Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday 31 October 2012

~WAKIL RAKYAT SEDAP TIDUR,KLANG BANJIR~


HUJAN-HUJAN NI TAHU LAH SEDAP TIDOR..MANA LAR PERGINYA WAKIL RAKYAT DIA YE...
TU LAR SALAH PILIH LAGI...KAN DAH KENE...

Banjir lagi !! Hujan lebat beberapa jam tadi di kawan sekitar Klang menyebabkan beberapa kawasan di sekitar Klang di naiki air. Selepas menerima panggilan daripada sahabat dari Taman Sentosa, saya terus kesana dan melihat keadaan kawasan yang di naiki air. 

Dalam masa sebulan ni jer sudah 3 kali kawasan ini di naiki air. Ini semua berpunca daripada masalah perparitan dan pengaliran yang belum ada penyelesaian. Sila rujuk pada artikel saya yang lepas pada tarikh 19 Oktober 2012.

"Lebih baik semua wakil rakyat Kota Raja letak jawatan !! bagi sahaja wakil rakyat Barisan Nasional yang menjaga kami" - Ini pesanan daripada seorang penduduk Taman Sentosan pada 19 Oktober 2012


~ Rakyat perlu hargai pemimpin amanah, tepati janji~


SUNGAI PETANI - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu rakyat menghargai pemimpin yang sentiasa amanah dengan tanggungjawab yang diberikan serta menepati janji.

 Najib Tun Razak
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berucap sempena hari Perhimpunan Peladang, Penternak dan Nelayan Negeri Kedah 2012 di Pantai Merdeka hari ini.- Foto Bernama
Beliau berkata pemimpin yang tidak pernah mengkhianati amanah yang dipertanggungjawabkan wajib disokong oleh rakyat demi kesejahteraan negara.

"Kita (pemimpin yang) tidak pernah bercakap bohong, kita bercakap benar, jadi kita mesti faham bahawa apa yang kita lakukan itu memang menepati kehendak agama kita, menepati hadis Rasulullah SAW.
"Ini amanah yang kita galas, tidak pernah khianati dan setiap janji kepada rakyat kita tepati," katanya dalam ucapan pada majlis Perhimpunan Peladang, Penternak dan Nelayan negeri Kedah di Pantai Merdeka di sini hari ini.
Kira-kira 15,000 orang menghadiri majlis anjuran Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani itu.
Yang turut hadir pada perhimpunan itu ialah ialah Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar, Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Mukhriz Mahathir, Timbalan Menteri Pertanian dan
Industri Asas Tani Datuk Johari Baharom dan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Kedah Datuk Ahmad Bashah.Selain itu, Najib menegaskan tugas mengendalikan urusan sesebuah kerajaan bukan  sesuatu yang mudah, bukan semata-mata ikut suka hati sendiri atau sekadar menyedapkan halwa telinga pengundi.
"Sebab itulah kita sebagai sebuah negara yang semakin hari semakin berjaya, ada perancangan yang jelas dan berjuang melakukan perubahan yang besar.
Untuk mencapai sebuah negara maju, kita perlu kepada kemajuan yang seimbang dan tidak boleh meminggirkan mana-mana golongan.
"Kalau kita dengar pembangkang hendak mansuhkan hutang, hapuskan tol, naikkan gaji minimum, kurangkan harga minyak...semuanya sekali boleh sebabkan ekonomi kita runtuh dan jika itu berlaku, hasil kerajaan juga akan merudum," katanya.
Najib memberi contoh mengikut Islam "kalau meninggal dunia wajib lunaskan hutang, kalau kita tak sempat, waris kita kena selesaikan. Kalau mati tanpa melunaskan hutang, berat pada roh kita nanti...seksa nanti, tapi  pembangkang senang-senang kata hapuskan hutang, itu bukan ajaran Islam". katanya.
Menyentuh permintaan Pertubuhan Peladang Kedah supaya dilaksanakan projek lebuhraya sungai dari dari Empangan Pedu di bahagian utara Kedah hingga ke daerah Kuala Muda di bahagian selatan, perdana menteri berkata kerajaan tiada masalah melaksanakannya.
"Kita (kerajaan) boleh bagi...tapi kena bagi (Barisan Nasional) menang jugalah (pilihan raya umum ke-13). InsyaAllah masalah-masalah yang dihadapi golongan petani, penternak dan nelayan yang disebutkan, akan diambil perhatian," katanya.
Projek lebuh raya sungai itu dicadangkan bertujuan mengalihkan aliran air sungai yang bengkak-bengkok di beberapa daerah di Kedah, seperti di Pendang, bagi mengelakkan berlaku kerosakan tanaman padi akibat air sungai masuk ke kawasan sawah padi.
Sebelum ini, apabila tiba musim tengkujuh banyak padi yang rosak dan musnah, kerajaan  terpaksa mengeluarkan belanja yang besar hingga jutaan ringgit untuk diberikan kepada petani sebagai ganti rugi.
Pada majlis itu, Najib turut menyampaikan sumbangan kerajaan persekutuan di bawah  beberapa insentif seperti insentif pengeluaran beras, insentif peningkatan hasil, elaun sara  hidup nelayan dan insentif tangkapan ikan negeri kepada petani, penternak dan nelayan.- Bernama

~RATUSAN 'AHLI PAS' MENYOKONG KEPIMPINAN UMNO~


Satu persepsi yang orang ramai lihat sekarang, asal orang PAS mesti berkopiah putih, macam kopiah putih itu sudah menjadi trademark bagi mereka. Orang UMNO hanya pakai songkok tinggi malah dulu ada jugak yang melarang orang UMNO pakai kopiah putih kerana tak dapat membezakan siapa penyokong PAS.

See their perception yang kolot! Kopiah putih for PAS, Songkok tinggi forUMNO!


Ya! Kalau nak berdasarkan pemakaian kopiah putih ni, ORANG PAS RAMAI YANG VETERAN!!!

Ada setuju???

~TOP RANKING BLOGGER TERHEBAT~

TAHNIAH PADA SEMUA...ANDA SEORANG PEJUANG CYBER YANG TERBAIKK..
TAHNIAH...
PSSST..TAHNIAH SEKUPANGDUA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...