Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday 21 August 2013

TRAGEDI BERDARAH MESIR!!! CAMPOR TANGAN ZIONIST!!! APA SUDAH JADI??Ketika ini seluruh umat islam didunia menumpu perhatian pada krisis di Mesir dan Syria...tetapi sedarkah kita bahawa ini ada episod terakhir permainan Dajjal sebelum beliau membuka Fasa berikutnya...

Tahukah anda,sasaran yang mereka idamkan bukanlah Palestin....sebaliknya MEKAH dan MADINAH....

Tahukah anda Mekah dan Madinah kini telah dikepung secara sistematik oleh Zionis (Israel) dan sekutunya Syiah (Iran)......bermula dengan;

- TURKI Uthmaniyah yang ditumbangkan dan jatuh ketangan puak sekular Ekstreme,walaupun kini diperintah Pemimpin "Islamik" Erdogan, hakikatnya beliau hanyalah Puppet yang hanya bersuara tapi tidak bertindak kerana dikekang Pengikut Setia Attaturk.

- PALESTIN yang sebelum itu makmur dibawah pemerintahan Uthmaniyah ditawan mudah puak kufar sebelum diserahkan pada Zionis.

- IRAQ satu-satunya negara yang lantang mempertahankan Palestin secara ketenteraan diceroboh dan diranapkan, Amerika dan negara salib dan bantuan sulit dari Syiah (Iran).

- AFGHANISTAN negara mundur yang memiliki hasil bumi paling kaya didunia dirampas oleh Amerika hasil bantuan Syiah (Iran) dan segala hasil buminya disalur pada Zionist  Israel.

- LIBYA pimpinan Ghadaffi merupakan musuh ketat Negara Salib dijadikan bahan "eksperimen" untuk mencetuskan "Arab Spring". Rakyatnya dihasut untuk "bangkit" dibantu dengan bersungguh sungguh oleh oleh Tentera Salib (NATO).

- SYRIA adalah sasaran sebenar Operasi Arab Spring yang dirancang Zionist kerana sudah tertulis dalam kitab-kitab lama Yahudi bahawa Syria adalah medan perang Armageddon melibatkan Mesiah (Dajjal) dan Al-Mahdi.

- MESIR walaupun "diserahkan" kepada Dr Morsi dari Ikhwanul Muslimin,kemudian dirampas semula oleh Tentera Firaun moden pimpinan Syiah dan Zionist bertujuan menimbulkan kemarahan tak terhingga umat islam supaya tercetusnya Armageddon dengan segera!
  


Baca Lagi Di MIK

TERKINI !!! Zed Zaidi Tawar Diri Sebagai Exco Pemuda UMNO

PRESIDEN Seniman Malaysia (Seniman) Zed Zaidi mengesahkan hasratnya untuk bertanding jawatan Exco Pergerakan Pemuda Umno pada pemilihan parti Oktober depan.

Zed Zaidi, 33, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil yang juga Timbalan Pengerusi Biro Kebudayaan dan Kesenian pergerakan itu berkata, dia mengambil keputusan tersebut setelah mendapat sokongan padu daripada ahli pergerakan itu seluruh negara.

"Pada asalnya saya hanya bertanya pendapat sahaja namun apabila melihat maklum balas yang menggalakkan terutamanya daripada pemuda-pemuda daripada setiap negeri, saya teruskan hasrat tersebut (bertanding).

"Sekarang saya dalam proses kempen dan perkenalkan diri. Saya sudah pergi beberapa negeri termasuk Negeri Sembilan dan Kedah untuk berjumpa dengan pemuda-pemuda di sana," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.

Dalam pada itu, Zed berkata, matlamat utama untuk dia bertanding jawatan tersebut adalah bagi menjadi wakil daripada golongan seni untuk memberi pendapat selain menjadi orang tengah kepada pucuk pimpinan.

"Saya merupakan artis pertama yang bertanding dalam pemilihan ini. Bagi saya ia dapat memberi peluang kepada pihak parti untuk mengetahui suara sebenar dan masalah dalam industri yang orang luar industri tidak tahu.

"Selain itu, saya mahu Umno memberi peluang kepada golongan muda dan artis untuk sama-sama dalam memperjuangkan parti. Kita ada di kalangan artis yang beralih dengan menyokong pihak pembangkang kerana mereka diberi peluang untuk bersuara dalam parti pembangkang tersebut," katanya.

Jelas Zed, dengan adanya laluan tersebut dia berharap dapat mengubah landskap industri seni ke arah yang lebih baik dan terbela.

Sementara itu, Zed berkata, jawatan dan tanggungjawabnya dalam Seniman tidak akan terjejas jika dia terpilih memegang jawatan dalam Pemuda Umno.

"Tiada apa-apa masalah dengan persatuan jika saya menang dalam pemilihan ini. Saya masih tetap utamakan matlamat persatuan dan kebajikan ahli-ahli," katanya.

