Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday 24 April 2013

AWAS BLOGGER !!! POLIS AKAN DAKWA BLOGGER YANG BERBOHONG TENTANG UNDI AWAL!!!Kuala Lumpur, 24 April - Pegawai dan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak diarah mengundi awal bagi pilihan raya umum ke-13 (PRU13) semalam seperti yang didakwa beberapa blogger, kata Penolong Ketua Urusetia Ketua Polis Negara (Komunikasi Korporat) ACP Ramli Mohamed Yoosuf hari ini.

Justeru, katanya polis akan mengambil tindakan terhadap pihak yang menyebar dakwaan itu mengikut Seksyen 233 (1(a)) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum setahun atau denda RM50,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

"Menggambarkan bahawa polis diarah untuk mengundi awal pada semalam (23 April) adalah sesuatu yang mengelirukan dan salah fakta," katanya pada sidang akhbar di Bukit Aman di sini, hari ini.

Beliau berkata orang ramai yang membuat spekulasi mengenai undi pos yang telah disalah tafsir sebagai undi awal boleh dikategori sebagai memberi maklumat salah.

Dalam pada itu, Ramli berkata Bukit Aman telah menerima 245 laporan polis berhubung PRU13 semalam menjadikan jumlah keseluruhan setakat ini ialah 632.

Beliau juga memberitahu bahawa 1,430 aktiviti membabitkan PRU13 berlangsung di seluruh negara semalam iaitu ceramah (680), perjumpaan dan mesyuarat (219), kunjungan rumah ke rumah (44), kempen (199) dan lain-lain sebanyak 288.

"Jumlah tangkapan terkumpul sejak hari penamaan calon ialah 22 dengan tujuh tangkapan dibuat semalam termasuk dua di Perak dan lima di Negeri Sembilan melibatkan kesalahan pilihan raya," katanya.

Beliau turut mengingatkan calon supaya tidak berkempen di balai-balai polis seperti yang berlaku semalam.

"Balai polis bukanlah tempat untuk memperkenalkan diri kerana kami mempunyai banyak lagi urusan lain terutama untuk menguruskan hal-hal laporan mangsa-mangsa sesuatu kejadian," katanya. - BERNAMA

PANAS TERIK !!! BETULKE ADA CALON PEMBANGKANG BERFAHAMAN KOMUNIS !!!Tindakan Parti Keadilan Rakyat (PKR) meletakkan calon tangkap muat sehingga terdapat sebilangannya mengagungkan revolusi komunis dalam perjuangan mereka adalah satu perkara berbahaya yang perlu diberi perhatian serius.

Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya berkata, ini kerana fahaman komunis adalah bertentangan dengan Islam kerana tidak percayakan Tuhan dan adalah sesuatu yang tidak dapat dibayangkan golongan ini dicalonkan dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

"Ada satu pihak bertempik marah berebut kerusi, antara sebab kerana dalam geng dia (pembangkang) ada calon-calon dari kalangan mereka bawa bendera Stalin dan Lenin (Joseph Stalin dan Vladamir Lenin, pejuang revolusi komunis di Rusia).

"Terkejut kita bila geng-geng serban bawa calon parti komunis. Takkan kita nak ikut orang yang macam ini. Ini soal akidah, babitkan (ideologi) komunis yang tidak beriman kepada tuhan. Ini benda besar bukan kecil.

“Tiba-tiba mereka yang kononnya memperjuangkan akidah boleh benarkan geng seperti ini masuk dalam kumpulan mereka," katanya ketika berucap pada Ceramah Perdana di Sungai Terap, dekat sini, malam Selasa.

Sabtu lalu, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam ceramahnya di Kampung Tebakang, Alor Limbat, di Marang, Terengganu mendedahkan sebab PAS bertanding di beberapa kawasan yang turut ditandingi PKR kerana pihaknya tidak boleh menerima calon-calon itu.

Abdul Hadi berkata, pihaknya mendapat maklumat terdapat calon-calon itu yang menjalankan kerja haram dengan menjual pil kuda selain mengagungkan Stalin dan Lenin serta turut memuja Karl Marx , pejuang revolusi komunis dari Jerman.

Untuk itu kata Abdul Hadi, PAS meletakkan calonnya di kawasan yang ditandingi calon-calon PKR itu bertujuan menyelamatkan parti tersebut dan pakatan pembangkang daripada anasir 'syaitan'.

Juanda berkata, apabila calon-calon yang mempunyai fahaman bertentangan dipilih untuk bertanding dalam PRU-13, ia satu perkara boleh membawa bencana dan kehancuran kepada negara terutama umat Islam.

Dalam perkembangan lain, beliau membidas pihak tertentu yang mendakwa berjuang untuk Islam tetapi apabila diberi peluang memerintah tidak melaksanakan tuntutan agama suci itu sebaliknya menuduh kerajaan sebagai tidak Islamik.

Katanya, kerajaan melaksana pelbagai hukum, syariat dan tuntutan dalam Islam antaranya membangunkan ekonomi umatnya dengan mewujudkan perbankan dan muamalat Islam untuk menentang amalan riba.

"Adakah soal ekonomi Islam bukan pelaksanaan sebahagian hukum Islam? Takkan kita nak pergi haji dengan duit riba? Jadi bila kita sebut soal ekonomi, ini bukan perkara yang kecil, ini soal halal haram babitkan darah daging kita. Apakah ini bukan termasuk dalam menegakkan hukum Islam," soalnya.

Juanda berkata, hukum Islam itu luas mencakupi semua bidang seperti ekonomi, politik, sosial, pendidikan dan pekerjaan dan ia tidak perlu disempitkan dengan menyatakan hukum Islam berkaitan hudud sahaja sedangkan ia hanya sebahagian daripada agama tersebut.

PANAS !!! Pesanan Khas Buat Umat Islam Melayu?! [Penyokong PAS Tak Perlu Baca]!!!


SALAM, Anda mesti masih ragu-ragu untuk memilih PRU 13 nanti. Ingatlah jika anda memilih Pakatan Rakyat, kesaksamaan dan kesamarataan diantara kaum dan agama akan dikuatkuasakan.

Jika sebelum ini terdapat bahagian jawatan-jawatan yang dikhaskan untuk orang Melayu sahaja di dalam jabatan-jabatan kerajaan, kini orang cina dan orang india juga ada hak untuk menduduki jawatan itu. Bayangkanlah jika tender terbuka,temuduga terbuka dijalankan, anda orang melayu perlu bersaing dengan bangsa-bangsa lain untuk merebut jawatan itu tanpa ada keistimewaan anda sebagai anak melayu untuk mendapatkan jawatan itu, siapa yang agaknya akan mampu meraih jawatan-jawatan tersebut?

Berpijaklah dibumi yang nyata dan realistik bahawa anak melayu tidak mampu bersaing dan masih perlu dibimbing, diberi peluang dan dijaga. Bayangkanlah jika jawatan-jawatan Pengarah, Timbalan Pengarah dan pegawai-pegawai tinggi di jabatan-jabatan kerajaan ini diisi oleh orang bukan melayu yang sudah semestinya majoritinya bukan Islam yang sebelum ini dipegang dan dipangku oleh orang Melayu yang memangku dan mentadbir. 

Apa yang akan terjadi? Ingatlah walaupun pegawai-pegawai kerajaan ini sekorup mana sekalipun tetapi mereka masih Islam.Mereka lahir diazankan ditelinga kanan, sekurang-kurangnya dihati mereka masih ada iman setitik dan orang Islam, harta mereka, mereka keluarkan zakat dan cukai berbanding dengan orang kafir hanya mengeluarkan cukai sahaja, mati dalam Islam, jika berdosa dimasukkan ke neraka tetapi akhirnya dimasukkan ke syurga jua selagi mereka mengaku Islam. Berbanding dengan orang kafir yang jelas ke neraka tanpa dimasukkan ke syurga kembali.

