Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Saturday, 15 December 2012

~GEMPAR!!!LAGI KES DERA~


SEMALAM kita dikejutkan dengan tindakan seorang lelaki tidak berperikemanusiaan yang telah mendera anak tirinya dengan begitu kejam sekali. Sebenarnya kes dera melibatkan kanak-kanak ini bukan semakin menurun, tetapi semakin berleluasa. Bezanya ramai yang tidak melaporkan perkara itu kepada pihak polis kerana hendak menjaga maruah keluarga atau kerana hendak melindungi anggota keluarga mereka itu daripada tindakan undang-undang. Bacul! Ya memang BACUL! Itu saja perkataan yang boleh kita berikan pada pendera kanak-kanak…ini kerana mereka tahu, mangsa mereka tak mungkin melawan atau membalas penderaan fizikal yang dilakukan. Ini ada satu lagi klip…lihat bagaimana wanita ini memandikan anaknya, atau mungkin kanak-kanak bawah jagaannya, dengan begitu sadis sekali. Dipijak-pijaknya anak itu sampai menangis-nangis kanak-kanak itu diperlakukannya. Tak cukup dengan itu, disimbahnya anak tersebut dengan air hingga budak itu hampir kelemasan. Sebenarnya masih ramai pendera di luar sana yang masih bebas…apa peranan kita?

videonya


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...