Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday, 25 April 2013

PANAS !! VIDEO KLIP POLIS DIGELAR ' ANJING'Ini adalah kempen yang telah digunakkan DAP untuk menjatuhkan pemimpin UMNO. Jika pemimpin DAP dihina sebegini rupa sudah tentu meroyan dan nak saman. Tetapi DAP ini umpama "menepuk air didalam Dulang, Air terpercik kemuka sendiri" 


Ceramah anjuran DAP di Kampung Sungai Gelugor di sini malam tadi terpaksa dihentikan berikutan tiada permit yang sah.

Ceramah yang bermula pukul 9 malam itu hanya berjalan kira-kira setengah jam sebelum diarahkan oleh polis supaya memberhentikannya.

Antara pemimpin DAP yang hadir ialah Pengerusi DAP, Karpal Singh; Zairil Khir Johari, R.S.N Rayer dan Jagdeep Singh Deo.
Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, terdapat beberapa ceramah parti politik yang diadakan tanpa permohonan permit dan ia merupakan kesalahan mengikut Seksyen 24B (3) Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.  
Beliau berkata, polis juga sudah memudahkan kaedah permohonan permit dengan membolehkan ia dipohon secara dalam talian sebelum dikemukakan kepada Ketua Polis Daerah untuk diproses.  
"Permohonan itu bertujuan agar pihak PDRM dapat mengaturkan kaedah sesuai untuk mengelakkan pertembungan ceramah di antara dua atau tiga pihak di tempat ceramah sama yang mungkin menjejaskan ketenteraman awam," katanya.

DAP memang mahu mencari salah PDRM. Yang MKP pelik yang hadir adalah peguam handalan takkan mereka tak paham arahan undang-undang. Memang dasar nak mencari pasal. 


Video ini menunjukkan betapa kurang ajarnya penyokong DAP  "Polis Anjing"No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...