Bukalah mata hati pada hari ini bagaimana kerajaan ingin menjaga kemartabatan orang melayu sehingga memperuntukkan jawatan-jawatan tertentu hanya mesti dipegang orang melayu sahaja turun-temurun disamping dengan itu untuk menjaga kerahsiaan negara daripada bocor ditangan musuh-musuh negara dalam dan luar. Bayangkanlah nanti bagaimana jika jawatan-jawatan sulit ini yang memegang banyak rahsia negara dan menjamin keistimewaan orang melayu dibawah jabatannya dipegang pula oleh pengarah-pengarah, pegawai-pegawai dari bangsa cina dan india dibawah prinsip kesaksamaan dan kesamarataan, apa yang terjadi? bayangkanlah.

Usahlah kita terlalu mudah terpedaya dengan momokan yang digembar-gemburkan bahawa negara ini tidak lagi selamat, banyak rasuah, banyak penyelewengan seolah-olah jika negara ini terus diperintah UMNO, negara ini akan hancur. Ini hanyalah strategi musuh untuk menghilangkan keyakinan rakyat kepada pemerintah dan seterusnya membangkitkan rakyat untuk memberontak.Yang kita sedia maklum negara kita banyak dicemburui oleh pelbagai pihak. Kita berpijaklah dibumi yang nyata dan sahih, lihatlah disekeliling kita adakah benar dakwaan itu. Jika benar sekalipun itulah hanyalah bingkisan atau ranting yang masih boleh dibaiki melalui didikan semula dengan menghantar pegawai tersebut ke kursus yang boleh dirancang atau penukaran ke jawatan lain, perkara ini masih boleh diatasi, dibaiki dan masih dibawah kawalan.

Memang benarlah orang UMNO itu lebih rendah buruk akhlaknya, tetapi itu orangnya, bukan dasar yang dipegangnya. Dasar Bumiputra dan hak keistimewaan orang melayu tiada dijual beli. Tiada galang gantinya. Hilang kali ini, hilanglah. Tidak dapat merasai oleh anak cucu kita akan datang. Sikap orang boleh kita ubah melalui pendidikan tetapi dasar kita tidak boleh ubah, jika kita ubah kita akan menanggung akibatnya zaman anak cucu akan datang yang tidak berbau. Lihatlah usaha-usaha UMNO untuk memperbaiki semula akhlak buruk ini dari bawah dengan pada hari ini diwujudkan J-Qaf untuk sekolah rendah dan kini diperluaskan ke sekolah menengah. Kita mestilah terima dengan positif dan memberi peluang. Terimalah kesilapan UMNO ini yang telah berlaku dan kini UMNO sedang berusaha membaiki kesilapan-kesilapan lalu dengan perlahan-lahan dalam membekalkan modal insan kepada negara. Dan kini UMNO berusaha menyediakan pelapis-pelapis negara yang celik agama dari bawah lagi, tanpa menggadai sama sekali sebarang prinsip, keistimewaan dan hak orang melayu yang menjadi teras selama ini. Kita mesti perlu tahu mana perkara pokok dan mana perkara cabang. Jika kita mengatakan perkara cabang itu pokok, dan perkara pokok itu cabang, anda telah melakukan tanggapan salah yang sangat besar.

Ketahuilah, perkara pokok itu adalah hak keistimewaan kita di negara kita sendiri, manakala perkara cabang adalah masalah penyelewengan, rasuah, korupsi, kronisme yang masih boleh dibaiki dan diubah. Berbanding perkara pokok iaitu hak keistimewaan kita di negara kita merupakan perkara teras,tapak kepada kita untuk berdiri,agama kita untuk berkembang dan akan diwarisi kepada anak cucu kita akan datang. Jika hilang hak anda ini, anda hilanglah tapak asas untuk anda berdiri dibumi sendiri. Usahlah anda terpedaya dengan kata-kata orang politik kerana sudah tentu mereka bercakap untuk menaikkan diri mereka sendiri. Tiada orang bercakap untuk jatuhkan diri mereka sendiri. Oleh itu anda perlulah nilai dengan mata hati anda sendiri untuk mengelak tertipu dengan melihat sekeliling anda yang realistik dan nyata tanpa ada bayangan khayalan kerana janji-janji khayalan itu hanyalah dari syaitan. Marilah bersama-sama UMNO dalam memperbaiki kepincangan-kepincangan ini kembali. Dan PAS perlulah terus kekal dan konsisten dengan menjadi sebuah kuasa pendesak untuk tujuan mencapai objektif kebaikan kepada negara. Dan dalam masa yang sama kepimpinan UMNO tidak akan mengabaikan kebajikan pendokong-pendokong PAS dan keluarga mereka. Oleh itu, Janganlah PAS mengatakan bahawa Islam menuntut kesaksamarataan antara semua kaum dan agama, dan hudud mestilah dilaksanakan.

PAS perlulah berpijak di bumi nyata, bagaimana tuntutan Islam terhadap kesaksamaan dan keserataan itu berdasarkan landskap kaum dan agama di Malaysia ini? ikutlah suasana dan keadaan di Malaysia ini.Fiqh setempat. Berteraskan realiti pada hari ini. Usahlah bercakap diatas khayalan semata-mata sehingga tanah air pun tergadai dan agama pun tergadai. Dan dasar hudud PAS juga tidak akan dilaksanakan jika pakatan rakyat memerintah Malaysia sekalipun. Saya berani jamin. Terimalah hakikat, PAS perlu bekerjasama dengan UMNO jika benar-benar ingin laksanakan hudud melalui penyatuan semula semua orang Islam yang majoriti orang melayu dengan pendidikan semula dari bawah.

Berbanding dengan jika anda menukar kerajaan, perkara yang utama yang menjadi asas kepada tapak keistimewaan anda sebagai orang melayu ini akan hilang dan disama ratakan dengan bangsa-bangsa lain.Fikirlah sedalamnya dua keadaan yang berbeza ini samaada anda ingin menukar kerajaan yang akhirnya anda akan kehilangan hak anda sebagai orang melayu dibawah kesamarataan semua kaum dan agama ATAUPUN anda ingin mengekalkan kerajaan sedia ada yang telah menjamin selama 55tahun ini hak anda sebagai orang melayu dan Islam terjaga dan terpelihara.

Cubalah realistik dengan melihat semula dengan apa yang telah anda perolehi dan kecapi selama ini. Adakah ia datang bergolek dari Allah semata-mata? Allah tidak memberi jika tidak cukup syarat yang ditetapkan oleh Allah. Berpijaklah dibumi nyata, janganlah mendabik dada kononnya ini semua pemberian dari Allah kepada anda dan keluarga anda tanpa melihat penyebabnya dan usaha sang pemerintah yang berusaha kearah itu.Jika hilang semua yang anda kecapi pada hari ini, barulah anda terngadah tercari-cari semula penyebab yang menjadikan kehidupan anda aman selama ini. Dan disaat itu, saya jamin anda tidak mampu lagi mengembalikan apa yang telah anda kecapi selama ini. Usahlah menjadi seperti pepatah orang tamak “seperti anjing dengan tulang”. Janganlah jadikan PRU pada 5.5 ini sebagai petanda genap 55 tahun Malaysia aman dibawah UMNO dan Malaysia tidak aman lagi selepas 55 tahun ini. Dan janganlah doakan petanda yang berlaku di Kelantan baru-baru ini, dimana sebaik sahaja Najib meninggalkan majlis di Kelantan, ribut bagaikan taufan yang datang yang merosakkan kerusi,meja dan kanopi sebagai petanda awal jika sebaik sahaja Najib meninggalkan tampuk pemerintahan negara ini nanti, kekacauan dan ketidakamanan lagi di Malaysia berlaku.

