Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday 11 October 2012

~SIAPA LAGI GANAS SEBENARNYA ANTARA ZAMRY DAN NIZA~


ANDA KENAL 2 PEMIMPIN INI..

SEBELUM ANAK JATI MALAYA NAK PERGI LEBIH JAUH UTK CERITAKAN PERKARA YANG SEBENAR TENTANG ISU RUMAH PERAK YANG SENGAJA DITIMBULKAN LEBIH BAIK ANAK JATI TUNJUKKAN PADA KALIAN SEMUA JASA2 NIZAR SEMASA JADI MB PERAK SELAMA 11 BULAN.

HAH BUKAN NAK MEMBEBEL KE APA TAPI SEDIKIT PETIKAN YANG BOLEH ANAK JATI PETIK DARI SUMBER BLOG INI:http://kinta-menjerit.blogspot.com/2012/05/isu-tanah-di-perak-semasa-11-bulan.html

ANTARA PETIKAN 2 YANG BOLEH DIAMBIL IALAH SEPERTI YANG BERIKUT(TETIBA FORMAL...KIH KIH KIH ) :

"Kerajaan Pusat membantah niat kerajaan Perak ketika itu atas alasan kuasa menganugerahkan tanah itu di bawah bidang kuasa kerajaan Persekutuan. Dalam erti kata lain anugerah itu bertentangan dengan dasar MTN."

 "Dato Mustafa Ali, pemimpin PAS Terengganu pernah menegur bekas Menteri Besar Dato Seri Muhammad Nizar mengenai tindakannya memberi tanah 999 tahun kepada penduduk kampung baru cina di Perak. "

DAN YANG INI LEBIH MENGEJUTKAN :

"DYMM Sultan Perak tidak bersetuju dengan usul kerajaan Perak tersebut. Namun demikian, DYMM Tuanku sedia bertolak ansur untuk mencadangkan dianugerah hanya untuk selama 60 tahun sahaja. Permintaan DYMM Tuanku itu tidak diendahkan oleh Nizar dan kerajaan masih berdegil untuk menganugerah tanah selama 999 tahun."HAH TAK APA KALAU KORANG SEMUA MASIH TAK PUAS HATI BOLEH RUJUK TERUS DI LINK INI:

APA YANG ANAK JATI NAK CERITAKAN YANG SEBENAR ADALAH BERHUBUNG DENGAN KENYATAAN SS SEPERTI BERIKUT

“Inilah kali pertama dalam sejarah Kerajaan Negeri Perak yang mana aset-aset penting di luar negeri terpaksa dijual untuk mengisi kantung kerajaan negeri,”

AMBOI2 SEDAPNYA KATA CAMTU KAN ...APA LAR ..APA YANG AJM NAK TEGASKAN SIAPA YANG LEBIH SEPERTI 'CAKAP TAK SERUPA BIKIN TU' SEHINGGA SANGGUP MEMBERI TANAH KEPADA KAUM CA YA NUN ALIF SEHINGGA TEMPOH YANG BEGITU LAMA SEHINGGA 999 TAHUN...MANA ANAK CUCU KITA NAK DUDUK NANTI NI...SEDARLAH OI..SEKALI LAGI AJM NAK TEGASKAN SIAPA KAH YANG LEBIH SEKARANG NI ...

SENDIRI PIKIR LAH YEW..

Rumah Perak
BERIKUT ADALAH SERBA SEDIKIT PERJANJIAN diantara pemilik tanah rumah perak iaitu Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (SSI) dan Syarikat Al Creative Developers sdn bhd.


1.Perjanjian pembangunan berdasarkan kepada BOT ( Build - Operate - Transfer ) dimana pemaju akan diberikan konsesi selama 30 tahun untuk mengurus Rumah Perak.

2.Pemaju dibenarkan membina sebuah Hotel bertaraf 3 bintang setinggi 6 tingkat ditapak tanah rumah perak dengan syarat Rumah Perak sediada tidak dirobohkan. Dan hotel tersebut akan menjadi hak milik kerajaan negeri perak sepenuhnya selepas 30 tahun apabila tamat perjanjian.

3.Pemaju tidak dibenarkan mencagar tanah kepada mana mana pihak.

