Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Wednesday, 20 March 2013

Terkini !!! Rakyat Shah Alam buat demonstrasi tuntut Janji-Janji???SHAH ALAM - Peguam, Kamaruddin Ahmad menggesa kepada orang India di Shah Alam supaya bangkit menuntut janji-janji yang dibuat oleh pakatan haram pada pilihan raya umum yang lepas.

Beliau berkata demikian ketika memberi taklimat "Saman Tuntutan Warga Emas, Ibu Tunggal, Potongan Cukai Pintu" dalam program sentuhan rakyat di sini, hari ini.

Jelasnya, rakyat di Shah Alam wajar membuat tuntutan seperti yang dijanjikan oleh pakatan haram sebelum ini.

"Tuan-tuan dan puan-puan ada hak untuk menuntut janji-janji yang dibuat oleh pakatan rakyat. Adakah anda semua hanya berdiam diri apabila ditipu?

"Kerajaan penipu tidak layak memimpin kita. Kini mereka kata manifesto itu bukan janji pula. Lihatlah bagaimana mereka menipu kita," katanya.

Kamaruddin turut menyelar tindakan kerajaan Selangor yang pilih bulu kerana hanya akan memberi bantuan jika rakyat berjanji mengundi pakatan haram pada pilihan raya umum ke-13 (PRU-13).

Ini berbeza dengan kerajaan pusat yang memberi Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) tanpa mengira ideologi politik dan rakyat mempunyai pendapatan isu rumah bawah RM3000 berhak mendapat bantuan itu.

Tegasnya, belum pernah lagi sebuah kerajaan negeri disaman oleh rakyatnya sendiri kerana mungkir janji.

Sebelum ini, Kamaruddin telah mengetuai beberapa kumpulan yang terdiri daripada rakyat Selangor menyaman kerajaan negeri kerana gagal menunaikan janji seperti pemberian elaun warga emas, elaun ibu tunggal, pemberian air percuma, elaun suri rumah dan elaun pendidikan pra-sekolah.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...