Dan juga janganlah jadikan Teori RAHMAN itu berjaya dalam masa terdekat ini, yang mengikut seorang pengkaji, Malaysia akan aman dan dimurahkan rezeki dibawah 6 orang pemimpin ini sahaja berdasarkan maksud RAHMAN itu sendiri dalam bahasa arab bermaksud pemurah. Selepas 6 orang pemimpin ini, tiada lagi pemurah dan Malaysia tidak lagi aman, menurut pengkaji tersebut. Okay lah, berbalik pasal tadi, Cuma tinggal anda sahaja perlu menggerakkan dakwah-dakwah jika benar-benar anda pendokong-pendokong dakwah Islam. Hendak seribu daya tak hendak seribu dalih. Asalkan anda tidak ekstrem dan menentang kerajaan secara melampau anda bebas bergerak di bawah demokrasi UMNO. UMNO akan bantu. Siapa yang tidak marah bila anda ekstrem dan mengutuk dan mengeji seseorang secara melampau?anda mengutuk dan mengeji perompak pun, perompak akan marah anda walaupun dia benar sungguh merompak, silap haribulan anda ditembak mati katak macam itu sahaja. Begitulah juga dengan pemimpin, mereka juga ingin menjaga air muka mereka, maruah mereka. Sekali dua boleh la mereka berdiam tetapi kalau anda jaja sana sini, siapa yang dapat tahan dengan sikap tiada adab dan tidak bertindak keatas anda. Adakah anda sangka pemimpin Pakatan Rakyat tidak sebegitu? Adakah pemimpin pakatan rakyat itu sikap terbuka, memberi kebebasan untuk rakyat bersuara dan memberi peluang mengeji mereka jika mereka membuat silap?jika anda jawab Ya, bermakna anda silap.

Berpijaklah dibumi nyata, tiada seorang pun yang ingin dicemuh sebegitu hatta pencuri dan perompak sekalipun. Lihatlah bagaimana jika anda mengatakan PAS mengamalkan demokrasi dan ketelusan dalam bersuara, jika benar-benar PAS telus dan demokrasi kenapa perlu memecat Timbalan Presiden Nasaruddin, dan Hassan Ali? Tiada ruangkah untuk mereka bersuara dan berbeza pendapat dalam parti PAS?Manakah kebebasan hak dan bersuara yang dilaung-laungkan sebelum ini? Jika dalam pentadbiran PAS yang kecil itupun tidak boleh hendak atasi dan hadapi, bagaimana pula hendak tadbir Negara Malaysia yang sudah tentu mempunyai pelbagai pemikiran dan fahaman. Mungkinkah nanti yang tidak sehaluan dengan pemikiran dan fahaman PAS akan dipenjarakan atau dibuang negara?fikir-fikir dan renungkanlah..lihatlah bagaimana UMNO dalam menghadapi perselisihan pendapat dan fahaman ini, contoh seperti Dato’ saifuddin Ahli parlimen Temerloh dilihat lebih cenderung kepada pakatan rakyat, mereka dilihat lebih matang dan meraikan perbezaan-perbezaan ini. Jika berbeza, mereka hanya diam dan meraikan sahabat dan lawan yang pendapat berbeza. Tetapi tidak pada PAS, berbeza pendapat, riuh sekampung seperti ayam berkokok dan berbunyi selagi tidak menang kepada diri sendiri dan lawan tidak mengalah.adakah ini yang nabi ajarkan?begitulah juga yang telah berlaku dalam PKR dan DAP. Janganlah anda fikir politik Islam itu terletak pada kopiah, serban, solat, kezuhudan yang dipakainya, tetapi politik Islam melangkaui semua itu. Politik Islam itu lebih luas daripada itu lagi.

Memanglah seorang pemimpin yang baik mestilah asasnya berpegang teguh kepada agama, jujur, amanah tetapi masih ada perkara yang perlu dilihat selain daripada itu dan lebih besar daripada itu demi kemaslahatan bersama. Dengarlah pendapat Dr. MAZA dalam hal politik Islam yang melangkaui sempadan ini. Carilah di youtube. PAS sebagai parti Islam tidak pernah sesekali sesat. PAS memperjuangkan betul dari apa yang dikehendaki agama. Tetapi banyak perkara PAS tidak tahu atau memahami dalam selok belok atau rahsia yang telah terjadi kepada negara sebelum ini. Lihatlah sebelum ini berapa banyak perkara yang tidak boleh dan haram bagi PAS, tetapi hari ini halal pula bagi mereka. Lihatlah isu umno kafir, isu amanat haji hadi, isu hiburan, isu pembangunan dan kemajuan, isu pembinaan putrajaya, dan pelbagai isu lagi yang dahulu bagi PAS tidak boleh,haram, merosakkan rakyat, dan membazir duit rakyat tetapi pada hari ini halal pula bagi PAS malah siap memuja pula untuk ke putrajaya dan menduduki putrajaya yang dimaki UMNO membina dahulu. Adakah ini jelas bermakna pengetahuan agama UMNO lebih terkehadapan daripada PAS sebenarnya?? Berpijaklah dibumi yang nyata realistik, usahlah menegakkan benang yang basah semata-mata untuk mempertahankan apa yang diperjuangkan sebelum ini adalah benar dan datang dari Allah, dengan semata-mata melihat kejahilan UMNO itu dalam agama. Sedarlah, politik Islam itu lebih luas daripada itu lagi dan melangkaui semua itu. Bukan terletak kepada serban dan kezuhudan semata-mata.

Dengarlah pendapat Dr.MAZA dalam hal ini. Ingatlah, PM yang bertanggungjawab, mereka tidak akan memberitahu kepada rakyatnya apa rahsia yang berlaku terhadap negara demi menjaga kebimbangan rakyat dan perpaduan di negara ini. Rahsia inilah dipegang oleh kerajaan silih berganti untuk dijadikan sebagai panduan dan asas dalam pentadbiran negara dari hari ke hari. PAS telah menjadi pembangkang yang baik kepada kerajaan BN dalam sebagai “check and balance” kepada kerajaan terutama dalam soal agama dan intergriti. Dan perkara ini diiktiraf oleh kerajaan BN melalui kenyataan Tun Mahathir suatu masa dahulu dan juga diterjemahkan melalui tindakan-tindakan yang diambil oleh kerajaan BN dalam menghargai sumbangan, idea dan peranan PAS dalam negara. Ini dapat dilihat ada yang secara jelas dan ada berlapik demi juga untuk menjaga survival parti UMNO. Tetapi hakikatnya UMNO menyanjung tinggi pengorbanan yang dilakukan PAS. Alangkah indahnya jika PAS menyambut salam perpaduan dari Najib suatu ketika dahulu?Keikhlasan Najib usahlah dipersoalkan tetapi lihatlah pada sejarahnya, ayah Najib lah Tun Razak yang menyatukan PAS dan UMNO. Dan Najib pada hari pertama beliau menjadi perdana menteri beliau menyatakan beliau ingin mewarisi dan menjejaki apa yang ayah beliau telah lakukan dahulu. Dan Najib telah menghulurkan salam perpaduan kepada PAS tetapi tidak bersambut. Ingatlah punca penceraian antara PAS dan UMNO semula bukanlah disebabkan Tun Razak, tetapi pada zaman peganti selepasnya.

Kita mesti nilailah balik setiap apa yang telah kita kecapi dan perolehi dalam hidup ini dan bandingkanlah dengan negara-negara lain didunia ini. Janganlah kita terus berdiri diatas khayalan yang tidak pasti. Kita mestilah berpaksikan kepada realiti dunia hari ini, keadaan dunia hari ini, dan bandingkanlah dengan dunia lain hari ini. Janganlah kita jadi seperti negara Jepun dimana pembangkangnya menjanjikan seribu satu faedah kebaikan,anti rasuah,anti korupsi tetapi bila berjaya mengambil alih pentadbiran Jepun, mereka lebih teruk lagi dengan gejala rasuah semakin menjadi-jadinya. Fikirlah dan renunglah, jika benar kerajaan UMNO itu zalim, sudah tentu mereka tidak memberi peluang kepada anak-anak orang PAS untuk memasuki universiti, diberi dengan pemberian biasiswa, dan diberi jawatan-jawatan didalam kerajaan. Cubalah lihat ramai mana anak orang UMNO itu sendiri yang tidak mendapat peluang pelajaran ke universiti dan mendapat pekerjaan di jabatan-jabatan kerajaan tetapi anak orang PAS mendapat itu semua. Jadi dimanakah dikatakan UMNO itu zalim dan tidak adil? Berpijaklah dibumi nyata, kerajaan UMNO tidak mengira anda anak orang UMNO atau orang PAS selagi anda MELAYU ISLAM, cukup syarat yang ditetapkan anda akan diberi keistimewaan dan kuota untuk melanjutkan pelajaran mahupun peluang pekerjaan di jabatan-jabatan kerajaan. Ingatlah jika Pakatan mengambil alih, keistimewaan dan kuota anda ini dihapuskan dibawah dasar kesaksamarataan mereka. adakah yang ini yang anda inginkan dan harapkan?

