Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday, 31 January 2013

Kerajaan Kejam:Wanita bersalin di penjara bebas awal

Foto

Shah Alam: Seorang wanita warga Tibet yang melahirkan bayi lelaki dalam penjara berjaya dalam permohonannya apabila Mahkamah Tinggi di sini, semalam meminda hukuman penjara 15 bulan kepada 10 bulan atas tuduhan memiliki pasport Malaysia palsu, Julai tahun lalu.

Hakim Datuk Abdul Alim Abdullah meminda hukuman itu selepas membenarkan permohonan yang difailkan Gangri Dolma, 28, supaya sabitan terhadapnya dikurangkan.


Abdul Alim berkata, selepas tamat tempoh penjara itu, Gangri perlu segera pulang ke negaranya.

Mahkamah Sesyen Sepang sebelum ini menjatuhkan hukuman penjara 15 bulan selepas mengaku bersalah terhadap tuduhan itu.


Gangri mengaku memiliki pasport Malaysia yang dipalsukan di pejabat Imigresen Bahagian Operasi balai Ketibaan Aras 3, MTB Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, jam 3.10 petang, 6 Julai 2012.


Ibu kepada seorang anak berusia tiga bulan itu bersalah mengikut Seksyen 12 (1) (a) Akta Passport yang memperuntukkan hukuman denda RM10,000 atau penjara lima tahun atau kedua-duanya.

Hmetro

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...