Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Tuesday 10 September 2013

Kenapa Azalina Harus Bertanding sbg Naib Ketua Wanita Umno ??

Aku sokong beno dengan kenyataan Dato Hamidah Osman yang mencadangkang agar Azalina Bertanding sebagai Naib Ketua Wanita Umno Malaysia . Menurutnya lagi  Azalina dilihat 'terlalu asing' kepada sayap itu selain tidak pernah berada dalam Wanita Umno selama ini, katanya.

   "Saya tidak fikir dia (Azalina) faham tentang Wanita dan gerak kerja Wanita. Sebab itu saya cadangkan dia bertanding jawatan naib ketua.

   "Supaya beliau berada dalam organisasi dan faham bagaimana organisasi (Wanita Umno) ini bergerak. Ini soal berhubung faktor kemanusiaan...maknanya dalam menggerakkan kerja parti ada part (bahagian) you kena lembut, ada part you kena tegas.

   

Saya setuju secara total yang kita perlukan orang muda, tetapi orang muda yang nak datang itu mestilah faham organisasi itu.

Panas !!! KISAH PANAS ANWAR TERBONGKAR LAGI !!!

Gua amat terkejut dengan satu pembongkaran terbesar yg dilakukan oleh sahabt blogger gua iaitu Badut Rakyat .Ceritanya bermula apabila
Bertahun lamanya Anwar Ibrahim menawan hati ramai pihak dengan karisma dan kebolehannya untuk bercakap.Namun begitu lama kelamaan rakyat Malaysia telah dapat melihat disebalik lakonan Anwar Ibrahim.Bukan sekali beliau mengamuk dan menunjukkan dirinya yang sebenar.Contohnya apabila beliau menulis didalam laman twitter miliknya yang berbunyi .Ini menyebabkan perdebatan hebat tentang keperibadian Anwar dari kedua-dua belah pihak di dalam dunia politik Malaysia.Tanpa sebarang maruah dan harga diri,beliau memanggil rakan-rakan lamanya di dalam politik sebagai  apabila mendapat respon negatif daripada rakan-rakannya akibat daripada isu beliau menghadap PM Datuk Seri Najib untuk kerajaan perpaduan dan ramai diantara mereka yang mempersoalkan tindakan beliau untuk bekerjasama dengan parti UMNO.Ironinya,beliau mengeluarkan kenyataan yang sama dengan Utusan Malaysia “Apa lagi Cina Mahu?” sebaik sahaja berakhirnya pilihanraya pada 5 May 2013 yang lepas. 

saya ingin bertanya pula kepada Anwar Ibrahim : Apakah Yang Kamu Mahukan,Anwar ??? Segala-galanya sudah terlewat bagi kamu.Siapa yang tidak tahu,walaupun melalui zaman kejatuhannya semasa beliau depecat sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan,Anwar tidak berputus asa untuk mengambil alih Putrajaya.Semua impiannya telah hancur berkecai dan akhirnya beliau telah bertukar daripada menjadi ikon pemimpin generasi baru kepada seorang manusia yang lidah bercabang dan sikap sesumpah beliau yang sering bertukar-tukar pendirian sesuka hatinya.Selepas Pilihan Raya Umum ke 13 pada 6 May didalam satu sesi temu ramah di dalam BBC,sebagai Ketua Pembangkang,Anwar Ibrahim telah menghasut para pengikutnya untuk melakukan protes selepas BN memenangi pilihanraya tersebut dikatakan dengan cara penipuan.Anwar tidak mahu menerima keputusan pilihanraya dan menuduh Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) telah membantu BN untuk mencapai kemenangan. 

Lagi di Badut Rakyat : http://badutrakyat.blogspot.com/2013/09/eksklusif-kepada-pm-najibrazak-satu.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...