Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday 18 October 2012

~RINDU SEORANG BLOGGER TERHADAP PM~

KOME PAHAM KE DAK TAJUKNYA...HAH KONPOM LAR PAHAM KAN..HAH SAJA NAK CERITA KAT KOME SEMUA.SALAH SEORANG BLOGGER HARI INI SETELAH SEKIAN LAMA RINDU TERHADAP PM YANG DISAYANGI RAKYAT AKHIRNYA DAPAT BERTEMU SECARA BERDEPAN DI DALAM SATU PROGRAM JANJI DIEPATI DI MAJLIS PERBANDARAN MANJUNG


HAH KOME PASTI NAK TAHU KAN SIAPA BLOGGER TU.ALA YANG BLOGGER DAENG SELILI TU..HAH MESTI SEMUA DAH KATA YE!! YE !! KN...

ANTARA PETIKKAN KATA-KATA DLM BLOGNYA SEPERTI"Alhamdulillah..Hari ini gua syok n happy sangat bila mana melihat DS Najib dihadapan mata."

HAH NAK TAHU BAGAIMANA MERIAH KE TAK MAJLIS JANJI DITEPATI DI MAJLIS PERBANDARAN MANJUNG...KOME JENGUKLAH SEKALI DEKAT 

~Syarat DAP sokong Islam~


Alor Setar: DAP berpendapat garis panduan papan iklan ditetapkan kerajaan negeri PAS Kedah, hanya diguna pakai untuk umat Islam dan tidak membabitkan orang bukan Islam.


Perlu perbincangan 

Pengerusinya, Lee Guan Aik, berkata DAP tidak menentang peraturan berunsurkan Islam jika mahu dilaksanakan, namun menegaskan ia perlu dibincangkan dalam sesama parti pakatan pembangkang sebelum diamalkan. 
“Saya ingin tegaskan bahawa saya tiada halangan untuk kerajaan negeri melaksanakan pendekatan Islam tetapi ia haruslah dibincangkan dulu sesama parti lain dalam pakatan,” katanya di sini, semalam. 

Baru-baru ini, beliau dilaporkan berkata, DAP Kedah menentang undang-undang yang berunsurkan Islam jika ia mahu dilaksanakan di negeri itu.

Isu itu timbul selepas kerajaan negeri memutuskan garis panduan baru papan iklan, antaranya menggunakan model berpakaian sopan dan jika beragama Islam perlu memakai tudung.Harus dipersetujui semua 
“Sebarang perkara berkaitan peraturan Islam perlu dipersetujui semua parti dalam pakatan pembangkang di peringkat pusat dan negeri,” katanya.

Guan Aik, berkata kenyataan beliau mengenai papan iklan sebelum ini diputar belit hingga menggambarkan beliau dan DAP sebagai anti-Islam hingga menjejaskan keselamatannya.

Katanya, beliau terpaksa membuat laporan polis kelmarin kerana bimbang keselamatan dirinya dan keluarga serta ahli DAP Kedah diganggu mana-mana pihak yang marah dengannya berkaitan isu itu.

~Laporan Ketua Audit Negara mengenai kegagalan TAWAS.~Klik untuk besarkan imej

Strategi PKR:

1. PKR menjadikan TAWAS sebagai umpan pilihan raya mereka. Anak-anak kelahiran Selangor dijanjikan wang ringgit sekiranya mereka berkuasa. Tindakan PKR ini adalah hasil daripada kajian mereka terhadap rakyat Selangor. Di sini kita boleh lihat bagaimana PKR yang sering menuduh BN sebagai melakukan rasuah pilihan raya turut melakukan perkara yang sama untuk berkuasa. Dengan memberikan bantuan kepada si anak, pastinya ianya akan menambat hati si ayah dan ibu untuk memberi undi kepada pembangkang.

2. Namun, berdasarkan laporan Ketua Audit Negara, Kerajaan PKR hanya meluluskan 19.4% daripada 313,706 anak kelahiran Selangor dari tahun 2008 hingga 2011 untuk mendapat faedah TAWAS.

