Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Monday, 23 September 2013

Wowww!! DEMOKRASI DLM UMNO,WANITA DARI KLGN ORG ASLI BERTANDING??

ROMPIN – Seorang wanita Orang Asli memilih untuk menawarkan diri menjadi Ahli Jawatankuasa (AJK) pergerakan Wanita Umno Bahagian Rompin dengan matlamat membawa suara Orang Asli ke peringkat lebih tinggi.

Usahawan, Chow Gek Chow Kiat, 50, berkata, keputusannya menawarkan diri itu adalah permintaan daripada akar umbi.

“Niat saya memang tidak mahu bertanding tetapi ini adalah permintaan daripada akar umbi dan saya jangka boleh dipilih.

“Ini adalah untuk masyarakat Orang Asli yang masih banyak masalah-masalah berbangkit yang belum diselesaikan sejak sekian lama,” katanya.

Dia berkata demikian ketika ditemui selepas menyerahkan borang pencalonan di Puteri Inn, di sini.

Beliau yang juga merupakan Pengerusi Koperasi Wanita Orang Asli Pahang berkata, tiada wakil Orang Asli di peringkat Bahagian dan tempat itu mesti diisi.

“Sekarang ini ada sahaja isu yang dibangkitkan tetapi ia tidak sampai ke peringkat atas dan mungkin ini kerana tiadanya wakil Orang Asli di peringkat Bahagian.

“Jika saya berjaya dipilih, saya akan terus ke hadapan dalam membantu masyarakat Orang Asli yang selalu meluahkan masalah mereka,” katanya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...