Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Friday, 23 August 2013

PANAS DAN TERKINI !!! NAJIB BUAT MALU MALAYSIA,Ciplak Slogan ISRAEL!!!


Blogger terbabit mendakwa  Malaysia  meniru slogan 'endless possibilities' dari  negara Israel, HANYA berdasarkan maklumat dimuatkan di dalam press release dipetik daripada laman sesawang goisrael.

Teliti tarikh dokumen terbabit disiarkan, 22 April 2013.


BENARKAH slogan 'endless possibilities' diciluk dari Israel seperti didakwa oleh blogger Jebat Must Die? Lalu saya tergerak hati untuk mencari kebenaran. 

Perhatikan klip video di bawah, rakaman di Davos, Switzerland sewaktu delegasi Malaysia diketuai oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak menyertai World Economic Forum 2013, berlangsung di antara 23 dan 27 Januari 2013.


Video di atas dimuatnaik ke Youtube pada 20 Februari 2013, kira-kira 2 bulan SEBELUM press release dimuatkan slogan sama, disiarkan oleh Israel.

"Come to Malaysia, where you will find  endless possibilities," ujar Datuk Seri Mohd Najib.


Berikut poster dibentangkan sebesar alam  oleh Malaysia di Davos pada bulan JANUARI.


Perdana Menteri Israel dilaporkan turut menghadiri forum sama. Israel kemudian memuatnaikkan klip video bertajuk Spirit of Israel  pada 13 Mei 2013, sekaligus mempromosikan  slogan 'endless possibilities'  dihujungnya.

13 Mei? Kebetulan atau disengajakan? Endless possibilities ...

Klik di sini.


Ringkasnya, Malaysia LEBIH awal muncul dengan slogan terbabit, pada bulan Januari dan Februari berbanding  Israel, April dan Mei. Oleh itu,  Malaysia TIDAK meniru slogan Israel tetapi berkemungkinan besar Israel meniru slogan dicetuskan  oleh  rakyat Malaysia. 

Klik di sini untuk mengetahui maklumat berhubung endless possibilities dari sudut  pandang Malaysia.

http://www.mazidulakmal.com/2013/08/israel-meniru-malaysia-endless.html

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...