~SYIAH DISEKELILING KITA~


Ingat! Tiada siapa jua makhluk ciptaan Allah yang lebih mulia berbanding Nabi Muhammad s.a.w. Mentaati Baginda adalah mentaati Allah.

Jika dibiarkan, tidak mustahil apa yang berlaku di Syria bakal berlaku di Malaysia jika Syiah mendapat kuasa pemerintahan suatu hari nanti. Oleh itu, segala pengaruh Syiah di Malaysia perlu di perangi sekeras-kerasnya. Jangan sesekali ada seorang pun Syiah di Malaysia dan di bumi Allah ini. Say No To Syiah!


~BAIKNYA TUN M~

TANGKAP LELEH BEB...MANAKAN TIDAK ADA JE SETIAP HARI USAHA INGIN MEMALUKAN BELIAU.WALAUPON BELIAU DIBUAT SEDEMIKIAN TETAPI BELIAU MASIH MEMAAFKAN RAKYATNYA..

MALAS NAK BERCERITA PANJANG TENTANG SI DIA.KITA TERUS KE MAIN POINT LG BAGUSKAN.

HAH DI BAWAH INI ADALAH SERBA SEDIKIT YG BELIAU PERNAH LAKUKAN.KITA TENGOK SAHAJA JASANYA PADA NEGARA BAGAIMANA.SAMA-SAMA KITA JADIKAN DIA INSPIRASI BUAT RAKYAT MALAYSIA.
1. Dia lah yang menggerakkan negara islam yang lain untuk membantu Bosnia dan Herzogovinia ketika umat islam di sana disembelih oleh pengganas Serbia.

2. Dia jugalah yg menghantar ratusan komando Malaysia yang dibawa masuk secara sulit ke Bosnia untuk membantu saudara seIslam ketika era pencerobohan dan pembunuhan beramai-ramai umat Islam di Bosnia ketika itu. “Kalau negara Arab ini tidak datang membantu, kita hantar sahaja askar kita,” - Tun Mahathir.

3) Dia jugalah berpakat dengan kerajaan Sultan Brunei menyediakan jumlah dana yang berjuta dollar untuk membeli senjata dan peluru anti kereta kebal untuk tentera Islam Bosnia.

4) Dialah yang pernah menangis ketika melawat Bunker yang menjadi pejabat Yasser Arafat di Palestine.

5) Dia jugalah pemimpin islam yang Yasser Arafat hubungi meminta bantuan dan pertolongan ketika diserang oleh rejim zionis.

6) Dia jugalah yg mempertaruhkan nyawa isterinya,Tun Dr Siti Hasmah menaiki pesawat ke Baghdad membawa bantuan kemanusiaan kepada umat islam demi untuk melepaskan sekatan Amerika Syarikat.

7) Dialah yang digelar MahaFiraun dan dia jugalah yang lantang mengutuk kekejaman Yakjuj Makjuj / Zionis ke atas umat islam serta mempertahankan islam di mata dunia.

8) Dialah yang berusaha keras, tak hanya duduk berdoa tanpa berbuat apa².

9) Dialah yang ketika saudara islam yang berlainan parti mendoakan kecelakaan untuknya. Tapi dia diizin oleh Allah SWT masuk ke dalam KAABAH.

10) Dia jugalah pernah ditembak dan mengorbankan jawatan tertinggi yang beliau ada bagi menyelamatkan umat Islam di Bosnia.

Malah beliau kini dianggap sebagai seorang pemimpin dunia yang berjaya meskipun memimpin sebuah negara yang kecil. Beliau bukan hanya berjaya memerdekakan negaranya dari semua segi, tetapi berusaha memerdekakan negara-negara lain dari belenggu falsafah pembangunan yang dijana dari barat yang jelas muflis idealistiknya..
WALAUPON KOME KUTUK BUKAN2 TENTANG DIA ..TETAPI LIHAT LAH PENGORBANANNYA..DONT JUDGE BOOK BY ITS COVER ONLY..

WE LOVE U TUN M

CERITA YANG SAMA KLIK DISEBELAH--->http://unitmediasiber.blogspot.com/2012/10/1001-perkara-terkutuk-mahathir.html
http://daengselili.blogspot.com/2012/10/tun-keburukan-si-mahathir.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...