4.Pemaju juga perlu membayar kepada SSI untuk 30 tahun perjanjian itu dengan 3 fasa.

a. Fasa pertama ialah untuk 10 tahun pertama pemaju perlu membayar sebanyak RM190,000 setahun.
b.Fasa kedua ialah untuk 10 tahun kedua sebanyak RM194,500 setahun
c.Fasa ketiga iaitu 10 tahun ketiga pemaju perlu membayar sebanyak RM199,225.

5.Setelah hotel tersebut disiapkan, kakikatangan kerajaan negeri Perak tetap boleh menyewa bilik hotel tersebut dengan harga RM50. Dan lima bilik disediakan khas untuk kakitangan kerajaan negeri perak sahaja.

Status pembangunan semasa masih lagi menunggu kelulusan dari One Stop Centre (OSC) MPPP. 

Di sini kami pula ingin mendapat penjelasan daripada Ketua Menteri Pulau Pinang, adakah Lim akan membiarkan pembangunan ini dijalankan atau akan cuba mensabotaj projek ini atas dasar politik milage?

UTK CERITA PENJELASAN SERBA LENGKAP BOLEH LAR BERKUNJUNG DI LAMAN WEB RASMI PCT DI SINI DAN DI SINI JUGA 

~APA MAKSUD DISEBAILK VIDEO INI YE~

apa yang kalian paham dengan klip video ni...cuba cerita pada penulis.LIHATLAH KLIP INI DENGAN MATA HATI!!!! Begini lah keadaannya penyokong PAS dan juga PKR yang beragama Islam yang tidak mahu mengubah pendirian mereka  bersama DAP dan menolak persekongkolan   bersama Israel  yang kini terlalu banyak bukti bukti yang telah dikeluarkan melalui medium rasmi atau dokumentasi rasmi dari dalam dan luar negara.
Semua itu sebagai ingat5akn kepada kita bahawa jangan sese4kali melakukan persekongkolan  dengan mereka- Ketahuilah bahawa mereka tidak akan mengikuti apa yang kita kehendaki melalui Agama Kita yang mulia iaitu Islam.  Tetapi mereka sedaya upaya memecah belahkan kita dan mengadu domba kita agar kesatuan ummah kita terlerai.
Lihat dan jangan seperti  apa yang terjadi didalam klip dibawah ini.. Gunakan akal yang waras Demi Islam dan kesatuan nya. Moga kita mendapat kerkatan Allah.

~isu USTAZ NASHA~
Tindakan Ustaz Nasha menghadiri dan membentangkan kertas kerja di program Wacana Pemikiran Dan Peradaban Ummah ke 4 yang di anjurkan oleh Pertubuhan Maufakat Sejahtera Masyarakat Malaysia di PWTC mendapat reaksi yang kurang senang dari segelintir pemimpin PAS terutamanya yang menjadi parasit dalam PAS.Dari maklumat yang di perolehi dari sahabat Pisau Kedah, Keris 7 Lok di sini, terdapat beberapa pemimpin dalam PAS telah mengadakan perjumpaan untuk membawa isu Ustaz Nasha untuk di rundingkan melalui Majlis Syura PAS.Ternyata kedudukan Ustaz Nasha di dalam PAS kurang di senangi golongan parasit dalaman PAS apabila salah seorang parasit dalaman PAS, Mahfuz Omar menjadi orang pertama dalam PAS meroyan menghantam Ustaz Nasha di sebabkan kenyataan yang telah buat Ustaz Nasha dalam program Wacana Pemikiran Dan Peradaban Ummah di PWTC.Mari lihat kenyataan yang kurang bijak dari Mahfuz Omar, pemimpin PAS yang terkenal dengan kenyataan yang bodoh


Sambil menekankan kuasa dan Islam tidak boleh dipisahkan, kata Mahfuz, Pas memang memerlukan kuasa yang meluas untuk menegakkan Islam di negara ini.

Katanya, aspek itu yang diputuskan oleh Majlis Syura selaku badan tertinggi membuat keputusan dalam Pas.

"Jadi, apabila Ustaz mempertikaikan pendirian parti, bermakna beliau telah menyentuh dan mencabar Majlis Syura sendiri," katanya kepada Sinar Harian Online.

