Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday, 11 October 2012

~SIAPA LAGI GANAS SEBENARNYA ANTARA ZAMRY DAN NIZA~


ANDA KENAL 2 PEMIMPIN INI..

SEBELUM ANAK JATI MALAYA NAK PERGI LEBIH JAUH UTK CERITAKAN PERKARA YANG SEBENAR TENTANG ISU RUMAH PERAK YANG SENGAJA DITIMBULKAN LEBIH BAIK ANAK JATI TUNJUKKAN PADA KALIAN SEMUA JASA2 NIZAR SEMASA JADI MB PERAK SELAMA 11 BULAN.

HAH BUKAN NAK MEMBEBEL KE APA TAPI SEDIKIT PETIKAN YANG BOLEH ANAK JATI PETIK DARI SUMBER BLOG INI:http://kinta-menjerit.blogspot.com/2012/05/isu-tanah-di-perak-semasa-11-bulan.html

ANTARA PETIKAN 2 YANG BOLEH DIAMBIL IALAH SEPERTI YANG BERIKUT(TETIBA FORMAL...KIH KIH KIH ) :

"Kerajaan Pusat membantah niat kerajaan Perak ketika itu atas alasan kuasa menganugerahkan tanah itu di bawah bidang kuasa kerajaan Persekutuan. Dalam erti kata lain anugerah itu bertentangan dengan dasar MTN."

 "Dato Mustafa Ali, pemimpin PAS Terengganu pernah menegur bekas Menteri Besar Dato Seri Muhammad Nizar mengenai tindakannya memberi tanah 999 tahun kepada penduduk kampung baru cina di Perak. "

DAN YANG INI LEBIH MENGEJUTKAN :

"DYMM Sultan Perak tidak bersetuju dengan usul kerajaan Perak tersebut. Namun demikian, DYMM Tuanku sedia bertolak ansur untuk mencadangkan dianugerah hanya untuk selama 60 tahun sahaja. Permintaan DYMM Tuanku itu tidak diendahkan oleh Nizar dan kerajaan masih berdegil untuk menganugerah tanah selama 999 tahun."HAH TAK APA KALAU KORANG SEMUA MASIH TAK PUAS HATI BOLEH RUJUK TERUS DI LINK INI:

APA YANG ANAK JATI NAK CERITAKAN YANG SEBENAR ADALAH BERHUBUNG DENGAN KENYATAAN SS SEPERTI BERIKUT

“Inilah kali pertama dalam sejarah Kerajaan Negeri Perak yang mana aset-aset penting di luar negeri terpaksa dijual untuk mengisi kantung kerajaan negeri,”

AMBOI2 SEDAPNYA KATA CAMTU KAN ...APA LAR ..APA YANG AJM NAK TEGASKAN SIAPA YANG LEBIH SEPERTI 'CAKAP TAK SERUPA BIKIN TU' SEHINGGA SANGGUP MEMBERI TANAH KEPADA KAUM CA YA NUN ALIF SEHINGGA TEMPOH YANG BEGITU LAMA SEHINGGA 999 TAHUN...MANA ANAK CUCU KITA NAK DUDUK NANTI NI...SEDARLAH OI..SEKALI LAGI AJM NAK TEGASKAN SIAPA KAH YANG LEBIH SEKARANG NI ...

SENDIRI PIKIR LAH YEW..

Rumah Perak
BERIKUT ADALAH SERBA SEDIKIT PERJANJIAN diantara pemilik tanah rumah perak iaitu Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (SSI) dan Syarikat Al Creative Developers sdn bhd.


1.Perjanjian pembangunan berdasarkan kepada BOT ( Build - Operate - Transfer ) dimana pemaju akan diberikan konsesi selama 30 tahun untuk mengurus Rumah Perak.

2.Pemaju dibenarkan membina sebuah Hotel bertaraf 3 bintang setinggi 6 tingkat ditapak tanah rumah perak dengan syarat Rumah Perak sediada tidak dirobohkan. Dan hotel tersebut akan menjadi hak milik kerajaan negeri perak sepenuhnya selepas 30 tahun apabila tamat perjanjian.

3.Pemaju tidak dibenarkan mencagar tanah kepada mana mana pihak.

4.Pemaju juga perlu membayar kepada SSI untuk 30 tahun perjanjian itu dengan 3 fasa.

a. Fasa pertama ialah untuk 10 tahun pertama pemaju perlu membayar sebanyak RM190,000 setahun.
b.Fasa kedua ialah untuk 10 tahun kedua sebanyak RM194,500 setahun
c.Fasa ketiga iaitu 10 tahun ketiga pemaju perlu membayar sebanyak RM199,225.

5.Setelah hotel tersebut disiapkan, kakikatangan kerajaan negeri Perak tetap boleh menyewa bilik hotel tersebut dengan harga RM50. Dan lima bilik disediakan khas untuk kakitangan kerajaan negeri perak sahaja.

Status pembangunan semasa masih lagi menunggu kelulusan dari One Stop Centre (OSC) MPPP. 

Di sini kami pula ingin mendapat penjelasan daripada Ketua Menteri Pulau Pinang, adakah Lim akan membiarkan pembangunan ini dijalankan atau akan cuba mensabotaj projek ini atas dasar politik milage?

UTK CERITA PENJELASAN SERBA LENGKAP BOLEH LAR BERKUNJUNG DI LAMAN WEB RASMI PCT DI SINI DAN DI SINI JUGA 

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...