Anda perlulah memahami dan jelas bahawa MCA itu tidak sama dengan DAP. Itu fakta. Usahlah terpedaya dengan PAS yang menyamakan MCA dengan DAP untuk menghalalkan hubungan PAS-DAP di mata masyarakat orang Islam dan melayu dan mengaburi mata orang melayu bahawa PAS mampu ganti UMNO. PAS tidak mampu jadi seperti UMNO dalam Pakatan kerana dalam Pakatan semua parti samaada PAS,PKR dan DAP adalah sama taraf. Tiada siapa dapat mengatasi siapa dalam Pakatan. Tetapi dalam BN berbeza, UMNO diiktiraf sebagai parti dominan dan menjadi rujukan kepada MCA,MIC dan lain-lain. Terimalah hakikat, MCA walaupun mereka parti kaum cina tetapi mereka tetap dibawah naungan UMNO. UMNO yang mengawal MCA dan MIC. Tetapi tidak didalam pakatan, didalam pakatan semua parti mempunyai sama taraf dan tiada siapa diatas dan tiada siapa dibawah. PAS tidak mampu menghalang dan mengarah DAP kerana PAS pun sama taraf dengan DAP. Silap haribulan PAS pula terpaksa mengikut arahan DAP jika kerusi DAP melebihi PAS. Ini dibuktikan lagi melalui ucapan seorang pimpinan DAP di pulau pinang baru-baru ini kepada masyarakat cina yang menegaskan jika MCA dapat merampas pulau pinang kembali, bukan MCA sebenarnya yang memerintah pulau pinang tetapi UMNO sebenarnya yang berjaya menguasai pulau pinang dan akan mengeluarkan arahan kepada MCA di pulau pinang. Nah, sekarang kita lagi jelas bahawa MCA berada dibawah UMNO dan tidak berlaku seperti DAP dengan PAS yang tidak tahu siapa menguasai siapa.

Justeru itu, Kita perlulah mengenali siapa musuh kita sebenarnya. Kita ada musuh luar dan dalam. Musuh luar kita yang sebenar adalah Singapura. Masihkah anda ingat peristiwa Singapura ingin menyerang Malaysia suatu ketika dahulu? Selepas dibidas oleh Tun Mahathir bahawa Malaysia hanya menghantar sebiji peluru berpandu sahaja yang telah diletakkan disuatu tempat rahsia yang telah dihalakan ke arah singapura mampu meranapkan keseluruhan singapura, sejak dari itu sehingga ke hari ini singapura tidak berani lagi bersuara dan tidak lagi menimbulkan kontroversi terhadap Malaysia. Dan mereka masih tertanya-tanya dimanakah Malaysia meletakkan peluru yang dikatakan mampu meranapkan keseluruhan singapura itu dengan sekali lepas sahaja? Kedudukan peluru ini dikhabarkan hanya diketahui oleh orang tertentu sahaja dalam pentadbiran Malaysia. Yang pasti singapura kini menukar strategi dari menyerang fizikal kepada strategi serangan saraf. Kerana mereka sedar mereka tidak mampu mengalahkan Malaysia jika melalui fizikal. Jadi mungkinkah pemerintah singapura yang dibawah parti PAP akan meminta bantuan dari rakan mereka dari Malaysia iaitu parti DAP yakni serpihan dari parti PAP di singapura untuk menyelusuk masuk ke jabatan-jabatan kerajaan yang banyak memegang rahsia kerajaan selama ini melalui perolehan pilihanraya? Kita sedia maklum, singapura sedang berusaha untuk mencari kawasan dan tanah baru untuk menampung jumlah rakyat mereka yang semakin bertambah. Mungkinkah singapura akan mendapatkan negeri Johor sebagai perluasan negara mereka?dan sebab itu Lim Kit Siang pergi bertanding ke negeri Johor untuk memainkan sentimen perkauman yang akhirnya membawa perpisahan johor daripada Malaysia sepertimana berlakunya singapura berpisah dari Malaysia? Ataupun mungkinkah jika pakatan rakyat mengambil alih putrajaya nanti singapura menawarkan diri untuk duduk dibawah Malaysia?

jika ini berlaku, keseimbangan kaum akan menjadi seimbang dengan kemasukan rakyat singapura ke dalam Malaysia. Dan ingatlah melayu bukan lagi menjadi bangsa dominan dan majoriti di Malaysia akibat perubahan populasi akibat kemasukan 5.5juta rakyat singapura yang sudah pasti bangsa cina yang majoriti. Jadi apa yang akan berlaku apabila cina dari singapura dan yang sudah sedia ada dalam Malaysia bergabung?Memanglah baik dari segi sosio ekonomi apabila pergabungan malaysia-singapura berlaku kerana masing-masing mempunyai kelebihan dan sumber tersendiri dan mampu menaik taraf banyak perkara, tetapi bagaimanakah nasib bangsa melayu?masihkah melayu menjadi bangsa majoriti dan ada hak keistimewaan? Adakah bangsa melayu akan hilang identiti? bukanlah kita ingin bersikap rasis, tetapi itulah jati diri kita. Adakah kita ingin melihat tamadun bangsa kita hilang begitu sahaja akibat tindakan kurang cerdik diri kita sendiri dan berfikir panjang? ingatlah, jika perkara ini berlaku bangsa melayu seperti melukut ditepi gantang di negara sendiri. Kita akan hilang jati diri di negara sendiri yang dulu dinobatkan sebagai negara orang melayu, akhirnya hilang. Menagih simpati di negeri sendiri apabila negeri diambil orang dengan ‘playsafe’ tanpa pertumpahan darah, tanpa kekerasan. Ingatlah DAP dan parti PAP yang memerintah singapura mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan objektif dan matlamat mereka adalah sama.

DAP adalah serpihan daripada parti PAP. Hayatilah sejarah mereka. Ingatlah kata-kata penasihat singapura Lee Kuan Yew disaat singapura berpisah dari Malaysia, dengan katanya, “singapura akan kembali ke dalam Malaysia suatu hari nanti”. Mungkinkah juga benar kata seorang taukey cina yang sangat baik dan rapat dengan ayah saya dan menjalankan perniagaan sama-sama dengan ayah saya satu ketika dahulu tahun 80an, katanya, “Kita orang cina boleh beli orang melayu, kita boleh beli askar-askar melayu. Satu hari nanti kita akan beli tanah melayu ini”. Percayalah, jika pakatan rakyat berjaya mengambil alih Putrajaya pada PRU 13 ini, DAP tidak akan menunjuk taring mereka lagi, mereka akan terlebih dahulu menunjukkan kerja mereka yang bersih dan efisien dari rasuah,korupsi dan penyelewengan untuk medapatkan keyakinan daripada seluruh rakyat Malaysia terutama melayu bahawa mereka pakatan rakyat adalah terbaik dengan pendapatan negara berlipat kali ganda dikembalikan dan diperolehi. Mereka akan menggunakan sebaik mungkin kepandaian mereka dalam perniagaan untuk menjana pendapatan negara berlipat kali ganda. Dan ini secara tidak langsung akan memberi keyakinan pengundi melayu kepada DAP bahawa parti DAP lebih baik dan lebih telus daripada yang parti yang memperjuangkan melayu dan agama pada PRU ke 14 akan datang.

