Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Monday, 26 August 2013

SIDANG DUN PERAK PENGGAL BARU !!!Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak bermula hari ini menyaksikan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang baru iaitu Datuk S K Devamany mengemudikan persidangan bagi Mesyuarat Ketiga, Penggal Ke-13 yang bermula dari hari ini 26 hingga 30 Ogos ini.

Pemangku Raja Perak, Raja Dr Nazrin Shah sedang merasmikan persidangan.

Devamany nampaknya lebih tegas dalam semangatnya mengemudikan peraturan dewan.


Selain sesi perbahasan dan soal jawab, sidang DUN kali ini akan membincangkan dua rang undang-undang iaitu Enakmen Keluarga Islam Perak dan Enakmen Mineral, jelasnya lagi.

Pada hari terakhir persidangan, anggota tiga jawatankuasa iaitu Jawatankuasa Kira-Kira Wang (PAC), Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Dan Jawatankuasa Perintah-Perintah Tetap akan dilantik.

Apa yang penting rakyat mahu lihat wakil rakyat kerajaan lebih fasih berbahasa Melayu dalam membahaskan bukannya menuding kesalahan kepada orang lain.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...