Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday, 14 March 2013

Kisah Menyayat Hati Teman Wanita Wira Negara Koperal Ahmad Hurairah ...


"Dia pergi kerana negara dan saya tahu semua rakyat berbangga dengannya.

"Apakan daya ALLAH lebih menyayangi dia dan saya terima dengan penuh keredaan bahawa insan yang saya sayang telah pergi buat selama-lamanya,"

Ungkapan sayu teman wanita wira negara Allahyarham Koperal Ahmad Hurairah, 24, yang terkorban dalam pertempuran dengan kumpulan pengganas di Sungai Nyamuk Kampung Tanjung Batu, Lahad Datu, Sabah semalam. Teman pun rasa sayu. Menurut laporan Bernama, kedua-duanya  berhasrat untuk bertunang dan melangsungkan perkahwinan secara serentak sebaik pulang selepas menamatkan misi di Lahad Datu. Apa kan daya, Allah lebih menyayanginya..

Nordiana Kamaruddin, 23, yang ditemui di kediaman Allahyarham di Kampung Bayu Lalang di sini, berkata kali terakhir dia menerima khimat pesanan ringkas (SMS) daripada Allahyarham tiga hari lepas yang memintanya menjaga diri dengan baik.

Jenazah Ahmad Hurairah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Lalang di sini dalam penuh istiadat ketenteraan pada 12 tengah hari.


No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...