Adakah disaat ini orang melayu mampu DITUKAR dengan sogokan-sogokan pelbagai faedah ekonomi yang lebih baik kepada diri dan agama mereka DENGAN pertukaran kepada penguasaan pentadbiran negara diserahkan kepada kaum cina??Perkara inilah ditakuti jika minda orang melayu disetkan sebegini rupa. Orang Melayu akan berkata tidak mengapalah negara ditadbir oleh orang bukan melayu dan bukan Islam pun asalkan tiada kronisme,rasuah dan penyelewengan. Asalkan gaji kita naik, rumah murah, kereta murah, kos barang murah tidak mengapa mereka memerintah kita pun. Ingatlah hari ini mereka boleh memberikan anda bermacam-macam faedah, tetapi sampai suatu ketika mereka akan menarik balik sedikit demi sedikit apa yang telah diberikan kepada anda. Dan disaat itu anda tidak mampu membuat apa-apa lagi kerana anda sudah kehilangan kuasa dan pegangan!Nauzubillah. DAP juga akan meminta kerusi di kawasan-kawasan majoriti melayu atas kapasiti kecemerlangan mereka dalam mentadbir sebelum ini.

Dan DAP juga mula menuntut hak untuk menduduki kerusi pegawai-pegawai tertinggi kerajaan diatas dasar peluang kasaksamarataan. Nah, jika situasi ini benar-benar berlaku hati-hati kita sudah rosak teruk sebenarnya. Jadilah kita seperti melayu singapura! Inilah dikatakan kita disogokkan dengan pelbagai faedah tetapi tanah air tergadai dan jati diri hilang! Bangsa melayu mestilah cerdik dalam hal ini. Pada masa ini, tiada lagi beza diantara melayu dengan bukan melayu di tanah melayu atas kesilapan dan kealpaan orang melayu itu sendiri samaada PAS ataupun UMNO.

UMNO dengan sikap lalainya dan berfoya-foya dalam mentadbir negara sehingga hilang keyakinan rakyat kepada mereka, PAS pula silap dalam menilai kerjasama dengan DAP. Semua kita digelapkan hati melalui pemakanan, mungkin benarlah kata taukey cina kawan ayah saya itu, dimana beliau memarahi ayah saya memberi makan kepada adik-beradik saya memakan jeruk yang dijemur didalam paket-paket kecil yang dijual di kedai-kedai.dengan nadanya, “cis ayah haji, kau kata kau tidak makan anjing dan babi, tapi itu engkau bagi pada anak-anak engkau makan?ini makanan hanya untuk orang melayu sahaja, anak orang cina tidak makan.

Aku bagitahu kat engkau sahaja, orang lain aku tidak bagitahu” ayah saya terkejut dan beliau membawa ayah saya ke kuantan untuk membuktikan kata beliau. Ayah saya dapat menyaksikan sendiri sebuah kawasan dilingkupi zink dan didalamnya dijemur jeruk-jeruk ini dan dilepaskan anjing@babi didalamnya. Peristiwa ini berlaku pada tahun 80an dahulu. Ingatlah sejarah bagaimana cara cina untuk menguasai sesuatu, mereka tidak menggunakan kekerasan, tidak melalui peperangan, tetapi melalui strategi halus yang akhirnya kita sedar-sedar air sudah di takat hidung kita. Janganlah kita jadi seperti pepatah melayu, “ yang dikejar tidak dapat, yang dikendong berciciran” dan “keluar mulut buaya masuk mulut naga” Pada saat ini, tiada guna lagi kita memberontak, melakukan kekerasan bagaimana sekalipun kerana struktur pentadbiran negara telah dikuasai oleh mereka! 
P/S: PAS dan UMNO perlulah duduk semeja untuk berbincang kembali masalah-masalah ummah Melayu dan Islam di Malaysia. Jika tidak pada sebelum PRU 13, biarlah selepas PRU 13 ini pun. Asalkan ia diadakan dan berlangsung sebelum terlambat. UMNO perlulah mengakui kesilapan-kesilapan mereka dalam soal intergriti yang melanda pemimpin-pemimpin UMNO, akui kekurangan ilmuan dalam UMNO tetapi UMNO kaya dengan pemimpin yang mempunyai kemahiran. Dan PAS juga perlulah menurunkan ego demi satu dakwah kearah kebaikan ini. Dan PAS juga perlu mengakui kesilapan-kesilapan lampau mereka terhadap UMNO selama ini. PAS perlulah mengakui PAS banyak belajar dari UMNO terutama dari segi pentadbiran dan political thinking sehingga menjadi PAS lebih matang pada hari ini berbanding PAS pada zaman 80an 90an dulu. Ayuhlah, kita bersatu dan mengetepikan ego yang kita lebih baik, kerana setiap kejadian itu tidak ada yang sempurna dan selagi ia dalam tanda kurungan bernama muslim selagi itulah ia saling memerlukan kebergantungan antara sesama muslim itu sendiri. Ingatlah ayat 10 surah al hujurat, “sesungguhnya setiap muslim itu bersaudara”. Dan pada sambungannya, “maka perbaikilah hubungan saudara kamu yang berselisih” . Dan ingatlah jua hadis nabi yang menegaskan setiap muslimin ialah umpama binaan yang saling melengkapi. Dan ingatlah amaran-amaran ALLAH yang terdapat banyak di dalam al-quran tentang strategi-strategi orang kafir terhadap orang Islam, dan mereka tidak pernah berhenti merancang sehingga orang Islam itu mengikut jejak langkah mereka dan mereka peroleh apa yang mereka inginkan.


Perlembagaan Mungkin Diubah-Dr.MTun Dr. Mahathir Mohamad mengingatkan rakyat negara ini yang Perlembagaan Persekutuan mungkin diubah dan digantikan dengan dasar-dasar yang merugikan mereka jika pakatan pembangkang dibiarkan memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Bekas Perdana Menteri berkata, dasar meritokrasi yang sering dilaung-laungkan pembangkang juga mungkin dilaksanakan sehingga menyebabkan segala peluang hanya diberikan kepada kumpulan terbaik manakala kurang cemerlang akan terus ketinggalan.

Menurut beliau, berdasarkan dasar kongsi kuasa dan kekayaan yang diamalkan Barisan Nasional (BN) selama ini, golongan kurang cemerlang tetap diberikan peluang untuk berjaya termasuk memegang jawatan-jawatan tinggi dalam pentadbiran kerajaan.

"Kalau parti lawan berkuasa dan laksanakan meritokrasi, segala peluang diberikan kepada yang terbaik. Maka, kita kurang baik dan ramai daripada kita bukanlah yang terbaik, mereka yang kurang kebolehan tidak akan mendapat peluang.

"Mereka tidak akan dapat peluang pegang jawatan ketua Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dan naib canselor universiti kalau dasar meritokrasi dilaksanakan. Kita bukan tidak mahu meritokrasi, tetapi kita juga beri pertimbangan kepada mereka yang baik tetapi bukan yang terbaik," katanya.

Beliau menyatakan demikian semasa menyampaikan Ceramah Perpaduan Ummah Menjelang PRU-13 yang dihadiri kira-kira 3,000 warga TLDM di Pangkalan TLDM Lumut.

Yang turut hadir, Panglima TLDM, Tan Sri Abdul Aziz Jaafar dan Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha.

Dr. Mahathir berkata, tiada sesiapa boleh memberikan jaminan yang pakatan pembangkang tidak akan meminda Perlembagaan Persekutuan.

"Sama ada diubah atau tidak bergantung kepada rakyat. Kalau rakyat memberikan majoriti dua pertiga kerusi Parlimen kepada parti lawan, mereka berhak mengubah perlembagaan," katanya.

Dalam ucapannya, Dr. Mahathir turut mengingatkan umat Islam di negara ini tentang bahaya yang bakal dihadapi mereka sekiranya terus berpecah-belah kepada tiga parti seperti berlaku sekarang.

Menurut Dr. Mahathir, umat Islam di negara ini boleh melihat sendiri nasib umat Islam di selatan Thailand dan Singapura yang tidak mendapat layanan baik kerana menjadi golongan minoriti dan diperintah pihak lain.

