Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Sunday 30 June 2013

GAMBAR PANAS !!! GADIS SEPARUH BOGEL LAP KEMALUAN MENGGUNAKAN AL-Quran

BERITA PANAS !!! CINA SI BANGSA RASIST KUTUK KERIS PUSAKA ORANG MELAYU???Masyarakat Cina berubah menjadi penyokong DAP sejak 2005 apabila naib presiden Umno pada waktu itu,Datuk Seri Hishammuddin Hussein menghunus keris dalam satu mesyuarat Pemuda UMNO.
 

Itu adalah kenyataan rasmi Ketua biro pendidikan politik DAP, yang juga MP Kluang Liew Chin Tong dalam Malaysiakini,27 Jun 2013. 

Cukup ajaib ... Hunus keris,BN dan UMNO hilang sokongan dan undi masyarakat Cina.Hunus keris,BN dan UMNO sudah menjadi parti perkauman.Apa yang tidak kena dengan perbuatan menghunus mahupun mencium keris ? Lebih-lebih lagi ianya cukup sinonim dengan ritual orang Melayu yang masih kuat memegang adat dan budaya.Dan tidak salah sama sekali jika mana-mana pemimpin UMNO atau mana-mana pemimpin Melayu menghunus mahupun mencium keris.Tidak ada significant pun dalam perbuatan tersebut.

Bukankah lebih janggal jika dihunus dan dicium senapang raifel M-16 dalam Perhimpunan Agung UMNO ? Atau UMNO kini perlu mengubah ritual adat dan budaya Melayu dengan menghunus dan mencium laptop ? 

Adakah dengan perbuatan menghunus mahupun mencium keris sudah cukup melambangkan tindakan provokasi untuk mencetuskan huru hara atau dahagakan darah ?

Sampai bila Cina Kiasu mahu bermain dengan isu adat,kaum dan agama sebagai bahan polemik politik jijik ? 

Tidak timbul sama sekali soal menyinggung perasaan mana-mana kaum di negara ini.Masih belum cukupkah masa puak-puak Cina Kiasu tinggal di negara selama 50 tahun lebih,untuk belajar dam memahami adat resam dan budaya orang Melayu ?


Adakah tindakan Yang DiPertuan Agong menghunus dan mencium keris juga dianggap sebagai bersifat perkauman, mahu mencetuskan keadaan huru hara dan dahagakan darah ? 

UMNO pun sudah tidak melakukan ritual menghunus mahupun mencium keris dalam Perhimpunan Agungnya sebelum ini.Mengapa sokongan dan undi Cina Kiasu tidak juga kembali kepada BN ?Dimanakah relevannya kenyataan Ketua biro pendidikan politik DAP Cina Kiasu ini ? 

Jika kenyataan yang dikeluarkan oleh para chauvinist ini sekadar mahu menutup isu Tsunami Cina,keceluparan Tony Pua dan penghinaan Teresa Kok ke atas Islam sebagai Agama Rasmi negara ini,jawapannya silap besar.Silap besar puak-puak kiasu dan chauvinist ini jika mahu mengambil hati demi mendapatkan sokongan dan undi orang Melayu.Ditambah pula dengan strategi bodoh meletakkan keris sebagai bahan polemik politik. 

Sebelum ini,isu menghunus dan mencium keris ini dibangkitkan oleh parti komponen MCA,Tahun 2013 pula menyaksikan isu ini dibangkitkan oleh DAP.Kedua-dua parti ini adalah 100 peratus dimiliki dan dinaungi orang Cina.Apakah agenda BESAR disebalik membangkitkan isu remeh temeh ini.Yang sebenarnya,percaturan INI KALILAH puak-puak Kiasu Cina sudah tidak menjadi dan berkesan lagi.Percaturan sudah menjadi GUA MAMPOSLAH. 

Isu menghunus dan mencium keris hanyalah 'reverse psychology' dalam meletakkan kesalahan kepada UMNO dan BN.Puak-puak Cina Kiasu ini datang dan menetap di negara ini dengan membawa warisan adat dan budaya mereka dari negara Tembok Besar.Layakkah mereka untuk mendakwa orang Melayu bersifat perkauman hanya dengan menghunus mahupun mencium keris dalam sesuatu upacara rasmi ?

Bayangkan jika orang Melayu pula berhijrah ke China,beranikah kita mahu berkokok di negara China ?

