Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Sunday, 17 March 2013

Terkini !!! Najib Umum Tarikh Pembubaran Parlimen !!!


Apakah Perdana Menteri akan mengumumkan pembubaran Parlimen Isnin, 18 Mac 2013?  atau pun esoknya ataupun lusa, ataupun awal bulan April?? Persoalan yang sering bermain dikalangan rakyat Malaysia.. Apa2 pun Beliau saja yg mengetahuinya.. Kita tunggu sajalah ye.. SABAR..

Walaupun tarikh ini popular bagi membolehkan Pilihan Raya Umum diadakan pada cuti sekolah hujung Mac ini namun tanda-tanda tersebut tidak begitu jelas.

Khabar angin ini dikuatkan lagi dengan andaian DUN Johor akan terbubar secara otomatik pada 21 Mac 2013.

Ramai orang terkeliru dengan maklumat yang tersebar di ruang siber bahawa DUN Johor akan terbubar pada 21 Mac 2013.

Sebenarnya DUN Johor akan terbubar pada 21 April 2013 kerana itu merupakan tarikh angkat sumpah Ahli Dewan Undangan Negeri Johor dan juga merupakan persidangan pertama DUN Johor.

Perdana Menteri mempunyai masa lebih sebulan lagi untuk mengisytiharkan pembubaran Parlimen dan sudah pasti ia akan dilakukan sebelum 21 April 2013.

Sungguhpun Mohd Najib mempunyai masa sehingga 28 April 2013 untuk membubarkan Parlimen, sudah tentu beliau tidak mahu mencatat sejarah sebagai Perdana Menteri pertama yang membiarkan Dewan Undangan Negeri dibubarkan atau terbubar sebelum Parlimen dibubarkan.

Berikut senarai pembubaran DUN secara otomatik pada 2013 –

- Melaka dan Johor pada 21 April
- Selangor pada 22 April
- Perak pada 25 April
- Negeri Sembilan pada 26 April
- Kedah dan Sabah pada 5 Mei
- Terengganu pada 7 Mei
- Pulau Pinang pada 2 Mei

Kemungkinan besar Parlimen Malaysia akan dibubarkan oleh Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak ialah pada Jumaat 5 April 2013 iaitu selepas LIMA 2013.

Tarikh pilihan raya ?

Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...