Ahli Parlimen Pokok Sena ini berkata, sebagai sebuah parti politik, Pas memang memerlukan kuasa dan usaha ini diteruskan dari dahulu sehingga sekarang.

"Dari dahulu kita hendakkan kuasa, dan sekarang kita hendak kuasa yang lebih meluas untuk menggantikan Umno, bagi menegakkan Islam, Umno telah gagal dalam peranannya," kata Mahfuz lagi.
 
 sumber rasmi medan tempur kedah: http://unitmediakedah.blogspot.com/2012/10/panas-golongan-parasit-dalaman-pas-mahu.html

~TUN M imbau kenangan cetuskan dasar pandang ke timur~


Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir menyifatkan kunci kepada kejayaan adalah bergantung kepada nilai sesuatu sistem yang diamalkan oleh sekumpulan manusia dalam melaksanakan tugas.
Dan atas faktor itu, beliau merasakan negara Jepun telah mendidik rakyat dengan suatu nilai yang baik dalam membentuk budaya kerja yang produktif dan berdisiplin.
Katanya, melalui amalan tersebut, Dasar Pandang ke Timur pada tahun 1982 diperkenalkan dengan motif untuk menjadikan budaya kerja yang diamalkan oleh rakyat Jepun turut digunapakai oleh rakyat Malaysia.
“Pada tahun 1961, saya mengadakan lawatan ke Jepun di mana ketika itu Jepun dalam proses pemulihan disebabkan oleh Perang Dunia.
“Apa yang menyebabkan saya kagum adalah dalam proses pemulihan itu Jepun telah berjaya menjadi sebuah negara yang begitu maju dan pesat jika dibanding dengan kepesatan pembangunan di Malaysia.
“Saya begitu ingin tahu apakah faktor yang menjadikan negara ini begitu cepat membangun… apakah sistem yang diamalkan kerajaan ketika itu sehingga membolehkan Jepun terus membangun dalam pelbagai industri,” kata Tun Mahathir.
Katanya, dalam siri lawatan tersebut beliau akhirnya mendapati sistem budaya kerja yang cemerlang telah menjadi faktor penyumbang kepada pembangunan pesat Jepun pada ketika itu.
Dan atas dasar tersebut katanya, amalan yang sama mula dikaji dan ia ternyata turut menjadi faktor penyumbang kepada pembangunan Malaysia di masa akan datang.
“Saya begitu kagum dengan budaya kerja yang mereka amalkan… saya dapati kualiti dalam cara kerja yang diamalkan itu telah menyumbang kepada kejayaan Jepun ketika itu.
“Lantas, saya merasakan sekiranya rakyat Malaysia mengamalkan sikap yang sama yakni mengamalkan disiplin kerja yang sama, maka negara akan lebih maju melalui pekerja yang produktif yang dihasilkan,” katanya ketika berkongsi pengalaman bersama peserta Persidangan Dasar Pandang ke Timur-Suatu Dimensi Baru.
Katanya lagi, untuk memastikan pembangunan terus berlaku, sikap yang diamalkan ketika bekerja adalah faktor yang sangat penting.
Jelas Tun Mahathir, individu boleh mencapai tahap cemerlang mahupun mengalami kegagalan hanya melalui etika kerja yang diamalkan.
“Jika kita amalkan etika kerja yang baik kita harus berdisiplin, sentiasa positif dan produktif. Maka kita akan berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi.
“Namun sekiranya kita gagal membentuk etika yang cemerlang, maka dengan mudah kita akan menempuh kegagalan,” tegasnya.
Bagaimanapun beliau menambah, negara tidak sepatutnya meniru bulat-bulat sistem yang diamalkan oleh sesebuah negara maju.
Sebaliknya, Tun Mahathir menyifatkan untuk mencapai kejayaan seseorang itu perlu mengamalkan nilai yang baik dan menolak etika yang boleh memberi kesan negatif.
“Kita hanya ambil apa yang baik untuk kita dan janganlah tiru apa yang buruk.
“Belajar untuk cemerlang dengan golongan yang sudah berjaya tetapi janganlah pula kita ikut kegagalan mereka,” katanya.

sumber :perak today :http://peraktoday.com/?p=89915

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...