Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Monday 17 September 2012

~Filem 'Innocence of Muslims' Cara Zionis -Yahudi Permalukan Islam~

Lelaki  di balik tabir pembuatan filem anti-Islam yang memercikkan gelombang protes kekerasan di Timur Tengah .dulu pernah dipenjara. Dalam masa percobaan hukuman dia dilarang menggunakan komputer dan internet.  Atas pelanggaran dengan menyebarkan film lewat internet,[Filem Innocence Of Muslims yang menghina Nabi Muhammad SAW].Dia boleh  kembali dikirim ke penjara.

Nakoula Basseley Nakoula 55 tahun,penganut  Kristian Koptik kelahiran Mesir . Sekarang tinggal di California, dulu pernah divonis bersalah atas kepemilikan obat terlarang yang dijadikan bahan metamfetamin dan penipuan keuangan, pengakuan palsu atas situasi muflis atau bangkrap, dituntut atas cukai pendapatan  yang belum dibayar nya

Pada Juni 2006 ia mengajukan kemuflisan , setelah diharuskan membayar cukai-pajak sebesar 191 ribu dolar.
 
Ia juga dikenal memiliki jaringan palsu sedikitnya menggunakan 17 nama samaran, termasuk  “Kritbag Difrat” dan “PJ Tobacco.”
Nakoula, lelaki  botak ini ,telah menikah, punya tiga orang anak,adalah  seorang Kristen Koptik yang tidak religius pada agamanya .Pernah  dulu memiliki stesyen pam minyak  Ialah yang diyakini menulis senario 'Innocence of Muslim' dalam selnya di penjara California.

Produksi filem dimulai beberapa minggu  setelah ia dibebaskan pada Jun  tahun lalu. Saat ini pun mantan banduan  itu masih menjalani masa percobaan bebas bersyarat setelah dipenjara selama 21 bulan atas penipuan tadi, salah satunya membobol kad kredit dengan akaun orang lain. Setelah ditahan, kerana  penipuan bank, ia kemudian menjadi informan pemerintah.[1]

Di California, Anna Gurji : 21 tahun, yang melakonkan watak pengantin kanak-kanak yang dikahwini Muhammad dalam filem tersebut meluahkan rasa kesal kerana dia telah 'dikhianati' oleh Nakoula. Dia juga melahirkan rasa takut akan tindak balas umat Islam ke atasnya

'Saya melakonkan watak pengantin perempuan bongsu kepada watak yang bernama George, "katanya. 'Saya tidak tahu George akan ditukar kepada Muhammad. Saya mengunci diri di dalam rumah saya. Saya takut orang-orang di Timur Tengah akan menyalahkan saya.

'Saya penganut katolik oleh itu mereka mungkin fikir saya menentang umat Islam. Saya mengambil pil tidur. Saya telah menangis selama beberapa hari. Saya rasa dikhianati. Muka saya terpapar dalam klip filem. Apabila orang menonton filem buruk itu mereka akan melihat saya. '

Gurji berkata dia dan pelakon lai percaya mereka telah membuat sebuah filem aksi yang dipanggil Desert Warrior. Nakoula atau 'Sam' tidak pernah menyebut tentang agama.

'Saya diberitahu saya adalah untuk menjadi watak Hilary, pengantin muda kepada watak yang dipanggil George, "katanya. 'Filem ini adalah tentang sebuah komet yang jatuh ke Bumi di Timur Tengah purba.[2]

"Sam Bacile" diyakini adalah Nakoula,

Dalam masa bebas bersyarat, ia tak boleh menyentuh akses internet dan komputer berlaku selama lima tahun. Namun pada July, "Sam Bacile" diyakini adalah Nakoula, mengunggah trailer berdurasi 14 minit di YouTube. Kini FBI  California menyelidiki apakah dia melanggar persyaratan kebebasannya.

Nakoula diyakini melubangi rumah dengan empat bilikya untuk lokasi set penggambaran filem tersebut berhampiran  Los Angeles. Mereka yang mengenalnya menggambarkan sosoknya sebagai lelaki berwatak melankolis , pandai berbicara yang kerap mengenakan setelan kot  dengan tali leher-.Dia  tak memiliki pekerjaan tetap dan ambisinya adalah memproduksi filem, itulah yang pernah dilontarkan nya setidaknya pada tahun 2008 dulu.

Projek fielm yang sedang dia  garap tertunda ketika dia masuk ke penjara. Para pelakon yang sudah menandatangani  kontrak diberitahu bahwa Nakoula sedang sakit. Filem anti-Islam tersebut diyakini menelan dana 250 ribu dolar US.

Salah seorang  mantan kawannya, seperti dikutip Daily Telegraph, bertutur, "Dia seorang pemalsu ulung. Dia bisa menipu siapa pun dan melakukan apa pun untuk mendapatkan uang dan keterkenalan."

"Dia tak punya etika sama sekali, zero - etika. Ia berbicara banyak. Namun ketika anda tahu siapa sebenarnya dia, anda tak akan percaya padanya. Saya kira dia membuat filem untuk terkenal, untuk kemasyhuran. Saya tidak percaya ia seorang yang religius. Dia tidak benar-benar mengenal Tuhan." tutur kawannya.[3]
Pada Kamis pagi lalu, Nakoula dikabarkan menelpon pemimpin Persekutuan Koptik Ortodox dari California Selatan, Uskup Serapion. Nakoula menyatakan tidak bersalah dan bukan dirinya yang membuat filem tersebut.

Uskup Serapion, yang sebelumnya tidak pernah mengenal Nakoula mengutuk filem tersebut dan mengaku prihatin dengan reaksi permusuhan yang kini diterima umat Kristen Koptik. "Jika seseorang membuat ulah-onar  maka mereka yang harus bertanggung jawab. Kami sebagai gereja, tak pernah memiliki misi kebencian."

Walau bagaimanapun tanggapan membela oleh pemimpin Amerika serta pendukung dana pembuatan filem tersebut oleh donator Yahudi Zionis - Api "Kebencian' dan Permusuhan terhadap Islam dan Nabi Mujammad SAW  telah berjaya dipetik oleh "Sam Bacile" Nakoula,[4]Seperti kata-kata pembelaan Presiden Obama  "Saya telah menjelaskan Amerika Serikat memiliki penghormatan besar bagi pemeluk semua agama," kata Obama dalam pidato radio mingguannya. "Tapi, tak pernah ada pembenaran bagi kekerasan ... Tak ada alasan untuk menyerang Konsulat dan Kedutaan Besar kami."

Obama mengakui gelombang kerusuhan anti-Amerika di Timur Tengah sudah menggangu. Pentagon mengirim Marinir guna meningkatkan keamanan di Kedutaan Besar AS di Sudan. Namun, Khartoum menolak tindakan tersebut setelah peningkatan serupa di Libya dan Yaman.Protes keras anti-Amerika telah berkobar di dunia Muslim sebagai reaksi atas film yang menghujat Nabi Muhammad SAW. Satu serangan terhadap Konsulat AS di Kota Benghazi, Libya, menewaskan Duta Besar AS Christopher Stevens dan tiga lagi staf berkebangsaan Amerika minggu ini.

Sumber Info ;

[1] ROL berita/internasional/global/12/09/15

[2] Harakahdaily.net/index.php/terbaik-dari-blog/13175.

[3] 
Daily Telegraph.uk

[4] ibid ,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...