Beliau berkata, apabila parti umat Islam menjadi parti minoriti, mereka terpaksa menagih sokongan daripada pihak lain untuk mendapat kuasa dan sudah tentu pihak berkenaan mengharapkan balasan yang akan mengenepikan kepentingan umat Islam.

"Kalau satu pihak mempunyai kekuatan menentukan parti mana akan menang, maka mereka akan minta kepada parti yang memohon bantuan dan parti itu berjanji akan memberi bermacam-macam kepada mereka. Dengan itu, negara kita akan berat sebelah kerana puak majoriti sudah menjadi minoriti kerana sudah tidak ada kekuatan," katanya.

Beliau berkata, bukan sesuatu yang mustahil untuk umat Islam di negara ini bersatu di bawah satu parti seperti yang pernah berlaku semasa menentang pelaksanaan Malayan Union oleh penjajah British dahulu.

MAYAT ITU KESAKITAN DAN TERSIKSA!


Pengkebumian jenazah dalam Islam adalah tatacara terakhir selepas mayat itu dimandikan, dikapankan dan disolatkan.

Yang saya nak utarakan ini pasal musibah kematian pelajar-pelajar kita di luar negara khususnya di US. Contohnya, ada juga ibu bapa pelajar sendiri yang meninggal di sini tatkala mereka datang untuk meraikan kejayaan anak-anak mereka, ditakdirkan Allah mereka meninggal di Amerika.

Dalam Islam, di mana kita meninggal maka di situlah pusara kita. Kita ditegah mengangkut mayat tersebut untuk dibawa ke tempat lain, misalan kampungnya. Banyak antara kita berbuat begini.

Mayat diterbangkan beribu batu, hatta sebelum diterbangkan, mayat itu tersimpan berhari2 di rumah mayat (mortuary). Ini menyiksakan mayat. Kita nak ambilnya untuk di kebumikan di negara kita, alasannya, tanda kasih kita padanya. Sebenarnya kalau kasih kita padanya ialah dengan mengkebumikan dia di tempat dia meninggal (di tempat lain).

Itulah kasih sebenarnya, hatta mayat itu kalau boleh bercakap dia akan beritahu warisnya supaya jangan bawa dia pulang. Sebab Allah suruh dia dikuburkan di tempat dia meninggal. Sudahlah semasa hidup mungkin ada melakukan maksiat, hatta pada saat kematian pun mayat itu dipaksa melanggar perintah Allah.

Menyegerakan pengkebumian adalah perintah Allah dan dikuburkan ditempat kematian juga adalah perintah Allah. Orang Melayu selalunya bersifat sentimental tidak kena tempat.


Mengapakah mesti kita bawa dia (mayat) pulang, dia bukan milik kita, dia adalah milik Allah dalam erti yang sebenarnya. Jika dia milik Allah dan kini dia telah dipanggil oleh Allah, maka semestinyalah kita yang hidup kena faham dan kesihan padanya supaya jangan melanggar perintah Allah.

Bila nak bawa balik ke negara kita , maka azab pada mayat yang belum dikebumikan semakin bertambah2, iaitu, dasar kerajaan US ini bila mayat itu nak diterbangkan, katakanlah dari Nebraska ke Los Angeles , maka mayat itu akan disedut segala cecair dalamannya.

Peraturan penerbangan Amerika (dia kafir mana dia tahu!) ialah sebelum mayat itu dibawa menaiki pesawat, maka segala cecair dalam tubuh mayat termasuk otaknya akan disedut supaya memastikan mayat itu betul2 kering (kononnya on medical ground).

Lepas itu dikeluarkan sijil kelulusan untuk naik pesawat. Tidakkah ini suatu siksa pada mayat orang yang kita kasihi. Cecair dalam tubuhnya itu adalah sebahagian dari anggotanya yang menangis2 mahu dikebumikan bersama jasad, tetapi telah disedut dan jasad pula dikimiakan.

Alangkah malangnya. Ini semua kerana gara2 dan kehendak waris2 yang mahu mayat itu dibawa pulang. Adakah kita anggap mayat itu barang angkutan?

Kalau ini disebabkan kita maka kita akan ditanya nanti. Perkara ini perlu difahami dengan sungguh2 kerana Allah Taala, kerana jika si mayat itu dikebumikan di US, bukan sahaja belanja penerbangan beribu kita selamat, malah yang lebih penting mayat itu akan segera dikebumikan di US dan dia tidak perlu disedut apa2. Kalau melanggar ketetapan Allah, maka beginilah jadinya dan akibatnya.

Ada waris2 yang berkata, “Kalau arwah meninggal di Mekah, tidak mengapalah dia ditanam di Mekah, tetapi ini diAmerika..?!”. Kita kena faham, kemuliaan mayat atau kubur itu tidak tergantung di mana kubur itu terletak. Kemuliaan dan keselamatan mayat di alam Qubur adalah tergantung kepada taqwa dia kepada Allah semasa hayatnya.

Kubur di Mekah sekalipun kalau hidup menentang Allah, maka itu bukan boleh dijadikan pelindung. Kalau nak syarah lebih2 perkara2 seperti ini kepada ahli2 waris disaat2 mereka sugul dan sedih itu terasa serba salah juga, maka di saat beginilah mungkin boleh kita utarakan. Orang kita kalau pasal nak mati di Mekah, bukan main berazam lagi..

Memang tidak salah, tetapi kita kena ingat walau mati di mana sekalipun, kubur yang akan menjadi salah satu dari Taman2 Syurga atau salah satu dari lubang2 neraka, adalah bergantung, insya’Allah, kepada sejauh mana kita hidup mengikut hukum2 dan perintah Allah. Orang islam yang faham, dia sanggup mati dan ditanamkan dimana2 sahaja sebab bumi ini semuanya hak mutlak Allah Taala dan di mana2 sahaja dia boleh beristirehat setelah dia hidup sebagai seorang hamba yang soleh/solehah yang bertaqwa, insya’Allah. Marilah kita sama2 ambil iktibar.

wallahua’lam bissawwab…

PANAS !!! APA KAK MIDAH BUAT LAGI NIH????


Mangsa kebakaran yang juga ibu baru lepas 'pantang' terpaksa bertarung nyawa apabila dikatakan hampir terperangkap dalam kebakaran yang belaku di Taman Pinji Mewah.

Bagaimana pun beliau tidak mengalami sebarang kecederaan sewaktu menyelatkan dirinya dan anak-anaknya sebelum rumahnya hangus terbakar.

Dato Hamidah Osman yang mendengar berita ini terus ke tempat kejadian bagi meninjau keadaan yang sebenarnya.

Pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat dan Majlis Keselamatan Negara telah membantu memberikan barangan makanan sebelum bantuan-bantuan lain. 

PanasBERAPI !!Video Karpal Singh Jatuh Tersembam Mencium Bumi!!
Semalam ceramah DAP di Taman Jajar, Jalan Medan York,Georgetown.

Tanda kejatuhan DAP berlaku semalam apabila Mursidol Am DAP memerangkap Ketua Ulama Pakatan Karpal Singh jatuh tersembam menyembah bumi dihadapan 200 orang penyokong .

Beliau terjatuh apabila pembantu beliau hilang kawalan hingga Karpal tersembam dan meneruskan ceramah seperti biasa.

Ceramah DAP kali ini adalah sama seperti ceramah sebelum ini dan kurang hadirin disebabkan ianya diadakan di taman tempat kediaman.

Pisau perhatikan yang hadir bukan penduduk tempatan ,menurut rakan DAP di lokasi entah kenapa PRU 13 kali ini sambutan agak hambar.

Walaupun Karpal , Jagdeep,Lim Siew Khim,Jeff Ooi ,Rayer, Dr Ariffin Omar Ajk DAP pusatnama besar dalam DAP hadir tetapi masih tidak mampu untuk tarik lebih ramai pengundi.


