Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday 12 September 2013

UBAH SUAI LOGO PDRM...BUKTI SEKTOR AWAM DIKHIANATI STAFF SENDIRI....!!!

TINDAKAN seorang grafik artis RTM mengubah suai logo PDRM yang dikesan semalam, perlu menjadi pengajaran kepada pihak-pihak berkaitan untuk membersihkan sektor awam dari macai pembangkang atau yang sebelum ini mengaku pro BN tapi sekarang sudah cenderung ke arah dubor Anwar Ibrahim.

Penulis sendiri kenal satu dua macai jenis ini. Perdebatan mengenai kenaikan minyak baru-baru ini, menyerlahkan hipkorasi sebenar macai berkenaan yang selama ini ditutup rapi.

Bangkai gajah nak tutup macam mana, berbau juga dia.

Apatah lagi penulis dimaklumkan memang ada petugas khas yang khusus untuk melihat perkara ini dan mengambil tindakan dimana perlu supaya para macai ini tidak terus merosakkan imej kerajaan dari dalam.

Siapa dan dimana petugas ini berada, penulis tak payah cakaplah, tapi ada.

Sebetulnya isu ini sudah lama. Sejak ada pulak yang ghairah nak bawak pembaharuan, keterbukaan dan apa jadah yang lain dalam pentadbirannya, segala macam macai sudah masuk dalam sektor awam dan boleh menjadi bom yang bakal meletus bila-bila masa.

Jangan silap, ini bukan masalah keadilan, bertindak kejam atau takut, ini masalah macai-macai pro Anwar ini tidak professional dimana juga mereka berkhidmat, sektor swasta atau awam. Yang teruknya awamlah, sebab ia melibatkan dasar kerajaan.

Nak sokong pembangkang ke apa, itu lantak kaulah (undi rahsia), tapi sampai sabotaj tempat kau sendiri cari makan (macam yang berlaku di RTM ini), apa ke halnya pulak?

Pembangkang memang macam itu, asal saja apa yang dia nak dapat, peduliklah etika ke profesionalisme ke apa ke, semua dia redah. Contoh macam kakitangan Public Bank yang diperalat Rafizi untuk dapat maklumat perbankan NFC, ada sesiapa peduli pasal etika?

Jadi penulis suka nak mencadangkan agar Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) mengadakan ’Ops Cantas’ sama macam yang polis buat ke atas anggota kongsi gelap, tapi yang ini mengkhusus kepada kakitangan awam, dalam masa yang sama berkiblatkan dubor Anwar Ibrahim.

Kat luar ni, berlambak orang yang betul-betul nak berkerja dengan kerajaan yang boleh dipertimbangkan JPA, sementara kakitangan awam yang cenderung nak berpolitik dari bekerja, elok dibuang.

Hari ini polis, esok lusa entah siapa pulak jadi mangsa para pemuja Anwar Ibrahim ni.

Penulis dan ramai lagi pun tak reda hasil pelbagai cukai yang penulis bayar, digunakan untuk menanggung gaji dan elaun golongan biawak hidup ni.

Semua ini perlu dilakukan segera. Antara punca kenapa prestasi BN merosot (prestasi UMNO meningkat) dalam PRU13 yang lepas ialah kerana adanya antara kakitangan sementara SPR yang diambil dari kalangan kakitangan kerajaan sektor tertentu yang membantu pembangkang.

Baik semasa proses pengundian, apatah lagi semasa proses pengiraan.

Kita tidak mahu semua ini berulang lagi. Sektor awam perlu dibersihkan segera dari pengaruh pembangkang kalau BN nak menang selesa dalam PRU4 nanti.

mykmu.net 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...