Jelas Zed, dengan format baharu pencalonan yang terbuka kepada semua ahli Umno, ia memberi peluang kepadanya untuk turut sama mencuba nasib dalam pemilihan kali ini.

"Kalau dulu memang susah kerana banyak peringkat dan pemilihan, dengan format baru ini siapa-siapa yang layak boleh hantar borang pencalonan.

"Saya layak kerana melepasi syarat utama iaitu menjadi ahli parti lebih daripada tiga tahun yang mana saya sudah menjadi ahli sejak 2007 selain memegang pelbagai jawatan," katanya.

Pendaftaran penamaan calon untuk pergerakan sayap pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri parti itu akan dilakukan pada 21 September depan. - mStar 
.

SUMBER PANAS !!! Barack Obama Akan Runtuhkan Khabah? Bahaya Agenda Yahudi.


سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ.

Ketika ini seluruh umat islam didunia menumpu perhatian pada krisis di Mesir dan Syria...tetapi sedarkah kita bahawa ini ada episod terakhir permainan Dajjal sebelum beliau membuka Fasa berikutnya...Tahukah anda,sasaran yang mereka idamkan bukanlah Palestin....sebaliknya MEKKAH dan MADINAH....dan Tahukah anda MEKAH dan MADINAH kini telah dikepung secara sistematik oleh Zionis (Israel)dan sekutunya Syiah (Iran)......bermula dengan;

-TURKI Uthmaniyah yang ditumbangkan dan Jatuh ketangan Puak Sekular Ekstreme,walaupun kini diperintah Pemimpin "Islamik" Erdogan,Hakikatnya beliau hanyalah Puppet yang hanya bersuara tapi tidak bertindak kerana dikekang Pengikut Setia Attaturk.

-PALESTIN yang sebelum itu makmur dibawah pemerintahan Uthmaniyah ditawan mudah puak kufar sebelum diserahkan pada Zionis.

-IRAQ satu2nya negara yang lantang mempertahankan Palestin secara ketenteraan diceroboh dan diranapkan,USA dan negara Salib dan Bantuan sulit dari Syiah (IRAN).

- AFGHANISTAN negara mundur yang memiliki hasil bumi paling kaya didunia dirampas oleh USA hasil bantuan Syiah (IRAN) dan segala hasil buminya disalur pada Zionis (Israel).- LIBYA pimpinan Ghadaffi merupakan musuh ketat Negara Salib dijadikan bahan Eksperimen untuk mencetuskan "Arab Spring"...Rakyatnya dihasut untuk "BANGKIT"...dibantu dengan "Bersungguh2" oleh Tentera Salib (NATO).

-SYRIA adalah sasaran sebenar Operasi Arab Spring yang dirancang Zionis kerana sudah tertulis dalam kitab2 lama Yahudi bahawa Syria adalah medan perang Armageddon melibatkan Mesiah(Dajjal) dan Al-Mahdi.

-MESIR walaupun "DISERAHKAN" kepada Dr Morsi dari Ikhwanul Muslimin,kemudian dirampas semula oleh Tentera Firaun moden pimpinan Syiah dan Zionis bertujuan menimbulkan kemarahan tak terhingga Umat Islam supaya tercetusnya Armageddon dengan segera.

LIHATLAH...DIPETA,,,SEMUA NEGARA DISEKELILING MEKAH DAN MADINAH TELAH DITAWAN DENGAN SISTEMATIK......Diakhir Zaman juga sudah tertulis dalam hadis bahawa Tempat Suci umat Islam iaitu KAABAH akan diruntuhkan oleh LELAKI dari HABSYAH diberi kepercayaan memerintah Rom.......

SIAPA LELAKI HABSYAH INI.? Semua sedia Maklum...ROM dizaman moden sekarang sudah berhijrah dan kini dikenali sebagai USA melalui sejarah panjangnya.....dan satu-satunya lelaki Habsyah(kulit Hitam) yang memerintah ialah Presiden terkini mereka iaitu BARRACK OBAMA.....Ciri-ciri Obama juga mirip seperti yang digambarkan Rasulullah mengenai lelaki Habsyah yang meruntuhkan Kaabah melalui Hadis Riwayat Al-Bukhari dan At-Tabrani:

DI ANTARA TANDA-TANDA AKHIR ZAMAN IALAH BILA MASA KAABAH AKAN DIRUNTUHKAN DAN PELAKUNYA SEORANG LELAKI BERKETURUNAN HABSYAH YANG DILANTIK MENJADI PEMERINTAH ROMAN.SUBHANALLAH...KITA SEMAKIN HAMPIR......!!!. 

PAS TERKANTOI LAGI !!! BENARKAH !!!Perancangan seorang aktivis PAS mahu menghapuskan Institusi Raja-Raja Melayu pada 2030 adalah satu agenda subversif pengkhinatan kepada perlembagaan negara.

