Pages

Moh Follow ANAK JATI MALAYA

AMARAN ANAK JATI MALAYA

~Penulisan, foto, grafik dan lain-lain imej yang dipaparkan dalam blog ANAK JATI MALAYA ini adalah merupakan pandangan peribadi sebagai rakyat Malaysia yang bebas bersuara dan tidak mewakili mana-mana pihak

~Pengurusan blog tidak akan bertanggungjawab atas sebarang tuntutan, kerugian, kelemahan dan ketidakpuashatian mana-mana pihak yang bakal terjadi disebabkan artikel yang disiarkan di sini.
Terima Kasih.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║▌║█
© ΘRIGINAL AJM PRΘFILE
✔ Verified Θfficial by BLOGGER
© Profile Θriginal & Θfficial®
Real ██████████ 1ΘΘ%

Thursday, 14 March 2013

UPDATE:Perisai Pertahanan Negara Diperkuattkan Dengan...


Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin, berkata sekurang-kurangnya 12 kereta perisai berantai (MBT) PT-91M akan tiba dalam tempoh beberapa hari bagi meningkatkan kekuatan pasukan keselamatan dalam Ops Daulat.

Kereta kebal ini mempunyai kuasa tembak daripada meriam Smoothbore 2A46MS berkaliber 125 milimeter buatan Slovakia dengan peningkatan ketepatan tembakan sehingga 23 peratus berbanding meriam asal. Ia mampu memusnahkan semua jenis kereta kebal yang ada di dunia pada hari ini sehingga jarak lima kilometer.

Kegagahan PT-91M bukan hanya terletak pada meriam utamanya tetapi turut disokong dengan sistem navigasi SIGMA 30 dan blok armor reaktif ERAWA-2 pada bahagian hadapan, bumbung dan sisi hadapan. Ia bertujuan mengurangkan impak hentaman daripada sistem peluru berpandu anti-armor dan juga perobek armor.

Katanya, disamping kereta kebal pendekar ini,beberapa unit helikopter dari Unit Udara Tentera Darat juga akan tiba esok.

"Langkah menambah aset ini adalah untuk memberi keyakinan kepada orang ramai bahawa kita mampu menewaskan musuh," katanya pada sidang media di sini, sebentar tadi.

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...