Pelik,Mengapa orang Melayu cukup defensive terhadap serangan puak-puak Cina Kiasu - GWM

NAJIB DISERANG PENYAKIT GILE???


Azeez_Baling
Inilah yang berlegar di blog-blog Umno yang mengatakan Azeez Rahim, ahli Parlimen Baling dilantik sebagai Pengerusi Tabung Haji. Mungkin ada benarnya kerana Najib kini sedang mem’bedak’ jawatan-jawatan sedemikian di kalangan Umno seperti juga dilaporkan TMI. Antara sebagai pengerusi dan ahli lembaga pengarah syarikat berkait kerajaan (GLC) atau agensi kerajaan – Tenaga Nasional Berhad, Telekom Malaysia, Majlis Amanah Rakyat (Mara), Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB), Tabung Haji, Perbadanan Nasional Berhad.

Blogger Rocky Bru juga bercerita tentang Azeez sebagai Pengerusi Tabung Haji. Mengikut maklumat dari laman web Tabung Haji, pada tahun 2011 dia dilantik Ahli Lembaga Pengarah Tabung Haji. Pengerusi anak syarikat Tabung Haji iaitu TH Real Estate LLC dan Ahli Lembaga Pengarah Theta Edge Berhad yang juga anak syarikat Tabung Haji.
Munasabahlah kalau dia akan dinaikkan ‘pangkat’ oleh Najib sebagai Pengerusi Tabung Haji. Maka akan bersepahlah muka-muka 47 persen dalam syarikat berkait kerajaan (GLC) atau agensi kerajaan. Duit Tabung Haji pun banyak juga untuk dikebas atas nama projek dan elaun, insyaallah boleh senyum sepanjang masa.

PANAS TERIK !!! Pas Kg Expo SALAH GUNA MIMBAR MASJID???


TAIPING Mali dalam entrinya yang bertajuk Pas Kg Expo telah sekali lagi salah guna mimbar masjid
Sekadar Hiasam
Pada Petang Jumaat, 28 Jun 2013, TM telah menerima satu mesej seperti berikut; 

"TGH HARI TADI SAYA SOLAT JUMAAT DI MASJID KG EXPO ,KUTBAH OLEH IMAM RASHID ,OK , YG TAK OK NYA ,HJ MAT KASTAM ,GUNA PEMBESAR SUARA DI DLM MASJID SEBELOM KUTBAH ,ISTIHAR PADA JAMAAH ,BAHAWA ESOK SABTU AKAN DI ADA KAN MESYURAT AGONG ( PAS ) KG EXPO ,PERLANTIKAN PENGERUSI DAN AJK MASJID YG BARU ,TUAN 2 DI JEMPUT HADZIR ,BERTEMPAT DI DEWAN SURAU LAMA ,OK TK" 

Jelas menunjukkan Pas Kg Expo masih menggunakan waktu solat Jumaat untuk berpolitik dan hari ini ramai geng Pas dari luar kariah datang untuk bersyuarat. 

PANAS DAN SILA SEBARKAN !! LEPAS NI, KIT SIANG BAKAL TURUN KE JOHOR PULAK!!Ada apa - apa komen? Jangan pelik kalau Si Kit Siang ni ambik tindakan macam tu nanti memandangkan sebelum ini dia dah buat di Melaka.

Disebabkan Kerajaan Melaka berniat nak mengurangkan kesesakan lalu lintas yang dialami oleh rakyat, Si Kit Siang ni boleh pulak tabur racun.

Boleh pulak dia turun dan hasut rakyat yang kebanyakkannya terdiri dari kalangan bangsa Cina agar membenci Kerajaan yang disifatkan sebagai kejam.

Diorang jugak yang canang kata Kerajaan ni tindas masyarakat Cina walhal kalau selama hari ini kita tengok orang Cina yang paling banyak diberi kelebihan.

Diorang nak Sekolah, dapat. Nak kedai untuk bukak perniagaan, bagi. Nak mintak bukak Universiti sendiri pun Kerajaan bagi. Pun diorang masih nak kata yang diorang ditindas?

Kalau betul la masyarakat Cina ni ditindas, dah tentu - tentu diorang takkan diberi peluang untuk menguasai Ekonomi dalam Malaysia. Dah tentu - tentu diorang semua duduk kat dalam kawasan pendalaman, tanam sayur!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...