Adakah kepimpinan PAS sedar aktiviti subversif ini atau memang PAS mengalakkanya menjadi persoalan.

Kepimpinan PAS perlu tampil memberi penjelasan.

Hari ini anak muda Melayu Islam sendiri yang berpendidikan agama dan aktivis parti Islam sendiri bukan dari anak muda Cina, bukan anak muda India bahkan bukan anak muda Orang Asli yang mahu menghapuskan institusi Raja-Raja Melayu.

Sebelum ini Mursyidul Am PAS Nik Aziz begitu takut dengan sosialisme, malah menganggapnya sama dengan komunisme.

Namun, realitinya anasir-anasir sosialisme telah pun mula meresapi PAS tanpa disedari oleh Nik Aziz.

Gerakan kearah negara republik telah digerakkan melalui seorang bergelar Ustaz Wan Ji.

Melihat karekter dan tuturkata Wan Ji, kelihatan yang ia lebih sosialis berbanding Islamis.

Pihak berkuasa terutama KDN perlu memantau kegiatan pengkianatan kepada negara ini.

Dibimbangi akan ada banyak lagi kumpulan-kumpulan kecil begini yang terpengaruh dengan ideologi sonsang ini.

Adakah ini sememangnya agenda Pakatan Rakyat yang tersirat? -Tok Guru.

TAHNIAH DAN SYABAS BUAT YB KJ !!! KENAPA ???


Semalam negara di gemparkan dengan berita Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) akan melaksanakan Sistem Maklumat Rujukan Kredit Pusat (CCRIS) dengan kerjasama Bank Negara bagi menyenaraikan peminjam ingkar, bermula bulan ini.

Menteri Pendidikan Kedua Datuk Seri Idris Jusoh berkata CCRIS merupakan sistem pangkalan data Bank Negara yang menyimpan maklumat kredit peminjam yang telah dilaporkan oleh institusi kewangan.

Menerusi pendekatan ini peminjam PTPTN yang ingkar menerima kesan seperti peminjam institusi kewangan lain, terutama membabitkan kelulusan permohonan pinjaman, kad kredit, sewa beli dan sebagainya, kata Idris.

Hari ini melalui twitternya Ketua Pemuda UMNO Malaysia merangkap Menteri Belia dan Sukan malaysia telah bersama-sama dengan rakyat marhean telah menyatakan tidak setujunya cara zalim dan menindas rakyat yang diilhamkan oleh Idris Jusoh.


Tweetnya berbunyi....Pemuda UMNO tidak setuju peminjam PTPTN disenaraikan dlm CCRIS. PTPTN tidak sama dgn pinjaman bank untuk kereta/rumah. Jgn beban graduan. - 

PANAS BETUL !!! KINI AzWAN BRO PLAK KANTOI BESAR !!!


Kenalkah pembaca dengan empunya gambar di atas? Saya berani katakan ramai dari kalangan kita tidak mengenali beliau, terutama diperingkat akar umbi dalam Pemuda UMNO Malaysia. Untuk makluman pembaca beliau adalah Khairul Azwan Bin Dato` Harun iaitu salah seorang exco di dalam barisan Pemuda UMNO Malaysia.


Bila kita sebut exco Pemuda UMNO Malaysia, kita hanya terfikir beberapa nama sahaja dan nama-nama popular tersebut ialah Tun Faisal, Lokman Adam, Tengku Azman, dan Sohaimi Shahadan, saya sekadar menyebut beberapa nama yang popular, jarang sekali kita mendengar cerita mengenai saudara Khairul Azwan bukan?Kita ketepikan sekejap nama-nama popular dalam barisan exco Pemuda UMNO, kita lihat apa pencapaian yang dilakukan oleh saudara Khairul Azwan pemuda berusia 34 tahun setakat ini. Lalu saya melakukan beberapa kaji selidik terhadap beliau.Dalam usia yang muda beliau diberikan beberapa amanah penting di Perak, antara jawatan yang di sandangnya kini adalah Bendahari Bola Sepak Perak serta bertindak sebagai Pengurus Pasukan Bola Sepak Perak malah beliau juga merupakan salah seorang CEO di dalam Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan.Beliau juga seorang yang prihatin apabila menaikkan Akademi Pemuda yang terdiri daripada 15 orang pekerja sukarela yang terdiri daripada golongan pendidik, penyelidik serta profesional muda dan para belia. Antara misi adalah bertanggungjawab mencadangkan strategi berlandaskan politik pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.
Akademi Pemuda yang digerakkan beliau juga menjalankan aktiviti ilmiah serta latihan untuk ahli UMNO sejajar dengan agenda mendidik dan memperkasakan ahli UMNO di peringkat akar umbi. Melalui platform ini juga beliau menggerakkan beberapa kerja-kerja kebajikan melibatkan anak-anak yatim di sekitar negeri Perak.

Baca Lagi SINI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...