Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday, 21 August 2013

TAHNIAH DAN SYABAS BUAT YB KJ !!! KENAPA ???


Semalam negara di gemparkan dengan berita Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) akan melaksanakan Sistem Maklumat Rujukan Kredit Pusat (CCRIS) dengan kerjasama Bank Negara bagi menyenaraikan peminjam ingkar, bermula bulan ini.

Menteri Pendidikan Kedua Datuk Seri Idris Jusoh berkata CCRIS merupakan sistem pangkalan data Bank Negara yang menyimpan maklumat kredit peminjam yang telah dilaporkan oleh institusi kewangan.

Menerusi pendekatan ini peminjam PTPTN yang ingkar menerima kesan seperti peminjam institusi kewangan lain, terutama membabitkan kelulusan permohonan pinjaman, kad kredit, sewa beli dan sebagainya, kata Idris.

Hari ini melalui twitternya Ketua Pemuda UMNO Malaysia merangkap Menteri Belia dan Sukan malaysia telah bersama-sama dengan rakyat marhean telah menyatakan tidak setujunya cara zalim dan menindas rakyat yang diilhamkan oleh Idris Jusoh.


Tweetnya berbunyi....Pemuda UMNO tidak setuju peminjam PTPTN disenaraikan dlm CCRIS. PTPTN tidak sama dgn pinjaman bank untuk kereta/rumah. Jgn beban graduan. - 

2 comments:

  1. Salam, Blog tuan amat baik untuk perkongsian..mohon link htttp://orangkampungcyber.blogspot.com dlm bloglist tuan..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq atas penghargaan.utk penegtahuan Tuan blog tuan telah sy pautkan di bhgn BLOG-BLOG yang teman selalu jenguk .TQ

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...