Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Sunday, 3 March 2013

Lahad Datu:Manila post melaporkan Anwar dalang pencerobohan kumpulan sultan sulu ???

\\

Nur Misuari adalah ketua dan pengasas pembebasan Bangsa Moro (MNLF) yang diketahui umum berjuang secara gerila menentang kerajaan Filipina untuk mendapatkan luasa autonomi bagi Bangsa Moro. Namun, setelah perjanjian damai antara Bangsa Moro dan kerajaan Filipina tercapai hasil usaha Malaysia, ketua Bangsa Moro yang diiktraf adalah Murad. Nur Misuari merasa kecewa kerana tdak diangkat menjadi pemimpin Bangsa Moro setelah oerjanjian damai tersebut.

Beliau memang diketahui tidak berpuas hati atas perjanjian damai tersebut dan berdendam degan kerajaan malaysia. Gambar di atas sebagai bukti dua orang pengkhianat bersekongkol dengan seorang ahli politik Sabah yang dikenali sebagai sekutu rapat anwar ibrahim. Ahli politik Sabah tersebut telah berjanji untuk memberikan kuasa autonomi kepada sultan sulu seandainya Pakatan Pembangkang memerintah Malaysia.

Inilah yang menyebabkan rakyat sulu menuntut Sabah. Memang diketahu Bangsa Moro dan Kesultanan sulu adalah bangsa serumpun dan berkait rapat. Maklumat ini disahkan oleh perisikan Filipina dan boleh disemak melalui akhbar ManilaPost dan Inquirer News.(Rujuk Manila Post diatas)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...