Klik SINI untuk Tonton Video

PANAS TERIK !!! Imam muda PAS didakwa pukul penggawa UMNO.!!! #Tolakpolitiksamseng


Mengikut fakta mahkamah, imam muda tersebut bertindak memukul penggawa menggunakan besi dipercayai akibat tidak berpuas hati dengan tindakan penggawa tersebut menegur pihak masjid kerana mengadakan ceramah politik di dalam masjid.

Sejak kebelakangan ini, politik kasar seperti ini sering berlaku di Kelantan. Baru-baru ini, seorang ahli UMNO dipukul semasa menaikkan bendera BN di Tanah Merah. Di Bachok, seorang penyokong BN ditetak oleh penyokong PAS yang datang bersama adiknya sendiri hanya kerana membuka pos BN.

Politik kasar seperti ini perlu ditolak. Yang menghairankan, politik kasar seperti ini sering dicetuskan oleh penyokong PAS di Kelantan. Pelik jika penyokong parti yang mengaku memperjuangkan Islam bertindak di luar batas kemanusiaan dan langsung tidak menunjukkan akhlak muslim yang baik.

Betul lah kata orang, berkopiah atau berjubah sekalipun belum dapat melambangkan peribadi seseorang itu baik. Yang penting adalah dalaman dan bukan luaran. 

BACA KETERANGAN KES DI http://pendekarmelayu-pejuangbangsa.blogspot.com/2013/04/imam-muda-pas-didakwa-pukul-penggawa.html

Betulke Hadi Awang Fitnah Calon Pkr Edar Pil Kuda?


Lihat video ini..


GEMPAR BERAPI! DR NASIR MARX SURUH HADI MINTAK MAAF SEBAB GELARKAN PSM KOMUNIS?


Ini ada sedikti info pasal pergeseran antara PAS dan PSM aka komunis malaya versi baru. Mari kita baca dulu kenyataan dibawah ini: 

Isu pertindihan kerusi antara parti PAS dan PKR dalam PRU 13 masih belum diselesaikan secara baik. Kenyataan terbaru daripada Presiden PSM menunjukkan wujud kecelaruan antara pucuk pimpinan PKR dan PAS dalam menyerahkan watikah pencalonan kepada calon untuk DUN Kota Damansara.

Parti Sosialis Malaysia (PSM) sewaktu membuat sidang media di Kota Damansara telah menuntut Hadi Awang menjelaskan dakwaannya mengenai calon PKR yang terlibat dengan ideologi "Komunisme".

Mohd Nasir Hashim, Presiden PSM telah menyatakan kekecewaannya terhadap kenyataan Hadi Awang yang merujuk kepada PSM terlibat dengan ideologi "Komunisme".PSM mahu Hadi Awang menarik balik kenyataannya dan memohon maaf.

Kenapa perlu Hadi mintak maaf? Aku bukan nak sokong Hadi. Aku sikit pun tak minat pada parti PAS ni, tapi kalau nak compare dengan PSM yang tak percaya pada Tuhan ni. Maaf cakap la, dah tentu aku takde hati langsung nak sokong PSM ni. Penduduk Kota Damansara kenal siapa Dr Nasir sebenarnya.

So Nasir Marx, tak payah la kau nak suruh sesiapa pun mintak maaf! Dah memang lu komunis yang tak percaya pada kebesaran Tuhan kan? Ramai ahlul PAS dah pernah ke opis lu Nasir. Mereka tahu siapa kau sebenarnya, sebab itu mereka meletakkan calon PAS kat Kota Damansara.

Aku yakin BN pasti akan mencapai kemenangan di Kota Damansar memandangkan calon yang diletak PAS pun sekadar nak cukup syarat dan nak lari dari mereka menyokong Nasir Mark the commie! Bungkuslah kamu wahai Pakatan! Kota Damansara akan menjadi saksi kehancuran puak FUCKATAN yang sedang bercakaran sesama sendiri.

AKSI PANAS !! CALON PRU KANTOI BERPELUKKAN !!!


Aksi calon PAS dan calon BN di N31 Cukai.

Mereka boleh berpelukan...
Jangan pula kita yang dibawah ni sampai masuk hospital krn bergaduh..
Ingat, persaudaraan sesama Islam kita adalah jauh lebih besar berbanding ketaksuban pada politik kepartian

PANAS TERIK LAGI BERAPI !!! Apa Timbalan Menteri Buat Dengan Seorang Gadis Di Bilik Hotel Holiday Villa?
Terkejut teman weh! Apabila teman terjumpa satu salinan surat terbuka kepada Perdana Menteri berkaitan aduan salah laku Timbalan Menteri Pertanian Industri Asas Tani. Surat yang bertarikh 22-5-2005 telah diterima rasmi melalui cop terima oleh Pejabat Perdana Menteri daan Setiausaha Sulit Kanan Kepada Perdana Menteri pada 23 Februari 2005 dan 24 Februari 2005. Terdapat sedikit kekeliruan pada tarikh surat dan tarikh terima surat tersebut. Mungkin penulis dalam keadaan tertekan semasa menulis surat tersebut hingga tersalah menulis tarikh.Tapi apa yang penting adalah isi kandungan surat tersebut.

Surat dari seorang wanita yang mendakwa telah ditiduri oleh seorang Timbalan Menteri Pertanian Industri dan Asas Tani untuk tujuan mendapatkan pekerjaan.

Teman tidak mahu menuduh atau memfitnah sesiapa, namun penjelasan daripada Bekas Timbalan Menteri ini perlu untuk mengelakkan fitnah berlarutan. Perdana Menteri pada masa  dan tarikh surat ini adalah Tun Abdullah Ahmad Badawi. Dan mungkin umum tahu bekas Timbalan Menteri yang dimaksudkan jika mengikut tarikh surat tersebut.

Teman berpandangan mungkin tohmahan atau fitnah semata-mata namun penjelasan tuan punya badan juga perlu dan mungkin Pejabat Perdana Menteri sendiri boleh mengesahkan surat tersebut. Mungkin macai-macai akan beranggapan surat ini didedahkan untuk tujuan memfitnah dan menjatuhkan kredibiliti bekas Timbalan Menteri ini memandangkan beliau telah dipecat daripada UMNO kerana menjadi calon bebas. Namun rakyat perlu penjelasan daripada beliau sendiri. Dan mungkin wanita tersebut perlu tampil memberi penjelasan dan pengesahan akan isi kandungan surat tersebut.

Oleh kerana tulisan penulis agak kabur, teman telah menulis semula isi kandungan surat yang dimaksudkan bagi memudahkan membaca.

Per : Aduan Tingkah laku Timbalan Menteri Pertanian Industri dan Asas Tani

Berhubung dengan perkara tersebut di atas saya merasa kesal dengan tindakan dan tingkahlaku seorang Timbalan Menteri dalam xxxx untuk membantu saya. Saya terpaksa tidur dengan beliau untuk mencapai tujuan saya. Saya sebenarnya cuba mendapatkan pertolongan beliau untuk mendapatkan pekerjaan yang dijanjikan kepada saya. Setiap kali berjumpa dengan beliau saya terpaksa melakukan perkara yang saya tidak ingini. Dia selalu menetapkan perjumpaan saya dengannya di sebuah bilik hotel (Holiday Villa) atas alasan tak boleh jumpa ditempat terbuka nak jaga reputasi konon. Saya terpaksa ikut kemahuan beliau dan layani beliau untuk mendapatkan pertolongan beliau.

Tapi malang sehingga kehari ini saya masih belum mendapat pekerjaan yang dijanjikan.

Tujuan saya menulis ini adalah untuk memaklum kepada YAB Datuk Seri bahawa betapa rendahnya moral Timbalan Menteri berkenaan. Dan saya tida pula mengatakan bahawa saya seorang yang baik dan bermoral tetapi terdapat perbezaan diantara saya dan Timbalan Menteri berkenaan. Bezanya ialah saya hanya rakyat biasa yang terpaksa akur dengan kemahuan orang lain.

