Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday, 21 August 2013

TERKINI !!! Zed Zaidi Tawar Diri Sebagai Exco Pemuda UMNO

PRESIDEN Seniman Malaysia (Seniman) Zed Zaidi mengesahkan hasratnya untuk bertanding jawatan Exco Pergerakan Pemuda Umno pada pemilihan parti Oktober depan.

Zed Zaidi, 33, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil yang juga Timbalan Pengerusi Biro Kebudayaan dan Kesenian pergerakan itu berkata, dia mengambil keputusan tersebut setelah mendapat sokongan padu daripada ahli pergerakan itu seluruh negara.

"Pada asalnya saya hanya bertanya pendapat sahaja namun apabila melihat maklum balas yang menggalakkan terutamanya daripada pemuda-pemuda daripada setiap negeri, saya teruskan hasrat tersebut (bertanding).

"Sekarang saya dalam proses kempen dan perkenalkan diri. Saya sudah pergi beberapa negeri termasuk Negeri Sembilan dan Kedah untuk berjumpa dengan pemuda-pemuda di sana," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.

Dalam pada itu, Zed berkata, matlamat utama untuk dia bertanding jawatan tersebut adalah bagi menjadi wakil daripada golongan seni untuk memberi pendapat selain menjadi orang tengah kepada pucuk pimpinan.

"Saya merupakan artis pertama yang bertanding dalam pemilihan ini. Bagi saya ia dapat memberi peluang kepada pihak parti untuk mengetahui suara sebenar dan masalah dalam industri yang orang luar industri tidak tahu.

"Selain itu, saya mahu Umno memberi peluang kepada golongan muda dan artis untuk sama-sama dalam memperjuangkan parti. Kita ada di kalangan artis yang beralih dengan menyokong pihak pembangkang kerana mereka diberi peluang untuk bersuara dalam parti pembangkang tersebut," katanya.

Jelas Zed, dengan adanya laluan tersebut dia berharap dapat mengubah landskap industri seni ke arah yang lebih baik dan terbela.

Sementara itu, Zed berkata, jawatan dan tanggungjawabnya dalam Seniman tidak akan terjejas jika dia terpilih memegang jawatan dalam Pemuda Umno.

"Tiada apa-apa masalah dengan persatuan jika saya menang dalam pemilihan ini. Saya masih tetap utamakan matlamat persatuan dan kebajikan ahli-ahli," katanya.

Jelas Zed, dengan format baharu pencalonan yang terbuka kepada semua ahli Umno, ia memberi peluang kepadanya untuk turut sama mencuba nasib dalam pemilihan kali ini.

"Kalau dulu memang susah kerana banyak peringkat dan pemilihan, dengan format baru ini siapa-siapa yang layak boleh hantar borang pencalonan.

"Saya layak kerana melepasi syarat utama iaitu menjadi ahli parti lebih daripada tiga tahun yang mana saya sudah menjadi ahli sejak 2007 selain memegang pelbagai jawatan," katanya.

Pendaftaran penamaan calon untuk pergerakan sayap pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri parti itu akan dilakukan pada 21 September depan. - mStar 
.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...