kih...

UMNO parti yang kuat,kukuh!!!


Lumrah dunia,kalau hendak menjatuhkan sesuatu organisasi atau pertubuhan ,perkara yang pertama adalah mesti melakukan serangan ke atas pemimpin tertinggi contohnya presiden parti,kalau tidak berjaya mereka akan cuba melakukan serangan orang-orang yang disekelilingnya sebagai contoh ketua wanita,ketua pemuda atau sebagainya.

Tetapi Umno yang telah berumur sekitar 65 tahun telah menghadapi berbagai tekanan serta cabaran ,namun tiada yang mematahkan semangat untuk UMNO lebih terus berbakti pada Agama ,Bangsa Dan Negara.Umno dengan keanggotaan 3.3 juta orang terus menunjukkan kesungguhan dan keinginan yang kuat bagi memenangi semula majoriti dua pertiga kerusi Parlimen selepas kehilangan empat negeri iaitu Kelantan, Kedah, Pulau Pinang dan Selangor.

Percayalah Rakyat Malaysia,UMNO bukan sebuah parti yang sempurna di mata rakyat,Tetapi harus diingat UMNO sebuah parti yang telah banyak berjasa pada Rakyat Malaysia khususnya,bukan nak riak tetapi itu lah kenyataan nya.Disebalik tekanan yang selalu Umno terima ,UMNO sentiasa berusaha ke arah yang lebih maju,terus berusaha membantu dan membantu rakyat sesuai dengan slogan 1 Malaysia ,Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan.

Malah pelbagai transformasi yang sedang dan telah dilaksanakan Perdana Menteri Malaysia,telah berjaya membawa Malaysia ke arah sebuah negara maju berpendapatan tinggi,yakinlah segala usaha yang dibawa pihak kerajaan sentiasa berlatar belakang kan dengan kesesuaian serta penerimaan rakyat tentang sesuatu agenda yang dibawa.

Menurut seorang doktor di Kelantan Kesan positif ketegasan Dato Seri Najib dalam menerajui Umno turut dirasakan oleh Umno di Kelantan, yang kini lebih yakin diri. Malah program transformasi kerajaan oleh Najib juga menyentuh kehidupan semua lapisan rakyat. Ini merupakan bukti sebuah parti politik yang jelas hala tujunya dan wajar mendapat sokongan padu rakyat


Kafir takut umat Islam bersatu


Kan lebih elok jika rakyat Malaysia tak kira lar antara parti pembangkang ke parti kerajaan ke saling bekerja sama bagi membantu menaikkan segala ekonomi,politik,sosial dan sebagainya ke arah lebih mapan lagi.Hasilnya rakyat dapat menikmati kehidupan yang lebih terjamin berbanding daripada mengamalkan sifat hasad dengki,perbalahan dan semua perkara negatif yang lain.

Menurut laporan Utusan ,Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V dalam titahnya meminta supaya umat Islam tidak kira dari parti mana pun supaya saling hormat menghormati dan mengelak daripada sengketa yang berpanjangan.Ini kerana didalam islam sendiri ada mengajak orang islam supaya mengamalkan perpaduan antara satu sama lain.

Dalam titah baginda juga,baginda berharap semua pihak menyedari betapa tingginya kerinduan umat Islam kepada kedamaian dan kerukunan serta betapa kecewanya bila tenaga dan kekuatan umat habis tercurah dalam sengketa peperangan sesama sendiri

Insyallah ,penulis yakin satu hari nanti kita akan bersatu menegakkan syiar Islam,perkukuh bangsa serta mempertingkatkn keamanan dan kestabilan negara.Insyallah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...