Sedangkan beliau seorang Ahli Parlimen dan menjawat jawatan Timbalan Menteri di dalam kabinet YAB Datuk Seri dan telah dilantik oleh Yang Dipertuan Agong atas nasihat YAB Datuk Seri selaku Perdana Menteri menurut Perkara 43A Perlembangaan Persekutuan. Seharusnya beliau mempunyai tingkahlaku dan moral yang baik/tinggi.

Jadi jika beliau seorang yang bermoral sudah tentu beliau akan membantu saya tanpa meminta apa-apa habuan ‘seks’ dari saya. Yang paling menyedihkan saya juga dipaksa melakukan seks dengan beliau walau saya beritahu saya dalam keadaan uzur.

Saya tidak maklumkan pada beliau tentang saya menulis surat ini kepada YAB Datuk Seri kerana takut nyawa saya terancam, walaupun belum ada ancaman saya mesti berhati-hati.

Sekian, saya harap YAB Datuk Seri dapat menerima kenyataan bertulis daripada saya tanpa memandang hina dan rendah kepada saya.

Yang Benar

Nilai-nilaikan..

IMAM MADINAH MENYOKONG ASPIRASI KERAJAAN BARISAN NASIONAL !!! #PRU13 #PasHaramImam Masjid Al-Nabawi, Madinah iaitu Al-Syeikh Solah Muhammad Al-Budair dilaporkan menyatakan kekagumannya dengan usaha kerajaan Malaysia dalam mendaulatkan Islam.    

Syeikh Solah menyatakan sedemikian dalam pertemuan dengan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Masjid Usamah bin Zaid, Wangsa Maju semalam. 

Menurut Syeikh Solah, BN telah berjaya meningkat dan mengembangkang syiar Islam serta berjaya mengimarahkan masjid dalam usaha mendekatkan umat Islam dengan amalan saleh.  

Kenyataan tersebut sekali gus merupakan satu pengiktirafan ke atas peranan BN dalam memikul tanggungjawab sebagai kerajaan di sebuah Negara Islam. 

Jangan nanti ada pula puak PAS yang menghukum Syeikh Solah sebagai sesat kerana memuji kerajaan Malaysia.  

Dan jangan pula puak PAS menuduh beliau tidak faham politik kerana memang patut pun beliau tidak faham politik, sepertimana seorang Ulama yang sebenar.   

Hakikatnya, Syeikh Solah bukan satu-satunya Ulama tersohor yang mengiktiraf kerajaan Malaysia sebagai sebuah kerajaan negara Islam yang baik, tetapi hampir kesemua ulama-ulama tersohor dunia memandang tinggi terhadap Malaysia.  

Tiada siapa yang mampu menafikan bahawa tidak ada negara Islam yang mampu berdiri teguh, aman dan makmur walaupun bermasyarakat majmuk seperti Malaysia.  

Islam mementingkan kesederhanaan dan tidak salah jika dikatakan bahawa Malaysia adalah satu-satunya negara Islam yang benar-benar menghayati konsep kesederhanaan dalam Islam.  

Malaysia berpegang kepada asas yang padu namun terbuka tetapi di masa yang sama, tidak mungkin bertoleransi dengan sebarang amalan songsang yang bertentangan dengan Islam.  

Kesederhanaan inilah yang membawa Malaysia ke tahapnya hari ini.  

Di kala negara Islam lain masih ragu-ragu untuk mengamalkan ajaran Islam yang meletakkan wanita di tempat yang sama dengan lelaki dalam pendidikan dan pekerjaan, Malaysia tidak pernah meraguinya.  

Di kala negara Islam lain masih bergelut dengan soal keturunan, mazhab, puak dan sebagainya, Malaysia menumpukan sepenuh perhatian kepada ilmu dan ekonomi ummah.  

Walaupun masih tidak sempurna dan masih banyak yang perlu dipertingkatkan dalam usaha melahirkan ummah yang mampu menepati tanggungjawab sebagai Khalifah di bumi, namun sekurang-kurangnya Malaysia telah berada di landasan yang pasti.  

Malaysia tidak keliru antara adat dan agama dan Malaysia tidak terpedaya bahawa yang ekstrem itu adalah lebih baik.  

Di bawah Barisan Nasional, InsyaAllah, kedudukan Islam di Malaysia akan terus utuh di bawah naungan Raja-raja Melayu.  

Yang mungkin menjadi masalah ialah kedudukan umat Islam yang sering dikelirukan oleh berbagai kelompok manusia yang menyamar menjadi Ulama mahupun pejuang kebebasan dan hak asasi manusia.   

Malangnya, selain memahatkan perlembagaan dan undang-undang bagi memelihara agama dan akidah umat Islam, menyediakan platform dan prasarana bagi pembangunan Islam serta memberi segala macam peluang, bantuan dan ruang untuk menegak dan mengembangkan Islam, kerajaan tidak mampu mengetuk setiap satu rumah keluarga muslim di Malaysia untuk memelihara iman mereka.   

Ini kerana, pembentukan peribadi murni dan kekuatan iman adalah tanggungjawab keluarga masing-masing, termasuk guru-guru agama yang mempunyai akses langsung kepada masyarakat.  

Syeikh Solah secara tidak langsung telah mengakui hakikat ini apabila beliau mengiktiraf pencapaian Malaysia dari segi Islam.  

Maka, kata-kata beliau sewajarnya sudah cukup untuk menyatu-padukan kembali ummah yang telah terpecah.  

Oleh itu, yakinlah bahawa kerajaan berada di landasan yang betul.  

Walaupun mungkin ada kepincangan di sana sini, namun destinasinya adalah tepat dan pasti.  

Justeru, perlu apa kita mengubah haluan yang mana arahnya juga belum pasti hatta landasan juga belum lagi dibina ???  

Ayuh kukuhkan landasan yang ada dan bergerak bersama kerajaan ke arah sebuah negara Islam bermasyarakat majmuk yang terus aman makmur dan sejahtera !!! 

PANAS !!! Bukti BERGAMBAR Eksklusif!!! Gambar Serangan Bom Ke Atas Majlis Anjuran Barisan Nasional Pulau Pinang !!!
Satu letupan kuat telah berlaku bersebelahan dengan Command Center BN, Nibong Tebal sebentar tadi semasa program anjuran Barisan Nasional sedang berlangsung..Letupan tersebut telah mengakibatkan salah seorang petugas BN yang berada di kawasan tersebut cedera di kaki dan EP diberitahu mangsa telah dibawa ke hospital untuk menerima rawatan.. 

Mengikut berita yang diterima, bahan letupan tersebut telah meletup di dalam timbunan sampah (sisa dan bekas makanan) bersebelahan khemah Command Center dan dipercayai insiden ini merupakan kerja pihak yang tidak bertanggungjawab yang ingin mensabotaj program BN yang mendapat sambutan seramai 3000 rakyat yang tinggal di kawasan tersebut.. Berita yang terakhir EP terima sebentar tadi, pihak Polis sedang berusaha mencari bahan bukti dan menghapuskan sisa-sisa bahan letupan yang masih belum meletup.. 

Pihak Polis sedang menjalankan siasatan yang terperinci mengenai insiden tersebut.. 


~ Empayar Pemuda 

PANAS!!!PEMBANGKANG KUALA KANGSAR GUNAKAN MASJID UTK Politik BULLSHIT MEREKA!!!

Aq panas betul beb tadi..Time maghrib tadi gua sempat le singgah ke masjid Di Pekan Kuala Kangsar.

Dalam keadaan sedang
meronda disekitar kawasan masjid,gua pon pergi la usya papan kenyataan  di Masjid tersebut.

Alangkah terkejutnya gua apabila dalam sedang syok2 membelek apa yang tertulis di papan kenyataan,gua terlihat beberapa pamplet politik yang didakwa diedarkan di kws masjid tersebut.

Gua pon ambil la satu n nk tengok apa isi kandungannya.Apa yang aq lihat ia adalah satu pamplet atau mini komik yang diedarkan untuk meraih sokongan politik yang digunakan oleh pihak pembangkang bagi meraih sokongan politik mereka
bukti yang teman kata


daro pndgn jauh


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...