Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Sunday, 17 March 2013

Terkini !!! Hangat Wajah "Tok Pawang" dan Seluar Dalam Putih Milik Pengganas Sulu


Inilah Tok ‘Pawang’ Pengganas Militan Sulu Berjaya Ditembak Mati!


KEPERCAYAAN pada amalan mistik dan karut-marut di kalangan pengganas militan Sulu bukan satu rahsia lagi.

Ini dibuktikan dengan kejayaan pihak keselamatan merampas pelbagai tangkal dan azimat daripada pengganas yang berjaya ditembak mati.

Menurut sumber, di antara 61 orang pengganas yang berjaya dibunuh dalam pertempuran dengan pasukan keselamatan negara, salah seorang daripadanya dikenal pasti individu yang cukup ‘dihormati’ di kalangan pengganas kerana ‘kemampuannya’ dalam perkara berkaitan.

Dikenali sebagai Pawang, lelaki tua itu dikatakan agak lemah dari sudut fizikal tetapi kemampuannya dalam ilmu kebal membuatkan kelibatnya cukup dihormati di kalangan pengganas yang terlibat dalam insiden pencerobohan di Lahad Datu ini.

Malah disebabkan ‘kelebihannya’ itu jugalah, Mynewshub.my difahamkan yang Pawang dikatakan antara mereka yang terlibat dalam rundingan awal dengan pihak keselamatan ketika mereka mula-mula mendarat di Lahad Datu ini.

Namun ternyata Pawang juga manusia biasa, dia akhirnya terbunuh dalam salah satu siri pertempuran dengan pihak polis dan tentera kita.

Difahamkan, mayatnya ditemui diselimuti karpet sewaktu operasi penggeledahan dibuat.

Sementara itu menurut sumber pertahanan, tiada individu tertentu yang ditetapkan untuk menjadi ‘sasaran’ dalam setiap operasi yang dilancarkan.

” Dalam setiap operasi yang kita lancarkan, semuanya dianggap petualang dan musuh yang perlu ditangkap atau dihapuskan demi menjaga kedaulatan negara.

” Yang mati mungkin seorang komander, seorang bomoh, seorang pengikut atau sesiapa saja…maknanya di sini, selagi dia enggan menyerah diri dan berterusan untuk melanggar undang-undang, dia terpaksa menerima akibatnya!,” katanya.Seluar Dalam Bewarna Putih Antara Barangan Pengganas Yang DirampasGambar di atas adalah antara pakaian yang dirampas daripada pengganas militan Sulu yang terbunuh setelah bertempur dengan pihak keselamatan.

Menariknya, antara yang dirampas adalah beberapa helai seluar dalam pengganas yang berwarna putih.

Tak tahulah pula sama ada ia hanya kebetulan atau pun mereka sepakat memakai warna seluar dalam yang sama…manalah tahu kot-kot itu termasuk dalam koleksi ‘petua’ mereka.

Cuma yang dikesalkan, harap seluar dalam saja putih tetapi hati pemakainya ternyata hitam berdaki!

Bayangkan, sudahlah masuk secara haram ke tempat orang, lepas tu sanggup pula membunuh pegawai dan anggota keselamatan kita yang tidak berdosa.

Tidak cukup dengan tembak, dipenggal kepala mereka, diseksa, malah sampai satu peringkat ditetak kepala anggota keselamatan kita hingga kelihatan otaknya.

Ada juga di antara mereka sempat merobek tubuh anggota kita, dikeluarkan limpa dan paru-paru!

Memang celaka pengganas Sulu ini…sebab itu bila melihat pada koleksi seluar dalam mereka, penulis rasa nak muntah macam nak keluar isi perut.

Warna seluar dalam dan ‘warna’ hati mereka ibarat langit dan bumi.

Itu belum campur bau pekung, maklumlah berminggu dok pakai seluar dalam yang sama tanpa tukar-tukar.

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...